16 Nisan’a Bismillah…

  • GİRİŞ26.02.2017 09:41
  • GÜNCELLEME26.02.2017 09:41


AK Parti’nin Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi halk oylaması tanıtım kampanyası Başbakan Binali Yıldırım tarafından dün Ankara Arena Spor Salonunda başlatıldı. Starta vatandaşlar ve partililerin yoğun bir ilgisi hâkimdi. Ankara’da bahar havasında güneşli bir günde salonun içi ve etrafı tıklım tıklımdı. Salonda, daha çok gençler ve kadınlardan oluşan coşkulu bir kitle vardı. Katılımcılar 15 Temmuz ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan ismi her zikredildiğinde alabildiğine coştu.
                 ***
Darbecilerin aramızdan kopardığı rahmetli, çok değerli kardeşim Erol Olçok’un talebeleri iyi bir hazırlık yapmıştı. Lansmanda, kampanyada kullanılacak sloganlar ve müzikler görücüye çıktı. Salonun bir köşesinde Erol’un ve oğlu Abdullah Tayyip’in resmini gördüğümde kendimi tutamadım. Bu AK Parti’nin, kurulduğundan bu yana Erol’suz ilk kampanyası olacak. Kendisi yoktu ama ruhu salonun her köşesinde ve her kampanya materyalinin üzerinde âdeta dolaşıyordu. Salonda onların dışında merhum Muhsin abinin (Yazıcıoğlu), rahmetli Başbuğ’un, kahraman 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir’in, İzmir’de göğsünü teröre siper eden şehit polis Fethi Seki’nin, rahmetli Menderes-Özal ve Erbakan’ın fotoğrafları vardı. Allahü teala hepsine gani gani rahmet eylesin. Salonda Türk bayrağı dışında bir bayrak yoktu. Belli ki kampanya partilerüstü bir yaklaşımla sürdürülecek. Emek harcanan görseller dikkat çekiciydi. İyi hazırlanmış bir referandum filmi izledik. Kampanya sloganlarını beğendim. Herkesin emeğine sağlık ancak müzikleri beğenmedim. Neticede dün itibariyle AK Parti, MHP ile birlikte 2007 referandumunda başlatılan işin eksiğini tamamlamak için millete giden yolun ilk adımlarını attı.
                 ***
Başbakan Yıldırım, torunu ile geldiği kürsüde güzel bir konuşma yaptı. Besmele ile başlattığı lansmanda ‘hayırcılara’ değişime karşı çıkılmamasını tavsiye etti. “Korkaklar zafer anıtı dikemez” sözünü hatırlattı. Değişime, dönüşüme Fatih Sultan Mehmet’ten Gazi Mustafa Kemal’e kadar geçen her dönemde ‘hayır’ diyenlerin çıktığına dikkat çekti. Yıldırım “hayır” diyenlerin hayırlarına “evet” diyerek bugünlere geldiklerini söyledi. Yeni sistemin millete ve ülkeye neler kazandıracağını salona, dolayısıyla kamuoyuna madde madde anlattı. Sayın Başbakan çok istekli ve konuya çok hâkim.
                 ***
Salonda ve salon çevresinde görüştüğüm insanlardan edindiğim ilk izlenimleri paylaşmalıyım. İnsanlar Recep Tayyip Erdoğan ve 15 Temmuz hain kalkışmasının ana omurgasını oluşturacağı bir kampanyanın en az yüzde 60 oranında “evet” ile sonuçlanacağına inanıyor. Milletin ekseriyetinin Sayın Cumhurbaşkanına inancı ve güveni var. O nedenle kampanyada Sayın Cumhurbaşkanının performansı sonuç üzerinde çok etkili olacak. 15 Temmuz darbe girişiminin sistem değişikliği ile bağı kampanyada iyi anlatılmalı. 16 Nisan’ın, 15 Temmuz’da milletin inançlı direnişinin sandığa yansıması olarak görülmesi ve algılanması sağlanmalıdır.
                 ***
AK Parti Genel Merkezinde oluşturulan Seçim Koordinasyon Merkezi kampanyada sadece Başbakan ile bakanların programlarına odaklanacak. Milletvekili-belediye başkanı ve teşkilatların programları her ilin SKM’si tarafından yapılıp merkeze rapor edilecek.
AK Parti teşkilatları ve vekiller Ankara Arena’da ilk işaret fişeği ile yola çıktılar. Bugünden itibaren salon toplantıları-konferanslar, ev sohbetleri-ziyaretler, mitingler ve televizyon programları bütün hızıyla pazartesiden itibaren artarak devam edecek. Karşılaştığım ve görüştüğüm hiç kimse ‘hayır’ çıkmasına ihtimal vermiyor. Herkes çok umutlu. Pozitif bir yaklaşım ve üslubun AK Parti kampanyasına hâkim olacağı gözüküyor. Başbakan Binali Yıldırım; kucaklayıcı-birleştirici ve kapsayıcı bir kampanya istiyor.
Sonuç ne olursa olsun 16 Nisan sandığı milletimize ve ülkemize iyilikler-huzur-barış-refah ve istikrar getirsin inşallah.

Nuri Elibol-TÜRKİYE GAZETESİ

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat