Koşan-terleyen Cumhurbaşkanı ve yeni mekanizma

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la katıldığımız Afrika programı her bakımdan ilginçti.

  • GİRİŞ25.11.2014 11:08
  • GÜNCELLEME26.11.2014 10:26

1- Dışa açık büyüme stratejisinde alternatif pazarların önemini teyit etti.
2- Afrika'da, Türk malı için "Çin kadar ucuz, Avrupa kadar kaliteli" imajının yerleştiğini gösterdi.
3- Dünyanın dört bir yanında ekmek kavgası veren çoğu isimsiz kahraman Türk firmalarının, devletin küçük bir omuz vermesiyle çıtayı nasıl yükseltebilecekleri anlaşıldı.
4- THY'nin, Afrika başta olmak üzere, çok sayıda merkeze uçmasının dış ticareti olumlu yönde etkilediği ifade edildi.
5- "Koşan-terleyen Cumhurbaşkanı" profilinin, ekonomik kalkınmada katalizör rolü olacağı herkes tarafından kayda geçirildi.

Afrika'dan dönüş yolunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, anayasadaki "Bakanlar Kurulu'na başkanlık etme" yetkisini ne zaman kullanacağını sorduğumda, "İnşallah 2015'e öyle gireriz" dedi. Bu nokta önemli... Zira Cumhurbaşkanı "Yeni Türkiye'de yeni konumuna" uygun bir tarz oluşturmuş. Tüm konulara hâkim. Detaylarda boğulmuyor. Öncelikleri doğru belirliyor. Meselelere yukarıdan bakıyor. İnce ayar yapabiliyor. Günlük siyasete ve polemiğe girmemeye özen gösteriyor. Tabii, "Halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı" olarak, ülkenin nabzını tutuyor, gündemi belirleyebiliyor. Kritik dosyalara yön verebiliyor. "Paralel yapı ile mücadele, çözüm süreci, yeni anayasa, ekonominin kur -faiz sarmalından kurtarılması" bu başlıklar arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı, "mega yatırımları" da önemsiyor, yakın takip altında tutuyor. Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da Cumhurbaşkanı'na "danışmanlık" yapıyor.

yazının devamı için tıklayınız

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat