Binali Yıldırım’la “3B” dönemi

.

  • GİRİŞ24.05.2016 09:21
  • GÜNCELLEME24.05.2016 09:43

"Birlik, bütünlük, beraberlik"

1 Devletin zirvesinde bütünlük ve uyum
2 Ülkede bütünlük ve beraberlik
3 Partide birlik ve beraberlik

AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin sonuçları resmen ilan edildikten sonra yeni Genel Başkan Binali Yıldırım, teşekkür konuşması yapıyor ve Ankara Arena Spor Salonu'ndaki mütevazı dinlenme odasına çekiliyor. Dinlenme odası dediysem aslında, bildiğiniz takım soyunma odasına benzer bir yer. VIP bir tarafı yok yani. Yıldırım, saat 19.00'da yeni hükümeti kurma görevini devralmak üzere Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gitmek üzere bekliyor. Salonun önü, tebrik için bekleyen partililerle dolu. Binali Bey kimseyi kırmıyor. Tek tek tokalaşıyor. İsteyenlerle ayrı ayrı fotoğraf çektiriyor. Yanındaki bakanlarla Kongre'nin genel havasını ve sonuçlarını kısa cümlelerle değerlendiriyor.

***
İşte böyle bir ortamda, siyaset arenasına da dönüşen Ankara Arena'nın basın tribününden çıkarak, Başbakan adayı Binali Yıldırım'ın bulunduğu bölüme yöneldim. Binali Bey'in ekibini tanımasına tanıyorum. Sağ olsun hepsi dost canlısı. Ama Başbakanlık koruma müdürlüğü oldukça profesyonel önlemler almış durumda. Sonunda, eski dostların da araya girmesi ile bir anda Sn. Yıldırım'ın bulunduğu özel bölümde buluyorum kendimi. Yüzünde, her zaman görmeye alışık olduğumuz tebessüm. Ama bir hayli de yorgun...
***
Beni görünce, oturduğu koltuktan kalkıyor. "Hayırlı olsun" demem üzerine, "Allah razı olsun. Allah mahcup etmesin" diyor. Soğukkanlılığından hiçbir şey kaybetmediğini hissettiriyor. Genel Başkan adaylığının açıklandığı gündeki gibi omzundaki yükün ağırlığının arttığını ama üstesinden gelmeye hazır olduğunu paylaşıyor.
***
Ve bu kısa tebrik bölümünün ana teması, benim "3B" diye adlandırdığım "Birlik, beraberlik ve bütünlük" olarak özetleniyor.

Bugün 65. Cumhuriyet Hükümeti'ni kurması beklenen Binali Yıldırım'ın kısa, net ve anlamlı mesajını şöyle toparlamak mümkün:

1- Devletin zirvesinde bütünlük ve uyum. 2- Ülkede bütünlük ve beraberlik. 3- Partide birlik ve beraberlik.
***
Binali Bey'in üstlendiği zorlu görevde, icraat dönemi boyunca,

1- Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi konusundaki siyasi iştahın artacağını ve neticelenecek şekilde ele alınacağını,
2- Seçilmiş Cumhurbaşkanı'na ve kurucu genel başkana rağmen değil, onun bilgi birimi ve deneyimi ile kararlara yön verileceğini,
3- Terörle ve legal görünümlü illegal yapılarla mücadelenin ivme kazanacağını,
4- Ekonomik istikrar ve mega yatırımlar noktasında titizlik gösterileceğini,
5- Dış politikada yeni açılımların başlayacağını söylemek mümkün...

Yorumlar1

  • Hacı 7 yıl önce Şikayet Et
    Ülke denildiğinde devletin zirveside içine girmiyormu?
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat