Mesiyanik terör... Avrupa’da FETÖ himayesi!

  • GİRİŞ08.12.2016 09:26
  • GÜNCELLEME08.12.2016 09:26

"15 Temmuz Darbe Girişimi, Türkiye: Gerçekler ve Olaylar." Unutturulmaya çalışılan 15 Temmuz darbe tezgâhının arka planını anlatmak ve hafızaları canlı tutmak üzere Londra'da başlayan maraton Washington'dan sonra 3. durak Brüksel'de...

Ve ocak ayında Berlin'de olacağız.

***
Duygu Leloğlu'nun moderatörlüğündeki panelde konuşmacılar, "Ozan Ceyhun, Şeref Oğuz ve Okan Müderrisoğlu." Beril Dedeoğlu hocamız ise sağlık sorunları nedeni ile aramıza katılamadı.
Toplantımızın yeri Uluslararası Basın Merkezi... Aslında, Avrupa Parlamentosu olacaktı. Ama Avrupa'nın başkentinde körlük ve sağırlık had safhada. Türkiye karşıtlığı ve marjinallik ise yine prim yapmakta!
***
Programla ilgili haberi yarın gazetemizde okuyacaksınız. Bu nedenle Avrupa'daki havayı, FETÖ'cülerin himaye edilme biçimini ve mesafe alınması gereken konuları paylaşmak isterim.
İlk husus... NATO'daki FETÖ'cü subaylar. Kurmay seviyesindeki bu isimler, TSK'dan ihraç edildikten sonra Belçika'dan iltica istemiş durumdalar. Ve maalesef hepsine, başvuruları sonuçlanıncaya kadar 6 aylık geçici ikamet hakkı tanınmış.

Daha ilginci FETÖ'cü NATO'cular, NATO lojmanlarında oturuyorlar. Yani NATO, TSK ile resmi bağı kesilen bu subayların, NATO lojmanlarında kalmasına kolaylık sağlıyor! NATO mantığına göre, FETÖ'cüler 15 Temmuz'da Brüksel'de, Mons'ta imiş. Doğrudan silahlı kalkışmanın içinde yer almamışlar! Oysa NATO'daki darbeciler, kendi vatandaşına kurşun sıkan hainlerin, yurtdışı koordinatörü olarak görev üstlenmişti!

İkinci husus... Avrupa ülkelerinde markasını ve yönetici kadrosunu değiştiren sivil toplum kuruluşu görünümlü FETÖ'cü yapılar. Hâlâ etkinler ve hâlâ finansman bulabiliyorlar. Okulları da bir şekilde faaliyette.
Sadece Belçika'da 3 binin üzerinde Türk çocuğunu yörüngelerinde tutmaya çalışıyorlar. Yapılacak ilk iş Maarif Vakfı'nın, Türklerin yoğun olarak yaşadığı ülkelerde kaliteli eğitim alternatifleri oluşturabilmesi.

Üçüncü husus... Avrupa finans odaklarındaki Türkiye ekonomisi algısı. Panelin soru cevap bölümünde bir finansal analistin şu değerlendirmesi dikkate değerdi:

"15 Temmuz'dan sonra Türkiye'deki ekonomik faaliyet zayıflıyor.
Darbenin şokunu atlatabilecek misiniz?"

İstanbul'la doğrudan bağlantısı olan, risk yönetim uzmanı o arkadaşı Türkiye'ye davet ettik. Ve şunu söyledik...

"Sadece kâğıt üzerindeki rakamlara ve anlık değişkenliği manipüle eden akımlara kapılmayın.

Türkiye'de, ekonomik sorunlarla başa çıkabilme gücüne ve millet desteğine sahip bir yönetim iş başında.

Cumhurbaşkanı, Hükümet, ekonomik birimler ne yapacağını biliyor.

Piyasanın klasik oyun tarzının yanında Türk milletinin zor zamanlarda sergilediği dayanışma ruhunu da hesaba katarsanız doğru sonuçlara ulaşırsınız! Lira'ya sahip çıkma kampanyasının başarısı da, vergi ve sigorta prim borçlarının yapılandırmasından ilk taksitte 15 milyar lira tahsil edilmesi de size şaşırtıcı gelecek örnekler. Türk insanı, Lirasını dövize çevirmedi, gitti vergi borcunu ödedi.

Yetmedi, dövizini bozdurdu Lira'ya destek oldu!"
***
Son noktada yine FETÖ dosyasına dönecek olursak... Avrupa, FETÖ'cü darbe girişiminden ziyade, darbe sonrası alınan önlemler üzerinden Türkiye'ye baskı kurma arayışında. Ama... Onların da geç kalmadan "Mesiyanik terör" gerçeği ile yüzleşmesi gerekiyor. Dün Brüksel'de, FETÖ'nün "Mesih" iddiasında, dini temaları çarpıtan, gizli, taktik ve stratejik yeni bir örgüt türü olduğunu, küresel ağını kullanarak her ülke için terör tehdidine dönüşebileceğini anlattık.

Biz alarm zilleri çaldık. Anlaması gerekenlerin mesajı aldığını fark ettik!

Yorumlar1

  • Mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    FETÖ malum olduğu üzre, "Papalık misyonunun bir parçasıydılar, hatta hizmetkarıydılar." Demem o ki Hristiyan ve Yahudileri çok seven FETÖ, karşılıklı olarak himaye görüyor.İngiltere Dış işleri Bakanının geçmişini hatırlarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Sonuç olarak "her ülke için terör tehdidine dönüşebilir" görüşünüze katılmıyorum; sadece Müslümanlar ve İslam ülkeleri için bunlar TRUVA ATI, yani "koyun postunda kurt."
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat