Hükümet-i Cumhuriye

  • GİRİŞ22.05.2017 10:51
  • GÜNCELLEME22.05.2017 10:51

AK Parti'nin 3. Olağanüstü Kongresi'ne gelirken bir delege ile sohbete başladık. Bu Kongre'yi farklı kılan en önemli özelliği konuşuyorduk. Dedi ki "Hükümet-i Cumhuriye gerçek oluyor!" Evet, dün "Cumhur'la" "Hükümet'in" hakiki manada buluştuğuna şahitlik ettik. 21 Mayıs 2017, Cumhuriyet Hükümeti ifadesinin ete kemiğe büründüğü dönüm noktası olarak tarihe geçti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da ülkenin geleceği adına en büyük projesini başarmanın mutluluğunu yaşadı.

***
Dün, Başbakan Binali Yıldırım'ın deyişiyle "Hasretin vuslata dönüştüğü" gündü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mavi gömlek üzerine, sarı kravatı ile AK Parti'nin 16 yıl önceki kuruluş günündeki renkleri canlandırıyordu.
Kongre'ye damgasını vuran görüntü tartışmasız "15 Temmuz" oldu. Dünyada ilk kez bir lider, milleti ile tek yürek, tek bilek halinde askeri darbeyi durdurdu. Zaten, "Yeni Atılım Dönemi"nin ana başlıkları olan "Demokrasi, Değişim, Reform" idealinin yaşanabilir olması da 15 Temmuz Ruhu'nda gizliydi.
***
Emine Erdoğan Hanımefendinin kongre salonuna, gözlerinden iki damla yaş süzülürken girmesi, çok şey anlatıyordu. AK Parti'nin zorlu demokrasi yolculuğu bir film şeridi gibi gözlerinin önünden aktı.
Haliyle, herkes duygu yüklüydü. Büyük aile, "Reis"ine kavuşuyordu.
Cumhurbaşkanlığı ile AK Parti Genel Başkanlığı'nın bütünleşmesi, Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı büyük sınamaların aşılması için bir ihtiyaç değil, mutlak gereklilikti. Bu aziz millet, beka tehdidinin ancak büyük liderlikle aşılabileceğini gösterdi. İşte bu yüzden, 16 Nisan'da yeni sistemin önünü açtı. Yani, Kongre'nin gündemini de belirledi.
***
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nerede kalmıştık?" diyerek 998 gün sonra kongre sahnesine çıktığında, AK Parti'nin yükünü çeken kadınlara, çalışkan gençlere özellikle teşekkür ederek, nasıl bir yenilik hedeflediğini de özetledi: "Özünü koruyarak değişim!"
Ve en önemli mesajı... Terörle mücadele...
FETÖ noktasında, "Kendi ülkesine ve milletine ihanet edenlerin gözünün yaşının bakmayız" dedi.
PKK terörü ve destekçileri için "Bu milletin, bekası için ne yapacağını görmek isteyenler tarihe baksın" hatırlatmasında bulundu.
Netice olarak... Önümüzdeki dönem "Tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet" ilkesi etrafında dimdik duranların olacak.
2019'daki üç seçim, Allah'ın yardımı, milletin desteği ile geçildi mi Türkiye'yi kimse tutamaz...

Sabah

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat