Derlenip toparlanma zamanı

.

  • GİRİŞ23.05.2017 09:24
  • GÜNCELLEME23.05.2017 09:24

AK Parti'nin 3. Olağanüstü Kongresi'nin ardından beklenti büyük. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kurucusu olduğu partinin başına dönmesi ile birlikte gözler ekonomiye de çevrildi.
Peki, "Ekonomide ne değişecek?" Her şeyden önce "gerçekçi bir dönem" başlayacak.
"Nedir o gerçekçilik?"
Bunu, alınan önlemlerin meyvelerinin toplanması, teşviklerin anlatılması, yatırımların hızlandırılması ve vergi-sigorta indirimi ile ilgili kararların toparlanması bağlamında görmek mümkün.
Kabul edelim ki AK Parti'nin her olağanüstü kongresi, kendi içinde yeni ve farklı yaklaşımları da beraberinde getirdi. Örneğin, Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığı döneminde, birbiri ardına paketler açıldı. Hatta IMF politikaları örtülü de olsa sürdürülmek istendi. O kadar çok eylem planı vardı ki odaklanma ve içselleştirme söz konusu olamadı.
Başbakan Binali Yıldırım ise kırıp dökmeden ekibi bir arada tutmaya hem başlanan işleri bitirmeye çalıştı hem de yapısal bazı tedbirleri hayata geçirdi. Ancak daha dosyaların kapağını aralamaya fırsat bulamadan FETÖ'cü darbeyle karşılaştı.
Darbe girişiminin tahribatının giderilmesi ise ana önceliğine dönüştü.

***
Gelinen noktada, 2019'daki seçimleri göz ardı etmeyen, popülizme kaçmayan, şimdiye kadar açıklanan plan ve programları güncelleyen, seçilmiş hedeflere ağırlık veren ve kısa-orta vadede gözle görülür sonucu olan icraatlar tercih edilecek.
Kuşkusuz, fiyat istikrarı yani tek haneli enflasyona ulaşma çabası, kamu maliyesini iyileştirme gayreti, reel faiz marjını minimuma indirme arzusu devam edecek.
Tabii ki ekonomi yönetiminde gerek bakan gerekse bürokrat seviyesinde değişiklikler yaşanması da sürpriz olmayacak.
Netice olarak...
Az zamanda çok ve büyük işler başarabilen, takım çalışmasına yatkın, sonuç odaklı çalışan, "Önce ülkem, sonra partim, sonra ben" ilkesini benimsemiş isimlerle özellikli bir dönem bizleri bekliyor.

sabah

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat