Cemaatin sonuna doğru

  • GİRİŞ20.12.2014 12:15
  • GÜNCELLEME21.12.2014 09:13

Soruşturma konusunu özetleyelim. 2009 yılında Nur cemaatlerinin içinden bir grup ayrılır, radikal görüşler savunan yayınlar yapmaya başlar. Bir süre sonra Fethullah Gülen “Tahşiyeciler” denilen bu grup aleyhine bir konuşma yapar, bunların cezalarını göreceklerini söyler. Konu cemaat medyasında da ele alınır. Bir süre sonra “Tahşiyeciler operasyonu” yapılır, bu grup tutuklanır.

Cemaat medyası yine yayın yapar, bu yayınlar diğer medyada da tekrarlanır ve bu grup El Kaide’nin Türkiye kolu olarak ilan edilir ve ağır hapis cezalarına çarptırılır.

Şu andaki soruşturmaya konu olan iddialar içinde Gülen’in konuşmasından sonra bu gruba suç isnat etmek için evlerine el bombası ve mermi konulduğudur. İddia Gülen’in yönlendirmesiyle tezgah kurulması, örgüt oluşturulması üzerinedir. Tutuklama kararları bunun üzerine verilmiştir, Fethullah Gülen için yakalama kararı da bu suçlamalarla verilmiştir.

Olayın hukuki tarafının özeti bundan ibarettir. Ama bir de büyük manzara var. Bu manzaranın içinde, gizli dinlemeler ve casusluk iddialarıyla tutuklanmış üst düzey emniyet görevlileri var.

Bu dava ve soruşturmaların bir araya getirilmesi halinde de, emir komuta zinciri içinde yasa dışı faaliyetlerde bulunan, siyasi komplolar kuran, yargıya müdahale eden bir örgüt, bir tek örgüt aranacaktır.

Böyle bir örgüt davasının, birinci sanığının, yurt dışında olsa bile Fethullah Gülen olduğu bir dava Gülen cemaati için sonun başlangıcı olacaktır. Ve bu dava, 28 Şubat davasıyla birlikte “vesayet” davalarının da sonuncusu olacaktır.

Yazının devamı için tıklayın...

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat