PKK’yı ‘kımıldatamadılar’ şimdi de Gül’ü

  • GİRİŞ01.09.2014 08:51
  • GÜNCELLEME01.09.2014 08:51

AK Parti’nin ve tabi Gül’ün siyasi geleceğini hem AK Parti’den hem Gül’den daha fazla merak edenler, Erdoğan’a karşı kaybetmiş bir Gül profili çiziyor, siyasete geri dönüşünün şartlarını ise, AK Parti’nin zayıfladığı ve iktidar olanağını kaybettiği bir siyasi ortamda arıyorlar.

Çünkü onların hayal ettiği bir liderlik, Erdoğan’a meydan okuyan, ve kendini 12 yıldır her türlü iç çatışmanın dışında tutabilmiş AK Parti’yi ikiye bölme ‘kabiliyeti’ gösterecek bir liderliktir.

O yüzden ‘Gül şimdilik kaybetti, ama siyasete geri dönmesi için AK Parti’nin 2015 seçimlerini kaybetmesi gerekiyor’ diye açıkça yazıp çiziyorlar.

AK Parti’nin köşke çıkardığı bir devlet adamının siyasete dönmesini, onu köşke çıkaran partinin iktidarı kaybetmesine bağlıyorlar.

AK Parti kaybedecek, Gül kazanacak!

Yani Beğdıl Xarap ıl Basra, Gül kazanacak!

Yeni dönemde temel stratejileri bu!

Partinin kurucuları arasında yer almış,  o partide her türlü üst görevi yapmış, sonra da cumhurbaşkanı olmuş bir siyasetçiye dönüp diyorlar ki, siyasete dönebilmen için, partinin ve şimdiki liderliğin kaybetmesi lazım!

Peki kaybeden bir partiyi o siyasetçi ne yapacak?

CHP’ye Kılıçdaroğlu ne yapıyorsa onu herhalde!

Kılıçdaroğlu’nun CHP’de yaptığı  gibi, AK Parti’nin yeni lideri,  partiyi seçimi kaybettiği sınırda tutacak  ve bununla övünecek herhalde!

Ama bir sorun var.

Diyelim ki, AK Parti Davutoğlu’yla kaybetti, CHP girdiği bütün seçimleri kaybettiği sınırı vaat etti-ki Kılıçdaroğlu bunu vaat ediyordu geçenlerde- ve amacına ulaştı, yani o da  yine kaybetti, peki Allah aşkına bu durumda hükümeti kim kuracak, devleti kim yönetecek?

Sorunun cevabını, bu fikrin ağır toplarından bir zat vermiş, diyor ki, AK Parti kaybederse  yerine CHP-MHP hükümeti kurulur.

Eh bu koalisyon kurulursa, bu zatı muhteremin, dillendirdiği  talepler de karşılanır, ulusalcılarla milliyetçiler hemencecik  Öcalan’ı serbest bırakırlar!

Türkiye’ye demokrasi, Kürdistan’a özerklik ilan ederler!

Askeri, Cihangir tayfasının umumi isteği üzerine, PYD’ye destek için Rojava’ya bile yollar CHP-MHP hükümeti!

İsmini vermeyeyim, bu zat ve ekibi, çok uğraştı,  ama PKK’yi  ve  Öcalan’ı AK Partiye karşı ‘kımıldatamadı.’

Devamı için tıklayın >>>

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat