Haydi MHP'liler 'tıpış tıpış sandığa!'

  • GİRİŞ15.07.2014 09:05
  • GÜNCELLEME15.07.2014 12:38

Kemal Bey, 'Çatı'ya çıkardıkları ve düşmeye namzet Ekmel Bey'e sandıktan umdukları oy oranının çıkmayacağını anlamış olacak ki bir hayli gergin...

Böyle kritik bir seçimde partililerin 'vurdum duymaz' tavrına fena halde öfkeli...

Aday açıklanalı kaç hafta olmuşken parti içinde hala "bizim adayımız Ekmel Bey mi olmalıydı?" diye hayıflananların ve homurdananların olmasına çok kızgın...

Tavırlı partililerin sayısı hiçte azımsanmayacak bir oranda ki Kemal Bey oldukça da tedirgin...

Geçmişte CHP çatısı altında bulunan partili eski bakanları, vekilleri, parti meclisi üyelerini ve eski il başkanlarını dün bir araya toplayarak uyarma, gözdağı verme ihtiyacı hissetti Kemal Bey.

'Ben oy kullanmayacağım. Sandığa gitmeyeceğim' diyenlere 'Bu demokrasiye uymaz' dedi.

?!

Oy kullanmak demokratik hak olduğu gibi kullanmamak da bir tercihtir ya neyse... Kemal Bey 'ya gideceksiniz, ya gideceksiniz...' dedi. Üstelik bu gidişin şeklini 'tıpış tıpış'lı bir tarifle de verdi. Tam bir 'koyun' muamelesi yaparak.

Öyle ki, "Bir gün gelir sizin tatil yapmanız da engellenir" diyerek, geçmişteki korku senaryolarından birine sarılmak zorunda hissetti kendisini...

Ak Parti döneminde bireysel özgürlüklerin ne kadar önemsendiği taraflı tarafsız objektif bakabilen herkes tarafından dillendirildiği halde...Turizme yapılan yatırımların ne kadar arttığı çarşaf çarşaf gazetelerde yer aldığı halde... Herkesin istediği yerde, istediği şekilde özgürce tatilini yapabildiği gün gibi ortada olduğu halde... Türkiye'nin geçmişte bu tür korku senoryoları üzerinden yersiz tartışmalar yaptığının kendisi bile itiraf ettiği halde...

Maalesef eski alışkanlıklarının gereğini yaptı.

Diktatörce bir eda ile sandığa davet etti Ekmel Bey'in 5 partili destekçilerini...

Demokrasiyi ve kişilerin bireysel özgürlüğünü yerle bir ederek.

"Bir diktatör bozuntusunun cumhurbaşkanı seçilmesine izin vermeyeceksiniz" derken diktatörce bir tavır sergiledi.

Bakmayın siz Kemal Bey'in darda kalınca Başbakan Erdoğan'a 'diktatör' etiketi yapıştırmaya kalkışmasına... Asıl CHP'de Genel Başkan sultası maalesef böyle işliyormuş demek ki...

Maalesef Kemal Bey'in verdiği görüntü buydu ve çaresizliğin biriktirdiği güçle sözleri keskindi.

Peki bu sert uyarılar nereden icab etti?

Gelin Kemal Bey'e dün kürsüyü bile yumruklatan sebeplerle ilgili biraz fikir yürütelim:

Parti de "en az yüzde 15 tavır alarak oy vermeye gitmeyecekler çıkabilir" deniyor ki bu iyimser bir rakam Kılıçdaroğlu son kartını masaya vurdu.

Ekmel Bey'in ortaya karışık 'Ekmek'li kampanyasından ekmek çıkmayacağını anlayıp bavullarını toplayıp tatile giden CHP teşkilatları, kaybedileceği anlaşılmış seçim için çalışmayı kesince, Kemal Bey çaresiz kükredi.

Görünen o ki, Kılıçdaroğlu epeydir tatilde olan CHP'li tatilcileri yakın markaja almış. Masalarda oturup 'Ben oy kullanmayacağım' diye ahkam kesenler bile Kemal Bey'in kulağına gitmiş ki sert çıktı.

Partililerine, onların gıyabında da Ekmel Bey'e destek vereceklerini vaad eden diğer dört partinin tabanına gelinim sen işit dercesine "'Adam gibi tıpış tıpış sandığa gideceksiniz Ekmeleddin İhsanoğlu'na oyunuzu vereceksiniz" göndermesi yaptı.

Bir anlamda CHP'lilere ve çatı aday konusunda destek açıklaması yapan tüm partililere 'koyun' muamelesi yapmış oldu. Bilinçli ya da bilinçsizce...

Kırılacağını bildiği testi kırılmadan partililerin kulağını çekerek 'tıpış tıpış Ekmel Bey'e oy verme' emri verdi. Parti içindeki İhsanoğlu’nun adaylığı konusundaki kararsızlığı bitirmek içindi bu aynı zamanda... Tabi, hesap verme günü geldiği vakit üzerinden sorumluluğu atmak için de olabilir...

Bu sert sözlerin sandığa yansımasından önce iki kişinin tepkisini merak ediyorum;

Birincisi, Köşk adayını televizyondan öğrenen CHP kadroları ne yapacak şimdi? Mesela Muharrem İnce... Aday konusunda kendisine danışılmayan CHP'in hızlı vekili, 'tıpış tıpış' gidip Ekmel Bey'e oy verecek mi? Üstelik tam da tatilin orta yerinde... Bir kez daha bavulu toplayıp Bodrum'dan Yalova'ya mı dönecek?

Ben asıl MHP'lilerin, kükreyen Kemal Bey'e nasıl tepki vereceğini merak ediyorum. Hak ve hakikati savunmak adına bugüne kadar hiç eğilmeyen Ülkücüler tanıdığım için merak ediyorum. Hâlâ sola payanda olmayı asla kabul etmeyen MHP'liler olduğu için merak ediyorum.

İkincisi Devlet Bey ne yapacak? CHP ile ortak çıkardıkları Çatı aday için henüz meydanlara çıkmadı. CHP'nin lokomotifindeki Çatı aday Köşk için yollanalı epeyce zaman oldu. Bakalım Devlet Bey son kompartıman kaçmadan trene yetişebilecek mi?

Tahmin ediyorum ki, bunu Kemal Bey de merak ediyordur.

Ben de başka bir şeyi:

MHP'liler bakalım Kemal Bey'in 'Adam gibi, tıpış tıpış sandığa' çağrısını hazmedebilecek mi?

Öyle ya emir büyük ortak Kemal Kılıçdaroğlu'ndan;

"Adam gibi tıpış tıpış sandığa gideceksiniz, demokrasinin gereğini yapacaksınız. Şakası makası yok Ekmeleddin İhsanoğlu’na oyunu vereceksin."

Böyle buyurdu Kemal Bey!

Buradan son bir tespit daha;

İki partinin liderleri dışında, CHP ve MHP tabanının Çatı aday konusunda uzlaşamayacağını anlamayan kalmamıştı. İşte bugün MHP tabanının da bu gerçeği tam anlamıyla anlayacağı gündür.

Nokta!

Osman AteşliHaber 7

osman.atesli@haber7.com

Twitter: @oatesli

Yorumlar4

  • ceyhun altınışık 9 yıl önce Şikayet Et
    çaresizliğin son perdsi.. şunu anlarım.. oy vermeye gıtmeyecek olan kişilere. oyunuzu nıçın vermenız geretıgını soyleyebılırsınız. ama sayın kılıçtaroğlu gıbı aşağılayıcı bır tavırla ve seçmenıni rencide edecek bır tavırla.. ADAMM GİBİ.tıpış tıpış oy vermeye gıdeceksınız .. dıktatorce bır soylemle oy ıstemek cok yanılstır.. ve şuda onemlı. kendısı de bılıyor kı demekkı adam yok ıclerınde..
    Cevapla
  • Mehmet Emin 9 yıl önce Şikayet Et
    Daha Geçen Muharrem İncenin Bodrum fotoğrafları çıktı boy boy. Çok ağrına gitmiş olmalı Ekmel'in adaylığı, Ramazan vakti Sünger gibi içerken yakalanmıştı. Bunlar şimdiden kaybetmeyi hazmetmenin yoluna girmişler. Haklılar da ,zaten kaybedecekler bir de Tatilleri mi rezil olsun?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • CM_BBRN 9 yıl önce Şikayet Et
    hebele hubeleek. tıpış tıpış halkı tokatlayan emlakçıya vermekten evla olsa gerek,, o değil de emniyeti teslim edecek milli görüşçü bulamadınız mı?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • mehmet çalışkan 9 yıl önce Şikayet Et
    Kemal Efendiye bir uyarı. CHP'li seçmeni bu kadar baskı altına almaya çalışırsan sandığa gidip Tayyip Erdoğan'a oy verirler. Zaten MHP'li seçmenin bir kısmı CHP'ye kuyruk olmaktan rahatsız. Ne kadar baskı o kadar tepki, Sayın Diktatör Kemal bunu unutma...
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat