Bu yatırımların durması ne demek?

  • GİRİŞ01.06.2018 11:50
  • GÜNCELLEME02.06.2018 06:32

Tabanları zıt, ihtirasları bir Beş Benzemez Tayfa, ülkeye takoz olma derdinde… Muhalefetten cızırtılı nağmeler dinlemeye devam ediyoruz. Görünen o ki sandığın önümüze geleceği 24 Haziran’a kadar da dinleyeceğiz.

Aralarındaki seviyesizlik yarışından kendilerine yaraşır ortak bir formülleri var; “Dev yatırımları durduracağız!

 

 

Kafalarını çevirdikleri her yerde son 16 yılın birikimlerini ve eserlerini görmekten midir bilinmez yapılan yatırımlara kafayı fena takmışlar. Türkiye’nin geleceğine kasteden tüm odakların arzu ettikleri şeyler için söz birliği ediyorlar. Daha iyisini ortaya koyacak vizyon ve kudretleri de yok. Bunu kendileri de biliyor. Öfkelerinin de şişirdiği egolarıyla amansızca yükleniyorlar.

Rahatsızlık; Yurdun dört bir yanında yükselmeye devam eden eserler...

Her tarafta Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Ak Parti’nin emeği var. Yapılan her yatırım, bu ülke için çakılan her bir çivi birilerinin karanlık ve kirli planını bozuyor. Bundan fena halde rahatsızlar ve öfkeden ne söylediklerini bile bilemiyorlar.

En son CHP’li Tuncay Özkan’ın milyonların gözünün içine baka baka canlı yayında söylediklerini duydunuz; "Marmaray'ı boğazın o kadim sularının altına kim indirdi? Bülent Ecevit indirdi. Bülent Ecevit yaptı Marmaray'ı. Neden yaptı? Kent trafik yoğunluğundan kurtulsun diye."

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın temelini atıp hizmete açtığı projeyle ilgili bunu diyebiliyor.

Aklın tatile çıktığı nokta…

Muhalefeti ve Marmaray’daki emeği çalanları çıldırtacak daha çok şey var. Sadece TOKİ eliyle yurt genelinde hatta bırakın yurt genelini Doğu ve Güneydoğu’da yapılanlar bile buna fazlasıyla yeter.

Ne yaptı TOKİ?

TOKİ, 2002 yılında Ak Parti ile başlayan “Planlı Kentleşme ve Konut Üretimi Seferberliği” ile 81 ilimizde toplam 833.807 konut inşa etti. Yapım ve proje işleri aşamalarında 102,8 milyar TL’lik yatırıma imza attı. Dünyayı şaşkına çeviren bir rakam bu.

Alın size dev yatırım.

Bunları da mı durduracaksınız?

Doğu ve Güneydoğu’da yapılanlar da 'seferberlik'ten öte değil;

Bölgeye 200 milyar TL gibi rekor bir yatırım yapılmış. Terörün yakıp yıktığı yerler devlet eliyle yeniden inşa edilmeye devam ediyor. Terörün kirli ve kanlı tuzağı çukurlara gömüldüğünden beri bölgeye yoğun bir yatırım var. Huzur tamamen tesis edilmiş durumda… Çarşı pazar eski hareketli, cıvıl cıvıl günlerini günlerini yeniden yakalamış. Güneydoğu illerine yeniden turist akını başlamış. Bölge illerindeki otellerde boş yer bulunamıyor.

TOKİ’den bizzat edindiğim bilgiler de yoğun çalışmaları doğruluyor. Çarpıcı rakamlar var;

Doğu Anadolu Bölgesi’nde 14 ilde 16 yılda tam 95 bin 376 konut inşa edilmiş.

Yanlış duymadınız; 95 bin 376.

Devam ediyoruz.

Sosyal donatı alanı olarak yapılanlar;

Tam 40 hastane, 8 sağlık ocağı, 42 yurt, 2 kütüphane, 83 kamu hizmet binası, 83 ticaret merkezi, 94 okul, 105 tane cami…

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki 9 ilde de tam bir değişim dönüşüm yaşanmış;

İnşa edilen toplam konut adedi: 84 bin 769.

Güneydoğu’da da 24 hastane, 12 sağlık ocağı, 26 kamu hizmet binası, 130 ticaret merkezi, 149 okul, 21 yurt, 84 cami sosyal hayata kazandırılmış.

Doğu ve Güneydoğu’da terörden etkilenen illere yapılan 200 milyar TL’ye yakın yatırım bölge illerine paylaştırılmış.

AK Parti’nin 16 yıllık iktidarı süresince; Diyarbakır’a 35.5 milyar, Mardin’e 27.15 milyar, Batman’a 15.86 milyar, Siirt’e 8.18 milyar, Şırnak’a 14,14 milyar, Hakkari’ye 9.7 milyar, Van’a 25.83 milyar, Bitlis’e 11.55 Milyar, Ağrı’ya 13 milyar, Muş’a 11.28 milyar, Iğdır’a 4.62 milyar Türk Lirası yatırım yapılmış.

Ulaşım, eğitim, sağlık, çevre ve şehircilik, ticaret, tarım, spor ve sosyal hayata dair her alanda hizmet götürülmüş.

Şırnak’a 26 bin yeni konut, Cizre ve Silopi'de 10 binden fazla konut inşa edilmiş. Sadece Nusaybin'de 5 bin civarında konutun inşaatı devam ediyor. Sur'da aynı şekilde...

Sadece Diyarbakır’a 52 spor tesisi yapılmış. Bölge bölünmüş yol ağıyla örülmüş. Yüzbinlerce dekar arazi sulanır ve tarıma elverişli hale getirilmiş.

Tarih ve kültür varlıkları yeniden ayağa kaldırılmış. Milyonlarca fidan dikilerek bölge yeşillendirilmiş.

2002 yılından önceki on yıllık dönemde restorasyonu ve onarımı yapılan vakıf kültür varlığı sayısı sadece 46 iken, son 15 yılda bu sayıyı 5060’a çıkarılmış.

Sadece Van’da 657 yeni okul hizmete alınmış. İlde okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kademesindeki okul sayısı 782’den 1439’a yükselmiş.

Daha niceleri...

Rakamlar ortada, yapılan hizmet ortada… İhya edilen vatan toprağı.

Hizmetleri durdurmak dışında ülkeye yeni bir çivi çakmak adına elle tutulur, dişe dokunur projesi olan konuşmalı… Daha da ötesi eserleriyle konuşmalı.

Muhalefet bu dev yatırımları durdurarak ülkeyi kurtaracağını söylüyor. Bizse bu yatırımların artarak devamı halinde kurtuluşa ereceğimizi düşünüyoruz.

Karar elbette seçmenlerin. Bölge insanına en büyük ihaneti yapan Selahattin Demirtaş'ı hapisten çıkarmak için çırpınanlara, HDP'yi parlamentoya sokmak için payanda olanlara millet hak ettiği cevabı elbette sandıkta verecektir.

Birileri öfkeden kudursa da, çıldırsa da tablo bu…

 

Osman Ateşli – Haber7

E-posta: Osman.atesli@haber7

Twitter: @oatesli

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat