İslamcılar ve Mahir Çayan

  • GİRİŞ25.07.2010 09:30
  • GÜNCELLEME25.07.2010 09:30

 İBDA-C'nin dergileri Taraf ve Tahkim'de Mahir Çayan'ın tezlerine yapılan atıflar, solcuları güldürürdü. Başbakan'ın idam edilen devrimcileri ve ülkücüleri anarken ağlaması ise tarafları kızdırdı.

Başbakan'ın ağladığı günün hemen ertesinde koşarak Birgün gazetesi aldım. Devrimciler bu işe ne diyecekler diye merakla okudum. Yetmedi, telefona sarıldım. THKP-C, Dev-Genç ve Dev Yol'un liderlerinden Oğuzhan Müftüoğlu ile konuşmak farz olmuştu artık! ÖDP'nin kurucularından, Birgün yazarı Oğuzhan Müftüoğlu ile yaptığımız söyleşi 'sol'un referanduma bakışını özetliyor aslında...

BİR 'DEVRİMCİ'DEN BAŞBAKAN'A YANIT
- Sayın Müftüoğlu, Başbakan'ın ağlaması sizi etkiledi mi?
8 yıldır iktidardalar, hiçbir şey yapmadılar. Şimdi oportünistçe, oy almak için mağduriyet istismarı yapıyorlar. Kayıp arkadaşlarımızın mezarlarını bulmuyorlar. Sadece referandumda alacakları üç oyun peşindeler. Tayyip Erdoğan asıl MHP'nin tabanına oynuyor, inandırıcı görünmek için araya devrimcileri de sıkıştırıyor. Devrimciler 12 Eylül'e, öncesinde de sonrasında da karşı olmuş, 12 Eylül'ün temsil ettiği düzene karşı hep mücadele etmiş insanlardır. İdamsa idam, işkenceyse işkence... Bunun bedelini göze alarak mücadele ettik biz. Böyle söylemlerle bizden oy alamazlar. Fethullah Gülen, '12 Eylül darbesini yapanlar cennetliktir' diye demeç vermişti. Dün 12 Eylül'ü alkışlayanlar bugün darbe karşıtı oldular. Anti-emperyalizmden, Türkiye'deki tüm darbeleri Amerika'nın desteklediği gerçeğinden hiç söz edilmiyor. 'Bugün Türkiye'de neden darbe yapılmıyor?' sorusunun yanıtı çok önemlidir. Çünkü bütün darbeler Amerika'nın emriyle yapıldı, bugün ise aynı güçler AKP'yi destekliyor. Kimsenin darbe yapamayacağını biliyorlar. NATO üyesi bir Türkiye'den ve Amerika'dan söz ediyoruz. Bugün ordunun ne darbe yapmaya niyeti var ne de gücü... Ben Tayyip Erdoğan'lı AKP'nin darbeler sürecinin mahsulü olduğunu düşünüyorum. 12 Eylül dinciliğinin, ABD'nin Yeşil Kuşak Projesi'nin devamı niteliğinde olduğu gerçeği bir yana, 28 Şubat'ta ABD karşıtı Erbakan tasfiye edilerek yerine Amerikancı-Ilımlı İslamcı Tayyip Erdoğan hareketi geliştirilmedi mi?

- Bülent Arınç kendilerinin de (Milli Selamet Partisi) 12 Eylül'de tutuklandığını söyledi...

Biliniyor ki, İslamcılara hiçbir şekilde dokunulmadı. Göstermelik, birkaç kişi yargılandı. Dincilik teşvik edildi, din dersleri zorunlu tutuldu.
nBaşbakan'ın söylediği gibi iki taraf da -devrimciler ve ülkücüler- darbenin mağduru mu?

Biz mağdur değiliz. Darbelere karşı mücadele ettik.  İşkencelere, cezaevlerinde yaşananlara hiç girmiyorum... Ülkücüler ise mağduruz demekte haklılar. Çünkü onlar 12 Eylül darbesi yapılsın diye uğraştılar. Darbe yapılıp içeri atılınca hayal kırıklığına uğradılar. 'Fikirlerimiz iktidarda, kendimiz hapisteyiz' diye düşünüyorlardı.

Yazının devamına bu linkten ulaşabilirsiniz
Özlem ÇELİK / Akşam

Yorumlar5

  • baybars can 13 yıl önce Şikayet Et
    dev-let in yalancı devrimcileri darbelerin meze yaptırılan gençlik.... ben şundan eminim,ister solcu,ister milliyetçi,istre müslüman,bu ülkedeki herkes vatanını seviyor lakin gençliğimiz kandıran bir takım mihraklar vatan sevgisini tersten kullanıp anarşizim ve terörizim yaptırılarak darbeler yaptırılıyor ve kandırılmış gençlik darbelere meze olmuştur,herkes mağdur olmuştur,dün pkk nın kurucularını bugün kahraman olarak yad ediyoruz,peki pkk nedir,pkk 12 eylül rejimini ayakta tutan bir dev-let terörüdür,kandırılmış gençliğimize sahip çıkmalıyız,abd ci dev-rimcilerin bırakın.
    Cevapla
  • baybars can 13 yıl önce Şikayet Et
    acaba müslümanlara dokunmadılarmı.... acab 12 eylül mantığı müslüamanlara gerçekten dokunmadımı acaba,31 martta idam edilen sayısız alim,kemalizim devrimleri için idam edilen sayısız alim ve müslüman,hapisanelerde,sürgün yerlerinde çile dolduran binlerce insanı unuttunuz her halde,eğer bu ülkede kim mağdur oldu en çok kim asıldı dersen,bu rejim en çok müslümanları astı,sizden belki 10 larca kişi asıldı,lakin müslümanlardan binlerce kişi idam edildi,öldürüldü mağdur edildi.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • orhan erkan 13 yıl önce Şikayet Et
    ben devrimciyim. bakın buarya sizi gidi bar devrimcileri arkadaşalrımın kemikleri sızlıyor çizgimden asla taviz vermedim ama verecegim birşey var o da evet olacak ve sende bizi temsil etmiyorsun bar devrimcisi dedim anlyan anlar evet evet evet
    Cevapla
  • niyazi dilek 13 yıl önce Şikayet Et
    bizi anlamak. arkadaşın söyledikleri kısmen doğru. ancak bizi anlamak için biraz da içimizde yaşamak gerek. biz 12 eylülden beri çile çekmiyoruz. 100 yıldır çiledeyiz. dedem, babam, ben ve oğlum. arkadaşımızın haberi yok elbette. 12 eylül önce ve sonrasında, bu bölgede islamla komünizme karşı ortaya sürülmüş bir çözüm olabilir. katılıyorum. bizim burda bir dahlimiz yok. zorunlu din dersleri bizim de benimsemediğimiz bir şeydir. bu süreç bu iktidarı doğurmuşsa, ne yapalım? iktidar olmasın mı tayyip bey?
    Cevapla
  • Adalet Özüdoğru 13 yıl önce Şikayet Et
    BAZI APTALLARIN FİKİRLERİ.... Kendilerini bedel ödemiş gibi gösterip,heryerekoncularla omuz omuza cinayetler işleyen,yok hükmündeki insanların görüşlerini yazmayı marifet sananlar.Bilesinizki sizin hezeyan derecesindeki salyalarınıza bu milletin karnı tok.Sizin kerametiniz kendinizden menkul.Kendiniz çalar kendiniz dinlersiniz.Bu aziz millet dünde size tokadı indirdi bugünde indirecek.Bugünün dünden farkı,yalanlarınızı ortaya çıkaracak başka yayın kuruluşları var.Yalanlarınız çabuk ortaya dökülüyor...YÜĞRÜ DARBECİLERİN MAŞASI YÜRÜÜÜ...
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat