Türkiye'nin yeraltı zenginlikleri haritası

Türkiye’nin yeraltı zenginlikleri ve onları elde etmek isteyenlerin dış mihrakların bitip tükenmeyen planları malum. Ama Prof. Nevzat Tarhan'ın haritasındaki "zenginlikler" onlar değil:

  • GİRİŞ26.01.2009 06:54
  • GÜNCELLEME26.01.2009 06:54
‘Tankın üzerine çıkar mısınız’ sorusuna hangi siyasetçi cevap veremedi?
 
TSK’ya karşı psikolojik savaş yapılıyor diyerek psikolojik savaş yapıldığını görmek mümkün.
 
İki eski Genelkurmay Başkanı biz AB ve Amerikaya karşı değiliz demeye başladılar. Encümen-i Daniş’in son kararında da bunun rapor edildiğini tahmin etmek mümkün.
 
Sanki TSK’daki görev dönemlerinde ordu içinde ne kadar şiddetle AB ve Amerika karşıtı broşür ve kitap dağıtıldığını unuttuk. Saf olmayan kurmayların bunu sorgulaması gerekir.
 
Demek ki ABD birilerini hizaya getirdi.
 
Ergenekon sürecinde ‘İleri gidilmesin’ toplantı ve ziyaretleri başladı, bu yönde psikolojik harekat malzemelerini okumaya çalışalım. İsterseniz buna ‘Psikolojik savaş okuryazarlığı’ diyebilirsiniz, tabi becerebilirsem... Çünkü bana bilgi ve veri ulaştıracak ‘minik kuş’larım yok, akıl yürütme yöntemi ile gidebiliyorum.
 
Ameliyatın ortasında doktora ameliyatı bırak diyenler ancak hastanın iyileşmesini istemeyenlerdir. Ergenekon Operasyonunun önünü kesmeye çalışanlar da Türkiye’nin iyiliğini değil kendi iyiliğini düşünenlerdir.
 
Encümen-i Daniş 1850’lerde kurulmuş üst bir siyasi karar mekanizması idi. İngiliz ve Fransız Muhibler Cemiyeti gibi idi. Resmen kapatıldıktan sonra gayr-i resmi devam ettiği biliniyor.
 
Hatta muşrutiyetin ilanı, İttihat Terakkinin kurulması gibi Osmanlıyı yıkan süreç ve Cumhuriyetin Uluslararası sermaye gruplarının istediği gibi şamanlaşma veya hıristiyanlaştırma çabalarında bu düşünce kulübü olarak rol oynadığı biliniyor.
 
Eğer Encümen-i Daniş düşünce kulübü ise toplantılardan sonra yazdıkları mektupların 150 yıllık arşivini bize gösterirler ve siyasi sonuçlarının olmadığına toplumu ikna ederlerse ancak öyle aklanırlar.
 
Bu düşünce kulübü darbeci olmayan bir orgenerali mesela Hilmi Özkök gibi bir paşayı içlerine almıyorlar?
 
Merak ediyorum 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat, 27 Nisan askeri müdahalelerinden önceki toplantılarında yazılan mektuplarda konular nelerdi?
 
28 Şubat’ı fiilen başlatan süreç Sayın Vehbi Koç’un damadı Nusret Arsel’in o dönemin Genelkurmay Başkanına ABD’den yazdığı mektup ve mektuba dayalı kulis faaliyetleri idi.
 
Acaba bu düşünce kulübü yargıdaki üyelerine ve eski silah arkadaşlarına mektuplar yazıyor mu?
 
Sayın Sadettin Tantan’ın çıkıp ‘Bu dava sisteme zarar vermeye başladı’ konuşmaları yapması tesadüfi mi?
 
Sayın Tantan İstanbul Taksim’de 2000’li yılların başında siyasete atılma öncesi bir otelde 100 kişilik bir gruba konuşma yapmıştı. Kendisine ‘Parti kurup siyasete girmeye hazırlanıyorsunuz, eğer bir darbe girişimi olursa tankın üstüne çıkar mısınız?’ diye sorduğumda konuyu değiştirmişti. Belki hatırlar.
 
Düşünce ve felsefe kulüplerinin olması kültürel zenginliğimizdir, devam etmelidir. Çağdaş demokrasinin gereğidir.
 
Aynı şekilde birer düşünce kulübü olan İsmailağa, İskenderpasa, İlim Yayma Vakfı, Aydınlar Ocağı, Lions ve Rotaryenler, Süleyman Efendi grubu veya Fethullah Gülen grubunun siyasi faaliyetleri varsa rahatsız olunması anlaşılabilir.
 
Eğer onlar siyasilere böyle mektuplar yazsalar neler olurdu?  Doğru olur muydu?
 
Bugün F tipi yapılanma diyerek Anadolu çocuklarının önünü kesmeye çalışanlar kendi ‘D Tipi’ yani darbeci yapılanmalarına sıra gelmesinden korkuyorlar diyenlere hak vermek gerekiyor. (Veysel Ayhan, Zaman gazetesi, 24.01.2009)
 
Fakat fitnenin etkili olması için gizli kalması gerekiyordu. Ancak internet sayesine toplum yutmuyor artık.
 
Bakınız size internette dolaşan bir haritayı göstereyim, Türkiye’nin yeraltı zenginliklerini merak edenlere duyurulur.
 
Eğer yargıçlar, savcılar, güvenlik birimleri, Ergenekon operasyonu karşıtı propagandadan ve hatta dış odakların ‘Yeter durun’ tavsiyelerinden etkilenirlerse Susurluktan hallice bir dava olarak biter.
 
Genelkurmayın ‘davranış dili’ ile müdahaleleri Ergenekon Operasyonunun Ayışığı, Sarıkız darbe girişimlerine iddianame hazırlamasına engel olmamalıdır. Yoksa darbe azmini ve niyetini yok edemeyiz. Türkiye gerçek demokrasiye çok yaklaştı.
 
Ancak kamuoyu baskısı gidişatı doğru yöne çekebilir. Vatan millet nutku atanlar, devletlerine sahip çıksınlar, internet taarruzuna ihtiyaç vardır...
NEVZAT TARHAN - HABER 7

Yorumlar43

  • mustafa imren 15 yıl önce Şikayet Et
    ergenekon. bugünkü yazınızı okudum dükü bir mail alıntı olarak eklemişsiniz lütfen gönderdiğim mail ide yarınki yazınıza eklerseniz memnun olurum çünkü benim düşündüklerim çok TÜRK ün düşüncesidir.tabiki bu ülkede kaçtane kaldıysa .... baksanıza koskoca büyük TÜRK destanı eşittir TERÖR örgütü olmuş kimse birşey söylemiyor heygidi ertuğrul gazim fatihim yavuzum yahudiler rest çeken abdülhamit sultanım Türklük ayaklar altında kalmış tutup kaldıracak bir kişi kalmamış..
    Cevapla
  • mustafa imren 15 yıl önce Şikayet Et
    ERGENEKON-3. artık bir Türkçe öğretmeni, tarih öğretmeni Ergenekonu derste anlatmaya korkar hale geldi biz düne kadar gururla anlattığımız destanımızı çocuklarımıza anlatamaz olduk biz evlatlarımıza geçmişimizi öğretmezsek geleceğimizde olmaz bunu iyi irdelememiz gerekir. Tarihini bilmeyen bir millet yok olmaya mahkumdur. Bu ismi bu operasyonda kullanmayı bir Türk olarak zoruma gidiyor. Sizlerinde buna dikkat etmenizi dilerim.
    Cevapla
  • mustafa imren 15 yıl önce Şikayet Et
    ERGENEKON-2. Diyeceksiniz ne alakası var size örnekli açıklayayım bundan 2 veya3 yıl önce sokakta her yaşta ve cinsiyetteki halkımıza ERGENEKON denilince ne anlıyorsun diye sorduğumuzda bize vereceği cevap büyük bir TÜRK destanı olacaktı, şimdi sorarsak terör örgütü cevabını alacağız. Buda benim aklıma soru işaretleri getiriyor acaba bu isim bilinçlimi seçildi TÜRK milliyetçiliğini törpülemekmi asıl hedef
    Cevapla
  • kenan keskin 15 yıl önce Şikayet Et
    Herkesin Sahiplemnesi gerekir. Bu davayı herkesin yüreklilikle sahiplenmesi gerekir. Ben bu bakımdan Sayın Tarhan'ı kutluyorum. Hepimiz birer Tarhan olur, öyle düşünür, öyle söyler ve öyle davranırsak inanın bundan önceki muamelelere bir daha maruz ve mecbur kalmayız.
    Cevapla
  • Ali Erdoğan 15 yıl önce Şikayet Et
    çoban çeşmesi komik olma.. Şimdi olay darbe marbe meselesi değildir. Bir düşünce var 'Bizim ordu artık değişti, tabanı imansız bir gruh oldu, laiklikten başka birşey bilmiyor'. Bu ifade edilmeye çalışılıyor. Sanıyorsunuz ki her darbe ülkenin laik yapısı korunsun diye dincilere karşı oldu. Hangi darbe ortamında Türkiye'nin ortamı güllük gülistanlıktı? Ortalık karışıyor siyasetçiler pervasızca milleti gaza getiriyor. Millet birbirine giriyor. Sonra ordu uyusun öyle mi? Bu ordu dinsizmiş değilmiş bu sizi ilgilendirmez, siz işinize bakın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat