Bunun adı siyasi röntgenciliktir

Batı Çalışma Grubu’nun çalışmaları ortaya çıktıkça “Siz fişlemeyi iyi bilirsiniz” diyeceğimiz örnekleri sık sık görmeye başladık.

  • GİRİŞ14.05.2012 08:19
  • GÜNCELLEME14.05.2012 10:46

BÇG faaliyetlerini gördükçe ‘Yeni Anayasa’ da devletin vatandaşına güvenmesi için neler yapılacağı daha çok önem kazandı.

Özellikle Temel Özgürlükler ve Haklarla ilgili komisyona “Mahalle Baskısı”nı önlemek için başvurulması devletin vatandaşını fişleyerek iç tehdit olarak tanımlamasının baskısını da gündeme getirmeyi zorunlu kıldı.

Batı Çalışma Grubu’nun çalışmaları ortaya çıktıkça “Siz fişlemeyi iyi bilirsiniz” diyeceğimiz örnekleri sık sık görmeye başladık.

Hatta daha ağır bir ifade ile BÇG röntgencilik yapmıştı.

Akit gazetesi ve Sayın Hasan Karakaya BÇG’nin ipliğini çok güzel pazara çıkardı.

28 Şubat öncesi TSK içinde subay astsubayların evine tamirci kıyafeti ile insan sokup dini tezahür arayıp sonra bunu istihbarat raporu halinde sunan, kendi subayını fişleyen bu sistem deşifre olmaya başladı.

Murat Alan’ın haberine göre Şubat 1997’de 17 vali, 296 kaymakam, 370 yüksek bürokrat irtica yanlısı olarak fişlenmiş ve tasfiye edilmeye çalışılmış.

“İrtica eğilimli… Eşi türbanlı iken yakın zamanda başını açmıştır… Başını açmış ama fikirleri değişmemiştir.”

“İrticai faaliyet içinde olduğuna dair duyumlar alınmaktadır”
“….siyah çarşaf kullandığı söylenmekte olup evden hiç çıkmadığı için kimse tarafından görülmemiştir.”

1915 Ermeni Katliamı, Dersim Katliamı, 1955 6-7 Eylül azınlık kışkırtması, darbeler öncesi toplumsal olaylar, 1 Mayıs 1977 Taksim (Halil Berkay her ne kadar sol fraksiyonlara bağlasa da fraksiyonlar içinde BÇG görevlilerini gözardı etmemek gerekir tıpkı Aczimendilerin içindeki BÇG görevlileri gibi) Çorum, Kahraman Maraş, Sivas Madımak olaylarını sayabiliriz. Bütün bu olaylar “Güvenlik Sendromu”na maruz yönetim anlayışının sonucudur.

TSK’nın normal işleyişi şartlarında istihbari faaliyet ve fişleme dış düşmana karşı yapılır. Dış düşmanın iç uzantıları buna dahil edilir. Eğer devlet dostunu düşmanın karıştırırsa adalet ilkesinden uzaklaşır.
 
Adalet ilkesinin temel değeri “orantılılık”tır. Orantılı olmayan korku ve kuşku büyüklük hastalığı olan merhametsiz ve insafsız yöneticilerde sıklıkla gözlemlenir. Böylece kişi öz evladını düşman gören baba durumuna düşer.

Böylece aile içerisine fitne sokmak isteyenler aile bireylerinin küçük hatalarını büyüterek düşmanlıkları artırırlar.

Batı Hitler’in ve öncesinin paranoyakça hatalarını ve kurgularına karşı şu çözümü bulmuştur. Demokrasinin “Açıklık” ilkesini.

İncelenirse görülecektir İşviçre’de devlet halkını fişler sonra kendisine “şu dernek faaliyetin nedeniyle izleniyorsun” diye bildirir.

Bunun sonucu fişleyen ve fişlenen konuya “Double Check” yapabildiği için çift denetim sonucu hem paranoya kalkar hem de fitnecilerin oyunu bozulur.

Niyet okuyan kişiler her zaman olacaktır. Belirsizliğe tamammül edemeyen niyet okuyucular hakikatı araştırmak yerine varsayımlara dedikodulara inanma eğilimindedirler.

Niyet okuyucular açık bilgi ve verilere rağmen davranışlarına devam ediyorlarsa ya hastadırlar. Tedavi gerekir yahut da kayıp vakadırlar. Bu kişilerden yılandan akrepten kaçıldığı gibi kaçılmalıdır. Yönetimde karar mekanizmasında olmamaları sağlanmalıdır.

Bu sebeple memleketimize 100 senedir huzur vermeyen İttihat Terakki karakterinin yeni anayasamızda yaşam hakkı bulmamasını sağlamalıyız.

Halkını tehdit gören zihniyetin hayat hakkı bulmaması için BÇG tarzı yapıların üzerine gidilmesi hayati önem taşımaktadır.

Ankara’ da 28 Şubat soruşturmasını ve kovuşturmasını yürüten savcılarımızın yargıçlarımızın içi rahat etsin, doğru yoldalar. TSK’nın içinde bu zihniyetten yaka silken binlerce subay astsubay sevinçle süreci izlemektedir.

BÇG gibi kanserli dokuyu söküp çıkarmak isteyenleri tarih övgü ile alkışlamaya hazırdır.

Anayasa Komisyonumuz umarım “Devlet birimleri yasalara uymayan suç tanımlaması yapamaz” gibi bir temel hakkı göz önüne alır.

NEVZAT TARHAN/ Haber 7
ntarhan@gmail.com

Yorumlar6

  • Sabit Kal 11 yıl önce Şikayet Et
    vay be, koskoca osmali'yi batiran, onu savaslara sokan, azinliklari tahrik edip irkcilikla . onlari osmanli'ya karsi gelmeye tahrik eden, araplari asagilayarak osmanli türkü'ne karsi ayaklanmaya tesvik eden, sonrada savasi kaybedince ortaliktan sivisip kacanlar, megerse türkiye cumhuriyeti'ni kurmusmusta, onu isgal devletlerinin ve laventlerinin boyundurugundan kurtarmista, begenmeyen t.c. topraklarindan vazgecsinmis. aman allahhh" immm! hele garimüslimlerin yaninda 2.sinif vatandas olarak rencber olursun vs. sacmaligi icin bir yorumcuya altin madalya takmak lazim. sanki milyonlarca vatandasimiz simdi avrupalarda, surda burda rencber degilmis gibi. ıttihad ve teraki'yi mustafa kemal bile terkettigine göre onu bu osmanli düsmani teskilati burada "vatan kurtaran kahraman" olarak lanse etmesi, günü fikrasidir. gülüp gecelim bari
    Cevapla
  • cicekabbas 11 yıl önce Şikayet Et
    tabiat varlıklarını koruma. bu yeni anayasada paşa olacak mı paşa.eğer olacaksa değişen bir şey olmayacaktır.yoksa tc de kaç kişi okur yasayı kanunu.elle tutulur gözle görülür nişaneleri çepeçevre yerinde duracaksa yeni bir aldatma dönemi başlar en fazla.
    Cevapla
  • Ertuğ Rolat 11 yıl önce Şikayet Et
    ciddiysen reddi miras edersin. kötü bir örnek olacak ama sizin gözünüzle bakınca şöyle gibi duruyor. babası hırsızlıktan, dolandırıcılıktan dünyalık yapmış kötü şöhretli biri öldüğünde oğlu onun villalarında, arabalarında, imtiyazlarında yaşamaya devam edecek, öte yandanda babasının malını çaldıklarının, katlettiklerinin gözünün içine baka baka babam katildi, doladırıcıydı diye onların korosuna katılacak. bu komikliği anca bana oynarsın, gerisi tutarsızlığın lafı güzafı olur, kimse de inanmaz. neyse ne ama ittihat terakki erkekti, mertti...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Ertuğ Rolat 11 yıl önce Şikayet Et
    ciddiysen reddi miras edersin. ittihat terakki ye her türlü melaneti yükleyip yok öyle kolaycasına sıyrılmak, beğenmiyorsan reddi miras eder ve ittihat terakkiden miras aldığın bağımsız (işgal devletlerinin ve levantenlerin boyunduruğundan kurtulmuş) türkiye cumhuriyeti devleti ve topraklarından da vazgeçersin, gayrimüslimlerin yanında ikinci sınıf vatandaş olarak rençber veya cephelerde nefer olma kimliğiyle anadolu steplerinde, istanbul, izmir varoşlarında sürünmeyi kendine seçersin.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • tuncay tezel 11 yıl önce Şikayet Et
    batı çalışma grubu ve devamında balyoz fişlemesi. batış çalışma grubunun açtığı yolda, oluşturduğu ortamda balyozcuların 3 milyon kişiyi bir darbe anında öldürmek üzere fişlediği iddiası çok vahim bir durum. türkiye kan gölü olmaktan döndü.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat