İlçe Başkanlığından Türkiye Cumhurbaşkanlığına

  • GİRİŞ28.08.2014 09:29
  • GÜNCELLEME28.08.2014 09:30

 Bugün 11. Cumhurbaşkanı Sn.  Abdullah Gül ile 12. Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan,  Çankaya'da hizmet devir-teslimi yapmakta. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dönemini yüz akıyla tamamlayarak bayrağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teslim etmektedir. Aralarında çıkartılmak istenen fitnelere rağmen bu her iki değerli ismin kardeşâne duygular ve huzuru kalb ile bir devir-teslim yaptığına şüphe yoktur. Sn. Gül, başarılı olması için kardeşine elbette dua edecek ve Sn. Erdoğan, elbette bu kadar müktesebatı olan bir marka ismi dünya liginde değerlendirmek için lâzım geleni yapacaktır. Bizler de milletçe her ikisine teşekkür etmeliyiz. Bir gün dahi Hükümetle Çankaya arasında bir problem çıkartmadan devleti ahenkle işlettiler. Öncekiler bir tarafa; yakın geçmişte cumhurbaşkanı-başbakan kavgasının memleketi nasıl bir ekonomik krize sürüklediği hafızalarda tazedir...

26 Şubat 1954'te Kasımpaşa gibi devrin fakir bir İstanbul semtinde doğup, bugün 28 Ağustos 2014 Günü Cumhurbaşkanlığını devralan Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatı, başarı sevdalısı, hizmet ve dâvâ aşkı taşıyan nesiller için tam bir ibretlik hikâyesidir. O, hedefine yürürken önüne çıkan bütün engellere, üstüne gelen bütün zorluklara, atılan bütün çamurlara, yapılan bütün baskılara ve uğradığı ihanetlere..... rağmen asla taviz vermeden, yılmadan ve yorulmadan yoluna devam etti.

Siyasete 1976'da MSP Beyoğlu gençlik kolları başkanı olarak başladı, aynı yıl il gençlik kolları başkanlığına yükseldi. 1984'te RP Beyoğlu ilçe başkanı, 1985'te il başkanı, 1994'te İBB başkanı oldu. 1997'de Siirt'te 1912'de kaleme alınmış bir şiiri okuması bahane edilerek belediye başkanlığı tamamlatılmayıp 26 Mart 1999'da Pınarhisar Cezaevine kondu. Bu arada Refah Partisi, 16 Ocak 1998'de 28 Şubat darbesiyle kapatılmıştı. Bunun üzerine arkadaşlarıyla birlikte 14 Ağustos 2014 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisini kurarak yeni bir yol haritası çizdiler. Partiyi kurduktan sonra fiili ve psikolojik taarruzlarla pes ettirilmeye çalışıldı, başbakanlığı engellendi, başbakan olduktan sonra E muhtıradan vesayet tasallutlarına ve sayısız suikastlara uğradı. Fakat o her şeye rağmen yoluna devam etti. Kazandığı başarıda başta eşi Sn. Emine Erdoğan'la bilhassa Sümeyye Erdoğan ve  ailesinin desteği görmezden gelinemez.

Biz, Sn. Erdoğan'ın yükseliş çizgisini 5 maddede toplamaktayız:

Recep Tayyip Erdoğan:
İyi  bir aile reisidir.
İyi bir Müslümandır.
Çok dua etmektedir.
Çok dua almaktadır.
Çok çalışmaktadır...

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat