Kabineye Erdem'li bakan

Gerek bu köşeden ve gerekse de sağduyulu diğer köşe yazarları tarafından basın organlarında paralel yapının kamudaki örgütlenmesi ve kamu gücünün paralel yapının amaçlarına yönelik kullanılması sıklıkla dile getiriliyor.

  • GİRİŞ05.09.2015 12:20
  • GÜNCELLEME05.09.2015 12:20

KABİNEYE ERDEM'Lİ BAKAN

Maliye, SGK, Çalışma Bakanlığı, Hazine, SPK, Emniyet, Savcılık gibi çeşitli makamlardaki örgüt üyeleri üzerinden baskı, tehdit, şantaj ve komplo yoluyla himmet toplanması, himmet vermeyenler üzerinde teftiş ve yıldırma yoluyla kişilerin psikolojik baskı altına alınarak örgütün taleplerinin yerine getirilmesi sağlanıyor. Öyle ki, yasal talepler bile örgütün himmet beklentisi karşılanmadığında yerine getirilmiyor, yasal haklar bile verilmiyor.

Himmetin adı da, burs, kurs, kurban parası kılıfı altında şirin gösteriliyor.

Özellikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile SGK’da paralel yapının etkili olduğu bilinen bir gerçek. Kurumda halen birçok önemli kadro hala bu örgütün kontrolünde ve bu yapının mensuplarınca işgal edilmiş durumda. SGK fiilen danışmanlar eliyle paralel yapı tarafından yönetiliyor. Kurumdaki sağduyulu herkes bu gücün kim veya kimler tarafından nasıl kullanıldığını çok iyi biliyor. Paralel yapının iftira, karalama, tezvirat, komplo, insanlar hakkında olumsuz intiba uyandıracak şekilde bilgi kirliliği vs. hep kullanılan ve birçok kişinin hayatını zindana çeviren paralel kadrolaşma yöntemlerini köşemizden çok yazdık.

Seçim hükümetinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak sayın Ahmet Erdem’in atanması, bakanlık ve ilgili kurumlarda büyük bir memnuniyetle karşılandı. Yıllardır takdirle takip ettiğim ve zor günlerde hep bu kurumlara ve kurumlardaki sağduyulu insanlara ağabeylik yapan sayın Ahmet Erdem’den beklentiler de büyük.

SGK’nın can damarlarından biri olan ve geçmiş dönemlerde iş dünyası üzerinde himmet toplanması amacıyla kullanılan, adeta tehdit ve zulmün merkezi olan SGK Rehberlik ve Teftiş Başkanlığında ‘Rehberlik ve Teftiş Başkanı’nın değişmesiyle birlikte paralel yapılanma son dönemde önemli ölçüde etkisiz hale getirildi. Ancak halen yapılması gereken çok şey var.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile SGK’nın diğer birimlerindeki paralel yapının gücünün kırılması için Ahmet Erdem’e büyük görev düşüyor.

Bugüne kadar paralel yapıyla mücadele konusunda sınıfta kalmış ve neredeyse hiçbir işlem yapılmamış kurumların başında gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile SGK’da Sayın Ahmet Erdem’in paralelle mücadelede başarılı olacağından hiç şüphem yok. Sadece yapılması gereken, kurum ve bakanlıkta (sağır sultanların bile duyduğu) danışman-yönetici-paralel yapı üçgenine çomak sokularak bu yapının dağıtılmasıdır.

Çalışma Müdürlüğü’nde Önder dönemi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın en önemli birimlerinden biri de Çalışma Genel Müdürlüğü’dür. Bakanlığın vizyonunu temsil etmesi nedeniyle de birçok önemli konuda bu birimin kararları ve yönlendirmeleri özel bir önem taşıyor.

Bakanlıkta uzun bir süreden bu yana birçok projeyi başarıyla yürüten Sayın Nurcan Önder ilk kadın genel müdür olarak atandı. Müfettişlik döneminden bu yana 20 yılı aşkın bir süredir yakından tanıdığımız Sayın Önder’in başarılı çalışmalarının genel müdürlük payesi ile taçlandırılması, Bakanlık içinde çalışma ve özverinin karşılıksız kalmadığı yönünde değerlendiriliyor.

 

yazının tamamını okumak için tıklayın...

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat