İslam korkusuna IŞİD kılıfı işe yarar mı?

Başlık New York Times’dan...

  • GİRİŞ22.11.2014 08:51
  • GÜNCELLEME23.11.2014 09:42

Sadece Türkiye’ye yönelik değil, İslam ülkelerine yönelik algı operasyonlarının bir numaralı adresinden yani. Bilerek mi yapıyorlar, yoksa zaman zaman el alışkanlığı mı devreye giriyor, orası muamma. Ama gün geçmiyor ki, İslam ile ilgili manipülatif bir başlık atılmasın. “IŞİD örgütünün Fransa’nın endişelerini haklı çıkardığının” haberini yapmış gazete.

Fransa’da geçtiğimiz yıllarda, Müslümanlığa geçen gençlerin sayısındaki artışla ilgili bir rapor yayınlanmıştı İçişleri Bakanlığı tarafından. Hatta rapora göre bu artış o kadar etkili bir boyuttaydı ki, belirli bölgelerde Müslüman nüfusun oranının daha fazla olduğu ve olacağı kayıtlara geçmişti.    Şimdi ellerine algıdan bir can simidi almışlar ve bu gençlere IŞİD etiketi yapıştırmak üzere sıraya girmişler.

Örnekler vererek, kendi halinde camiye giden sessiz gençlerin nasıl bir anda “kafa kesen” bir IŞİD militanına dönüştüğünü anlatıyorlar. Hatta görüş aldıkları bir belediye başkanına da sormuşlar konuyu. “Kasabamızda basketbol, karaoke, judo ve dans gibi aktiviteler var. Burada kayıp bir gençlik olduğunu düşünmüyorum” yanıtını almışlar.

Haberde başka dinlerden Müslümanlığa geçen gençler hedefe konuluyor.

“Esas çoğunluk Kuzey Afrikalı Müslümanlardan. Ancak din değiştirip Müslüman olanlar asıl rolü oynuyor” diyor konunun uzmanı olarak görüşünü aldıkları araştırmacı Romain Caillet.

Devamı için tıklayın >>>

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat