Cumhurbaşkanlığı yayını ve yeni saray

Beştepe’de inşa edilen yeni cumhurbaşkanlığı sarayına ikinci kez Perşembe akşamı gittim.

  • GİRİŞ31.01.2015 11:32
  • GÜNCELLEME01.02.2015 06:50

İlki Emine Erdoğan hanımefendinin Büyükelçiler Konferansı nedeniyle Ankara’da bulunan büyükelçi eşlerine verdiği öğle yemeği vesilesiyleydi. O yemekten çıkışta Paris’teki Charlie Hebdo saldırılarını haber aldığım ve gelişmeleri takip etmek üzere kendimi Paris’te bulduğum için izlenimlerimi yazamamıştım.

Üstelik o ziyaretimiz sırasında davetli gazeteci ve diplomat eşleriyle sarayda mini bir tur yapmıştık. İkinci gidişim de Perşembe akşamı TRT’nin özel yayını sayesinde oldu. TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör’ün moderatörlüğünü yaptığı özel programda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a meslektaşlarım Akif Beki, Hilal Kaplan ve Mahmut Övür ile birlikte gündemdeki soruları sorduk.

Bu önemli mülakatta Erdoğan’ın verdiği yanıtları gazetelerden de okudunuz. Ben ekrana yansımayan detayları paylaşmak istiyorum. Öncelikli olarak Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın en önemli gündem maddesi  “Başkanlık Sistemi”. Bu gündem, “ivedi” notuyla daha da fazla önem kazanıyor. İç ve dış politikada, ekonomide hedeflere ulaşmak isteyen bir Türkiye’nin bu sistemden uzak durarak  vakit ve enerji kaybettiği fikri hakim olan görüş.

En çok eleştirilen noktalardan birisi olan “The Saray”a gelince... İsraf ve abartılı bir yapı iddiasını dillendiren haberleri okuyarak Beştepe’ye gittiğinizde gözünüze ilk çarpan nokta yanılgı oluyor. Ne kadar yanılmış olduğunuzu anlıyorsunuz. Debdebe ve şaşaadan uzak, gereksinimlere göre yapılmış ancak devletin değerini de teslim eden bir yapı Cumhurbaşkanlığı Sarayı.

Naif bir zevk ile devlet heybetini ustaca bütünleştiren Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na dil uzatanların Paris’teki  Elysee Sarayı’nı gördükleri zaman ne diyeceklerini merak ediyorum.

“Benim evim bile buradan daha şaşaalı” diyen Hülya Avşar’a hak vermemek elde değil.

yazının devamı için tıklayınız

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat