Erdoğan'ın TÜSİAD'a gelişine Can Paker yorumu!

İş dünyası ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında 3 yıl aradan sonra net bir iletişim yolu perşembe günü yapılan TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı ile açılmış oldu.

  • GİRİŞ20.09.2014 11:48
  • GÜNCELLEME20.09.2014 11:51

Ancak sanıyorum derneğin önde gelen isimleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmişte yaşananlara tek tek atıfta bulunarak dozu sert bir konuşma yapacağını da beklemiyordu. Netice itibariyle iş dünyasının karşısında seçimlerden güçlenerek çıkan ve akabinde Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan bir Erdoğan vardı.
Açıkçası tonu sert olsa da sonunda Erdoğan'ın "eski kavgaları unutalım, zaman tokalaşma zamanı" netliğinde cümlelerinin akılda kaldığı konuşma sonrası ortaya çıkan fotoğrafı Can Paker'in yorumlamasını istedim.
Ne de olsa Paker, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yıllardır en yakın isimlerden biri ve aynı zamanda TÜSİAD'ın yönetim kurulunda yer aldığı dönemde Parlamento İşleri Komitesi Başkanı olarak dönemin çok tartışılan 'Demokrasi Raporu'nun da sahiplerinden biri.
Paker hiçbir zaman ayrılmadığını ama aidatları ödemediği için büyük olasılıkla artık üye olmadığı TÜSİAD ile yaşanan gerginliğe; 'Mesele ne TÜSİAD ne de Tayyip Erdoğan'dır. Mesele Turgut Özal'ın başlattığı reformlarla Anadolu'da bir sermayenin ortaya çıkması ve bunun ortaya çıkardığı orta sınıfın AK Parti'yi kendisine parti olarak seçmesi ve onlarla birlikte son 12 yıllık başarıdır' diye bakıyor.

Devamı için tıklayın >>>

 

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat