Bu memleket çok 'yanlış ihbar' gördü

Bu “yanlış ihbar” işi aslında yeni değil. Hep vardı.

  • GİRİŞ31.12.2011 09:48
  • GÜNCELLEME31.12.2011 09:48

Yanlış ihbar”!

“Devlet yanlış ihbar yüzünden terörist diye masum insanları vurdu.” En az 35 can verildi bu cümlenin manşetlere çıkması için. Nasıl da utanıyordur devlet şimdi! Ettiğine edeceğine pişmandır.

Bu “yanlış ihbar” işi aslında yeni değil. Hep vardı.

Uzun yıllardır dindarları “yıkıcı” diye ihbar ettiler devlete. Devlet derhal vurdu dindarları. Camilerini yıktı. Örtülerini yırttı. Okullarına yasak getirdi. Derneklerini vakıflarını partilerini kapattı. Oylarını yok saydı. Kitaplarını yaktı. Laikliğin darağacına çekti vicdanları.

Kürtleri de “bölücü” diye ihbar ettiler. Hiç durmadı devlet ve kalbinden vurdu Kürtleri. Yok saydı. Köylerini dağıttı. Dillerini yasakladı. Seslerini kıstı. Dağa taşa, meydana sokağa “ne yazık Kürdüm diyene” yazdırdı. Katı Türk ırkçılığı bir kadar Kürt ırkçılığını kışkırttı. Devletin “yasal” terörü, yasadışı teröristler üretti.  Sonunda dağa çıktı Kürtler. Ölü ele geçiriliyorlar.

Alevîleri de “dinsiz” diye ihbar ettiler. Ve vurdu devlet Alevîleri. İnançlarını hesaba katmadı. İbadethanelerini korsan ilan etti. Taleplerini gayrimeşru saydı. Evlerini bombaladı; Dersim’i yıkıp yerine devletin “Tunç eli”ni pranga diye koydu. Devlet eliyle üretilen Sünni-Alevî çekişmesinin kıskacında sıkışıp kaldılar

Azınlıkları “düşman” diye ihbar ettiler. Hiç durmadı devlet; sürdü Ermenileri. “Tehcir” ettiği yetmiyormuş gibi, tehcir gibi ağır bir suçu meşru saydı. Adlarını söylemekten utandırıldı azınlıklar. İbadethanelerini kapatmasa da varlıklarını ayıp saydı

Vatandaşları da “güvenilmez” diye ihbar ettiler devlet. Böylece vatandaşını da vurdu devlet. Hırsız kabul etti; kazanmadığı paradan vergi kesti. Önüne bürokrasi duvarı dikti. Her adımında sabıka kaydı sordu. Fişledi, etiketledi, dışladı. Her teşebbüsüne şüpheyle baktı.

Çocukları “haylaz” diye ihbar ettiler ve çocukları da vurdu devlet. Her sabah hizaya çekti. Tek-tipleştirdi. Zoraki testlerden geçirdi. Zorla “Türküm” dedirtti. Ve öldü çocukluk devletin haşin ellerinde.

Gençleri “işe yaramaz” diye ihbar ettiler. Gençleri vurdu devlet derhal. Genç olmayı kas zindeliğine endeksledi. Hayallerini ve ideallerini yok saydı. Falakaya yatırdı. Sıra dayağından geçirdi. Teröristin önüne “yem” diye attı. Mehmetçiğin anasına sövdürdü, bacısını aşağılattırdı.

Düşünenleri “hain” diye ihbar ettiler.Ve vurdu devlet düşünenleri. Düşünceyi suç saydı. Fikrini seslendirenleri terörist ilan etti. Her farklı görüşün devleti yıkacağını sanarak polis korkusu saldı.

Hâsılı, devletin yanlış ihbarla adam vurması yeni değil. Son ihbar yine yanlış! Yanlış ihbarla vurularak öldürülenlerin sayısı 35 değil.

En az 35!

Senai Demirci - Haber 7
senaidemirci@gmail.com

twitter.com/senaidemirci
facebook.com/senaidemirci

Yorumlar25

  • darbeleredurde 12 yıl önce Şikayet Et
    bu memleket. çok yanlış gazeteci ve köşe yazarıda gördü !ama hiç birinede prim vermedi..
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • sener 12 yıl önce Şikayet Et
    sapla samanı bir birine karıştırmayalım.. düsturumuz müspet harekettir. ama bu dünyada müspet hareket bir tek türke mi farz yahu. şu cumhuriyet tarihinde gelmiş- geçmiş en müsbet harekete sahip bu hükümete karşı alınan şu tavrı, kesinlikle kabul etmiyorum. zalime isyan etmek ayrı şeydir, devlete isyan etmek apayrı şeydir. rabbim şu nimet bilmezlerin belasını ( her kim iseler) tez elden versede ümmet-i muhammed bir nebze rahat nefes alsa. nush ile uslanmayanı etmeli tekdir. tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.10 sene önceki idareyle şu andakini aynı kefeye koyup tenkid etmek abesle iştigaldir. allaha şükür verilen nimetin kıymetini bilenlerdeniz.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • akif tekcan 12 yıl önce Şikayet Et
    haberin var mı. Haberin var mı kaymakam linç edildi!!!!
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • ismail sert 12 yıl önce Şikayet Et
    İhbarda yanlışlık yok!. Senai bey, iyi niyetinizi takdir ediyorum. Fakat bu olayda askere kusur bulmak biraz haksızlık olur. Gecenin karanlığında, kaçakçıların mutad sayılarının 4-5 katı insan, ayrıca tıpkı PKK mensupları gibi katırlarla gece vakti yük taşıyan ve PKK mensuplarının güzergahını kullanan kişiler bunlar. Dikkatinizi çekerim; gece vakti sınırımızdan giriyorlar. Hangi ülke olsa vururdu böyle bir durumda. Vurulmak için davetiye çıkarmışlar adeta. Tabi ki öldürülmeleri üzücü ama hırsızın hiç mi kabahati yok. Ve bunlar "köylü" tabiriyle masumlaştırılmaya çalışılıyor. "Köylü" falan değiller, bildiğin "kaçakçı" işte. Bir de askerin yerine koyun kendinizi. Kimlik mi soracaktı asker? Bulundukları şartlar tamamen örgüt mensupları ile örtüşüyor çünkü.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • baki ünal 12 yıl önce Şikayet Et
    bu yanlış değil...... sınırdan katırlarla geçip mehmetçiği şehit eden pkk, vergi aldığı ve rotasını blirlediği bu kaçakçıları (biz öyle biliyoruz) en tehlikeli kamplarında toplayıp gece sanki nabız yoklar gibi yem olarak kullandı. aynı zamanda ırak ta örgütten kaçan ve sınırı geçmek için bekleyenlere göz dağı vermek istedi. kimsenin eline sağlık demiyorum ama pkk nın hedef ve istekleri doğrultusunda, devlete vergi vermektense örgütü tercih eden bu kesime de ders olması gereken bir olaydır. mehmetçik suçlu değildir. ve yıpratılmamalıdır. pkk lı olmayan bu 35 nın hepsi pkk bayrakları ile defnedildi. neden çünkü bunu pkk istedi. bence artık şahıs ve katırlar dışında uçan kuşlarada müdahale edilmeli. şırnaklı bir türkiyeyi gezer sen kimsin demezler ama anadolulu biri şırnağa giderse onu orada yaşatmazlar hele asker polisse durum dahada değişir. Yaradan ve devlet huzurunda eşitlik, yaradılmışlar arasında bozulmuş durumdadır. bu en büyük gerçektir.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat