Aile huzuru için yatak odasının rengi ve konumu

Kişisel Gelişim Uzmanı Prof. Dr Bedri Uzunömür ile birlikte katıldığımız televizyon programında kendisinin aktardığı bilgilerin etkisinde kaldığımı itiraf etmeliyim.

  • GİRİŞ15.08.2013 11:51
  • GÜNCELLEME15.08.2013 11:51

Sorulan sorulara verdiği cevapların manevi açıdan doluluğu karşısında düşündüm ki; ortada yeni başlangıçlar yapmak isteyenler için faydalı olabilecek bir durum var.

Renklerin manevi anlamları olduğunu biliyor muydunuz? Yaşantımıza, işimize, görüntümüze, makamımıza, iş ararken ki durumumuza, işten çıkarken ki durumumuza kısacası hayatımıza küçümsenmeyecek derecede fayda ve zararları olduğunu biliyor muydunuz?

İşte Prof. Dr. Bedri Uzunömür'ün paylaştığı bilgilerden sizin için seçtiklerim;

Dünyanın yaradılışından başlayan bir kurgudur bu…

Gökyüzü neden mavi?

Ağaçlar neden yeşil?

Toprak neden kahverengi?

Güneş neden sarı?

Kırmızı: Kan basıncını arttırır. İnsan gördüğü zaman hızlı hareket eder. Kapalı ortamlarda 'Kırmızı' zaman ve mekan merfumunu unutturur. Kırmızı odalarda kan basıncı arttığı ve hızlı hareket edildiği için rahat hareket edilmez ve uyunmaz. Kişi kendini dinlenmiş ve sakinleşmiş hissedemez. Çünkü bu rengin insan psikolojisinde meydana getirdiği hararetli ve hızlı bir durum söz konusudur. Kan basıncının insan psikolojisine etki ettiği davranışsal bir hızlılık bir anlamda hırçınlık meydana gelmektedir.

YATAK ODASINDA DAHA SAKİN ve AÇIK RENKLER OLMALI… YATAĞIN KONUMU DA ÇOK ÖNEMLİ!

Deniz manzarası, boğaz manzarası diye ısrar etmeyin. Ateşli renkler seçmek yerine açık renkler seçin.

Yatak odaları için en isabetli renk açık yeşildir. Rengi tamamlayan ve uyku kalitemizi arttıran en büyük etken de yatağımızın konumudur. Başımız Güneydoğu'ya doğru bakmalı ve dünyanın dönüş yönünün tersine uyunmamalıdır. Manevi olarak buna kısaca Beytullah'ın istikametine doğru ayaklarımızı uzatmamalıyız da denebilir.

Yeşil; geçmişten bugüne kadar ki dünyadaki bütün insanlarda dingillik, başağrısını giderici, boşluk hissini meydana getirmiştir.

İbni Sina bunu bundan bin yıl önce dile getirmiş ve 'Başın ağrıyorsa uzun süre yeşile, karnın ağrıyorsa maviye bak' demiştir.  Gözyüzünün maviliğidir hayatı yaşanır hale getiren.

Mavi; renk skalasında en uzaktan görünen renktir. İç huzur verir. Örneğin Kuzey ülkelerinde, dünyanın en gelişmiş İsveç ve Norveç gibi ülkelerinde okulların tüm iç boyaları merdivenleri, duvarları eğitim alanları mavidir. Öğrenme de dima rahatlığı iç huzurla birlikte gelir. Bu sebeptendir ki Mavi rengin 'Öğrenme' üzerinde olumlu bir etkisi söz konusudur.

Mavi; farkedilmek açısından araba renk seçimlerinde tercih edilmesi gereken en öncelikli renktir.

Yeşil renk geçmişten bugüne kadar ki dünyadaki bütün insanlarda dingillik, başağrısını giderici, boşluk hissini meydana getirmiştir.

Sarı: Güneşi çağrıştırır. Doğar ve batar, gelir ve gider. Parada, ev dizaynında, çocuk gelişimde kullanılmaz. Çocukta depresyon ve ağlama riskini arttırır. Amerika'da Kansas Üniversite'sinde yapılan bir araştırmada sarı odalarda yaşayan insanların birşey icat edemediği, şiir yazamadığı, huzursuz olduğu sonucuna varılmış.

Beyaz: Renk değildir fakat çok kullanılır. Saflık ve temizliği çağrıştırır. En son algılanandığı için de trafikte, uzun yolda kendini yok farzeder. Bu sebepten araba kazalarında hasar gören araçların çoğu beyazdır.

Kahverengi: Toprak rengi ölümü çağrıştıran bir renk olduğu için aktif iş hayatında tercih edilmez. İş görüşmelerine giderken daha çok mavi, siyah renkler tercih edilmelidir.

Pembe: Sıkıntı ve acıyı hafifletir.

Mor: Depresif renk olarak algılanır.

Serdem Coşkun - Haber7

serdemcoskun@gmail.com

Yorumlar7

  • Yiğit 5 yıl önce Şikayet Et
    Yorgun uyanmakla duvar renginin ne alakası var ki. Gözümüz kapalı uyuyoruz. Salon ya da oturma odaları için tamam da. Yani duvar rengi bize enerji mi veriyor?
    Cevapla
  • Mediha 6 yıl önce Şikayet Et
    Yav arkadas bu konu seni ilgilendirmiyorsa okuma saçma sapan yorumlar yapmışlar yok insanlar ölüyormuş yok müslüman aleminin aradığı cevapmis saçma sapan yorumlar git nerde geziniosan gezin bu sayfada işin ne o zaman ????
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • bulent 8 yıl önce Şikayet Et
    Yukarıda bi arkadaş fantazi pesindesiniz diye bi yorum yapmış bu konunun fantaziyle bi ilgisi olmadığını sen anlayamadığını için yazmissin konuyu anlaşilan sen bu sayfaya girme kardeş senin kafan yanlızca fantaziye çalışıyor çünkü
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • turgut1 10 yıl önce Şikayet Et
    bülent açıkgöz haklı. adam silahını almış cephede vuruşuyor vatan kurtarıyor,bizim ise dert ettiğimiz şeye bak cix cix cix.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Bülent ACIKÖK 10 yıl önce Şikayet Et
    kızım. millet ölüyor sen fantazi peşindesin.Size köşe verenlerde kabahat
    Cevapla Toplam 5 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat