Darbe girişimiyle büyümeyi çaldılar

Değil siyasete, Türkiye'nin kaderine ayar vermek için yola çıkan darbeciler bundan tam 1 yıl önce, sandığı ekonomi üzerinden vurmak için ilk eyleme geçtiler ve Gezi dahil ülkeye yükledikleri maliyet 156.8 milyar lira oldu.

  • GİRİŞ17.12.2014 10:06
  • GÜNCELLEME18.12.2014 09:50

17 Aralık'ta yolsuzluk algısı üzerinden başlayan operasyonlar, 24 Aralık'ta 2023 hedefinin dev projelerini hedef almış, Merkez'in faiz darbesiyle devam etmişti.

Toplamda ülkenin büyümesini çalan darbecilerin maliyet kalemlerine bakalım:

ÜLKE İTİBARI: Yolsuzluk algısı üzerinden siyaseti etkilemek istediler ve içeride dışarıda kredibiliteyi sarsan soruşturma, gözaltılar, tutuklama furyası başlattılar.

HALKBANK: İran ambargosu ve Irak petrolleri sayesinde bölge coğrafyasının en önemli bankası haline gelmeye başlayan Halkbank'ı soruşturmakla kalmayıp, kozmik odasındaki bilgilerini alıp rakiplerimize, düşmanlarımıza aktardılar.

2023 PROJELERİ: Havaalanı, Köprü, Kanal gibi ülkeyi 2023 hedeflerine taşıyacak projelerin müteahhitlerini gözaltına alıp, çakıl kamyonu dahi gönderemez hale getirmeyi denediler.

MERKEZ BANKASI: 2 operasyon ardından ekonomide panik havası oluşturmak istediler, doları 2.39'a zıplatıp Gezi öncesi %4.3 olan faizi 28 Ocak gece yarısı, hangi Merkez'den geldiği belirsiz kararla 5.5 puan birden zıplattılar.

yazının devamı için tıklayınız

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat