Sen kalkışmazsan onlar yine kalkışacak

Darbeci haydutların ülkeyi işgal girişimini çok şükür bertaraf ettik, FETÖ militanlarını tepeledik.

  • GİRİŞ26.09.2016 09:22
  • GÜNCELLEME26.09.2016 09:22

Peki, tehlike geçti mi? 15 Temmuz'dan bugüne yaşanan gelişmeler, ancak 1'inci raundu kazandığımızı gösteriyor.
Kalkışmayı ilk haber veren emekli Albay Hasan Atilla Uğur'un derlediği istihbarat "ikinci kalkışmaya hazır olun" uyarısıyla şekilleniyor. İkinci kalkışmanın daha kanlı olacağını söylüyor: "Zafer sarhoşluğu içindeyiz, tamam bu iş bitti diyenler, ABD ve FETÖ bir daha işgale kalkışamaz dersek paramparça oluruz." 

Burada sorun, ipuçları şer odaklarından "ikinci kalkışma" derken içerideki gaflet odaklarının aymazlığıdır. Kim bu gaflet odakları? Çok basit, yatırım için huzur ortamının geri gelmesini gözleyenler, işsize iş vermek için teşvik kollayanlar, "efendim, güven oluşmadı" diyerek Godot'yu bekleyenler...

Yatırım için huzur ortamını bekleyenlerin huzurunu kaçıracak bir haberim var: Bundan sonra huzur yok... En azından uzun süre huzur yok ve karmaşada yol alabilenler ayakta kalacak. Gaflet odakları da yok olup gidecek...

Öğreniyoruz ki İngilizler, Güneydoğu'daki aşiretlerle 2.5 aydır görüşüyor, özellikle Hakkâri, Van, Çıtak, Silopi, Mardin bölgesindekilerin birikmiş borçlarını siliyor, konsoloslar buralarda cirit atıyor.
Yeni kalkışmanın da 40 yıllık hazırlık ardından Güneydoğu'dan kaos projeleriyle başlayacağı da artık sır değil. Şemdinli, Yüksekova, Kızıltepe, hatta eşzamanlı büyük kentlerde PKK ve IŞİD koalisyonları, kamuda gizlenmiş FETÖ militanları ile Türkiye karıştırılacak.

Ünlü casus Lavrence'ın "Türkleri nasıl yeneriz?" taktiklerini de yakın tarihimiz söylüyor. Tarih değil, hatalar tekerrür eder... Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz, ordu ve güvenlik güçleri ikinci kalkışmayı püskürtmek için canla başla gayret ederken, bizim gaflet odakları ne yapıyor dersiniz?

Yan gelip yatmak... Şimdiye dek bölge için getirilmiş en kapsamlı teşvik paketine rağmen hâlâ bir yerini kaldırıp harekete geçmeyen, yatırım yapmayanlar... Siz yatırım yapın ki beklediğiniz huzur daha erken gelsin.
Siz elinizi taşın altına koyun ki ikinci kalkışma başarısız olsun. Bir füzenin binlerce dolar olduğu dünyada ekonomi zayıfsa, sürdürülebilir zafer nasıl olacak? Darbeci haydutların uçakları dumandan kalkmasın diye pist yanındaki ürününü ateşe veren çiftçi kadar olamadınız.

Binlerce kez sahneye konan "Godot'yu beklerken" gösterdi ki Godot'lar gelmiyor. Ama işgalci kalkışmacı haydutlar geliyor. Hem de 4 koldan. Okyanus ötesinden, Avrupa'dan, dışarıdan, içeriden; her yerden...
Geçenlerde "Akıncılar ve beklegör'cüler" analizimde, kimilerimiz kalkışma gecesi sabahında ülkeye döviz getirmek için yola çıkarken, hangi tarafın kazanacağını görmek için bekleyen işadamlarından söz etmiştim.
Tuhaftır, bu süreçte en fazla sesi çıkan, FETÖ'ye en çok küfreden fakat yatırım için harekete geçmeyen, ekonomiyi ivmelemeyen, eylemsizliğiyle piyasayı yavaşlatan gafletteki iş dünyasıdır.
Senaryo net: Tıpkı Irak gibi, önce ekonomiyi zayıflatıp sonra işgal etmek... Ekonomi için sen kalkışmazsan onlar yine kalkışacak. Bilginiz olsun...

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat