Obama’nın tuzakları

Bundan 8 yıl öncesini hatırlıyorum.

  • GİRİŞ16.01.2017 09:48
  • GÜNCELLEME16.01.2017 09:48

Süper güç ABD'ye, adı "Hüseyin" ile başlayan, üstelik siyahi bir başkan geldiğinde, ne çok umutlar yeşertmiştik. Öyle ki "artık Türkiye-ABD ilişkileri iyiye dönüşecek" diye şükür namazları dahi kılanımız oldu.
Gel gör ki niyet neydi akıbet ne oldu... İslâm dünyasına müspet yaklaşır sandık, meğer "Hüseyin"deki İslâm miktarı, Denizli'deki "deniz" kadarmış, yani yokmuş. İktidarı boyunca İslâm dünyasına tuzak üstüne tuzak kurmakla kalmadı, islamofobi cehennemine odun taşıdı, durdu.

Amerikan seçimlerinde Trump ile Hillary çekişmesinde, Obama'nın kötü performansı yüzünden şu tahmini yaptım, durdum: "Obama'nın halefi Hillary'nin bizim için neler yapmayacağından eminim ama Trump'un neler yapabileceğini bilmediğimden sanki bizim için Trump daha hayırlı olabilir." Trump zafere ulaşıp ipi göğüsledi ve "Seçilmiş Başkan" oldu. 20 Ocak'ta görevi devralacak ama tıpkı bubi tuzakçısı terörist gibi davranan Obama'nın Oval Ofis'teki tuzaklarını bulacak.

OBAMACARE; sağlık politikası ile her yurttaşa sağlık hizmetlerine erişimde reform iddiası taşıyordu, yüzüne gözüne bulaştırdı. Şimdi her iki parti de bunu düzeltmeye çalışıyor.

DOLAR; İzlediği tutarsız politikalar yüzünden küresel kriz sonrasında, FED Başkanı Bernanke ile başlayan faiz ve dolar konusundaki kafa karışıklığı Trump'un döneminde dünyanın başına bela olmayı sürdürecek.

35 DİPLOMAT; ABD seçimlerine müdahil oldular diye 35 Rus diplomatı sınır dışı etti. Putin gaza gelmedi ve "yeni başkanla çözeriz" dedi.

Böylece Trump'un kucağına diplomat tuzağını attı, gitti.

NETENYAHU; giderayak bir sürpriz yaptı ve ABD'nin, 1979'dan beri Filistin-İsrail meselelerinde kullandığı veto hakkını, aralık ayında kullanmadı. Bu alanı da karıştırıp öyle gitti.

DEAŞ; savaş bölgesinin bu şeytanının kurucusu, hatta CEO'su diyen dahi var Obama'ya... Çok uluslu şirket DEAŞ ve onun çözüm(!) ortağı PKK'ya verdiği desteklerle Orta- Doğu'yu kördüğüme çevirdi.

SOSYAL ENKAZ; ABD'den bugün 95 milyon kişi iş aramayı dahi bıraktı. İşsizlik oranı mı? %20-25 arası.

SON SÖZ; bubi tuzağı, bir mevziyi terk ederken onu ele geçireni yok etmeye yönelik kurulan tuzaklara denir.

Obama, başkanlık bildirgesi diyerek daha onlarca bubi tuzağı bıraktı Trump'a...

Umalım ki gelen, gideni aratmasın.

Yorumlar1

  • Mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    "Trump daha hayırlı olabilir" ifadesindeki " hayır" temennisi gayrı Müslimler için kullanılamaz. Doğrusu şöyle olabilir: " Daha az şerli olabilir."
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat