İlk düğmeler iliklenirken...

  • GİRİŞ18.07.2018 09:45
  • GÜNCELLEME18.07.2018 09:45

Türkiye yakıcı sorunlarla boğuşuyor. Güvenlik, dış politika ve ekonomi gündemimizin başköşesinde... Yeni sistemin tüm kurum ve kuralları ile işlerlik kazanması için devlette seferberlik hali var. Türkiye başta terör olmak üzere bin türlü tehdit ile mücadelesini sürdürürken bir yandan da her alanda “denge arayışı”kendisini hissettiriyor.

Eski eskide kaldı ve yeni yenilikleri ile hayatımıza girdi. Değişimin büyüklüğünü zamanla hissedeceğiz. Geçiş dönemini “sağlıklı ve sancısız” atlatmak elimizde. Ama “dikkat ve ciddiyet” lazım.

Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan güçlü ve kararlı liderliğiyle Türkiye’nin önünde yepyeni bir sayfa açtı. Şimdi bu yepyeni sayfaya tarihte eşine rastlanmamış bir başarı hikayesini altın harflerle yazma zamanı.

Sert ve yıpratıcı süreçlerin ardından büyük bedeller ödeyerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçtik. Kalıcı istikrar için en sağlam adımı attık. Sistem tartışmalarını geride bıraktık. İşin kabası tamam. Şimdi ince işçilik zamanı. Her alanda “usta işi dokunuşlar” gerekiyor.

Ezberlerimizi bir yana bırakıp her şeyi ama her şeyi yeniden tanımlamak durumundayız. Elbette vakit kaybına tahammülümüz yok. Dünyadaki acımasız ve dur durak bilmeyen rekabetin ortasında “bize biraz müsaade” diyebilecek lükse sahip değiliz. Ama işi sadece durup düşünmek olan bir kadro eliyle “kavramları yerli yerine oturtmak” 2023 hedeflerine yürüyen Türkiye için lüks olmasa gerek. Madem yeniyi tercih ettik eski refleksleri besleyen çürümüş, içi boşalmış kavramları da yeni, diri ve taze olanları ile değiştirmeyi düşünmeliyiz.

Zaman parça parça akıp gidiyor. Kaybedilen zamanı kimse geri getiremiyor. Şizofreniye teslim olmamış, teröre ve ihanete bulaşmamış, yerli ve milli duyuş-hissediş ortak paydasındaki makul çoğunluğun içine sinebilecek “sağlam fikir altyapısı” için aklı erenlerin katkısıyla vakit kaybetmeden bir düşünce seferberliği başlatmamız gerekiyor. Neyi, ne için, hangi yöntemlerle yapacağımızın bilgisi bir “ortak kabul” haline geldiğinde önümüzdeki beş yılda elli yıllık mesafe almamız mümkün olabilir.

Bu noktada Cumhurbaşkanlığı bünyesinde ihdas edilen “politika kurulları” büyük işlev görecek. Bu kurulların icra makamlarından bağımsız ama doğrudan Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan ile irtibatlı konumları “sağlam fikir altyapısı” oluşturmak için önemli imkan.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin millet nezdinde büyük bir “umut kapısı” olması bu uğurda sergilenen çabaların ve ödenen bedellerin büyüklüğünü de gösteriyor. Bunun hakkını vermek lazım. Millet en yukarıdan en aşağıya kadar yetkili konumda bulunanlardan Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan’daki ciddiyet, kararlılık, cesaret ve başarma azmini görmek istiyor. Bu yüzden tüm gözler yeni sistemin uygulayıcılarının üzerinde olacak. Olması da doğal... Zira yeni sistemi yeni gömleğe benzetirsek “ilk düğmeler iliklenirken” kimsenin hata yapma şansı yok.

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat