İyi ki Suriyeliler var

Bu topraklar binlerce yıldır mazlumların umut ocağı. Bu mirasa halel getirmemek bizim boynumuzun borcu.

  • GİRİŞ21.08.2014 09:49
  • GÜNCELLEME21.08.2014 10:05

Kaç zamandır bir Suriyeli provokasyonu tertiplenmek isteniyor. Münferit olaylar tüm Suriyelilerin üzerine yıkılmak istenirken bazı vicdandan, beyinden yoksun fosil gazeteciler de buna çanak tutuyor. Misal; Suriyelileri bu ülkede istemeyen adam şu paradan 6 sıfır atıldığında Taksim'de anıracağım diyen şahıs. Bu anırmaya meraklı kişi de gelin görün ki muhacir. Bu şahsa acıyın ve gülüp geçin.

Kahramanmaraş'ta, Gaziantep'te birkaç tatsız ve acı olay üzerinden gerçekleştirilmek istenen linç güvenlik güçlerinin zamanında müdahalesiyle bertaraf edildi.

Kilis ve Şanlıurfa'da da benzer olaylar yaşandı ama kurulmak istenen kötü oyun başlamadan son buldu.

Bu topraklar binlerce yıldır mazlumların umut ocağı. 2. Beyazıt Endülüs'teki Yahudileri o zulümden kurtardığından beridir burası vatansızların vatanıdır.

Bizler her daim Ensar olmasını bilen bir milletin çocuklarıyız. On binlerce evladımızın adı: Ensar. Bu topraklarda hiç Muhacir ismi  duydunuz mu? Yok, çünkü bu millet Ensar olmayı kendine görev bilmiş.

Tüm Ortadoğu coğrafyası kaynarken ayakta kalıp güçlenen ve her geçen gün daha da büyüyen bu ülke zalimden kaçan kardeşlerine tabi ki kucak açacak.

Çok uzağa gitmeyelim yakın zamana kadar Antep'te yaşayan birine "Nerelisin?" diye sorduğunuzda "Halepliyim" cevabını alırdınız.

Bu ülkede muhacirlerin sayısı milyonlarla ifade edilecek kadar çok. Rus soykırımından kaçıp Türkiye'ye yerleşen Çerkeslerin sayısını düşünün.

Nüfus mübadelesinde ve sonrasında Balkanlardan gelenlerin sayısı milyonlarla ifade edilir. Keza Kırım'dan, Girit'ten gelenler...

Liste uzayıp gider. IŞİD adlı terörist örgütten kaçan Yezidiler, Şebekler bugün neredeler? Sığınacak tek liman olan Anadolu'da.

Bizler büyük bir medeniyetin varisleri nasıl olur da bize yeniden "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" hadisini hatırlatan insanları linç etmeye kalkarız.

Bizler için büyük bir fırsat olan bu iyilik kapısını sonuna kadar aşındırmalıyız. Unutmayalım ki veren el, alan elden üstündür.

Yaşanmış güzel bir anıyı da sizlerle paylaşmalıyım. İsmi bende saklı bir gazeteci ağabeyimiz oturduğu evin alt sokağında küçük bir dükkan kiralayıp yaşamaya çalışan bir Suriyeli aile olduğunu öğrenir. Bir ihtiyaçları olup olmadığını öğrenmek için akşam kapılarını çalar.

İçerideki manzara tahmin ettiğiniz gibidir. Kadıncağız utana sıkıla tava ve tencere olmadığı için yemek pişiremediğini söyler. Başka bir şeylere ihtiyaçları olmadığını çevredeki herkesin kendilerine yardımcı olduğunu ifade eder. Dükkanda iki çekyat, yerde bir karton ve küçük bir tüpten başka bir şey yoktur. Bir de köşede birkaç parça erzak. Ertesi gün bu ihtiyaçlarını karşılar. Akşam eve geldiğinde masada falafeli görür.

( Nohut, soğan, sarımsak maydanoz bilumum baharatla yapılan enfes tat  ) eşine bu nereden çıktı diye sorar. Suriyeli kadın, pişirdiği ilk yemeği koşarak eve getirmiştir.

Böyle eminim binlerce yaşanmış öykü var. Kardeşliğin ne kadar güzel bir bağ olduğunu göstermek açısından ibretlik.

Unutmayın hiçbir zulüm sonsuza dek sürmez. Suriye'ye bahar geldiğinde sınırlar kalkacak ve sizler yürüyerek Halid Bin Velid Camii'nde kardeşlerinizle aynı safta namaza duracaksınız. Halep'te bir kapıyı çalıp "Ben Türkiye'den geldim" dediğinizde sizi kucaklayacak, bağrına basacak binlerce kapınız olacak. Milyarlarca dolar harcasanız böyle bir sistem kuramazsınız.

Önümüze sunulan bu güzel fırsatı değerlendirelim. Kardeşlerinize yarından sonra çok daha sıkı sarılın ki, bir gün başınız ağrıdığında sizlerin de çalacak bir kapısı olsun.

serkan.ustuner@haber7.com

@sustuner

 

 

Yorumlar2

  • fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah senden razı olsun Serkan Üstüner kardeş.. Ne güzel ifade etmişsiniz bu konuyu.
    Cevapla
  • nizam-ı cedit 9 yıl önce Şikayet Et
    evet hocam evet..... biz herşeye rağmen her türlü yıldırma ve komplolara rağmen iyilik kapısını sonuna kadar aşındırmalıyız! elbette hainleri de temizlemeliyiz sızabilecek...
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat