Başbakan 300 kişiyi kurşuna dizdirmedi

  • GİRİŞ26.11.2014 09:53
  • GÜNCELLEME27.11.2014 08:10

Doğu Türkistan dünyanın en acı coğrafyalarından biri. Müslüman kimliği yüzünden yaşamanın yasak olduğu tek ülke. Bir de üstüne Türk kimliğiniz varsa dünyada size destek sağlayacak tek bir ülke kalıyor o da Türkiye.

Doğu Türkistan’ın acı tarihi bu sayfaya sığamayacak kadar büyük. Komünist rejim şimdiye kadar 60 milyon Müslüman’ın kanına girdi. 12 bin alimi kurşuna dizdi. Başörtüsünü yasakladı. Namaz kılmak, oruç tutmak yasak. Kısacası her şey yasak.

Eğer Uygur Türk’ü iseniz ve Doğu Türkistan’da yaşıyorsanız nefes almanın dahi sizi terörist ve suçlu  yapacağını bilmelisiniz.

Dünyanın sessiz kaldığı bu acı tablo birkaç gün önce uluslararası medyada kendine yer buldu. Çin’in zulmünden kaçan 300 Uygur Türk’ü 9 ay önce Tayland’da ormanda ölmek üzereyken yakalanmıştı. Tayland hükümeti kendilerini şu anda gözaltında tutuyor. Eğer Çin’e iade edilirlerse zaten terörist! Oldukları için kurşuna dizilecekler. Tek hayalleri var bu çekik gözlü güzel insanların Türkiye’ye iltica etmek. Dünyanın tüm mazlumlarının yanında olan Anadolu’ya gelmek istiyorlar.

Bu durumun ardından dün dışişlerinden birkaç yetkiliyle görüştüm. Yetkililerin söylediklerine göre bizzat Başbakan Ahmet Davutoğlu da bakan Mevlüt Çavuşoğlu’yla beraber bu meselenin hal olması için gerekli temaslarda bulunmuş.

1 milyon 600 bin kişiye kapılarını açan Türkiye elbette kendi soydaşlarını da yalnız bırakmayacaktı. Bir de Başbakan için Doğu Türkistan’ın yeri ayrı. Kendisi bölgeyi ziyaret eden ilk dışişleri bakanıydı. Erdoğan da ilk ziyaret eden Başbakan olarak tarihe geçmişti.

Çok şükür ki artık kendi kardeşlerini üç kuruşa satmayan bir devletimiz var. Zalim karşı kıyıda beklerken karşısına dikilen bir ülke var. Nereden nereye? Kendi sınırları içindeki soydaşlarını kurşuna dizdiren bir hükümetten dünyanın öteki yakasında kardeşlerini kurşuna dizilmekten kurtartıp onlara yurt sağlayan bir hükümete.

serkan.ustuner@haber7.com

@sustuner

Yorumlar4

  • ALİ ALİ 9 yıl önce Şikayet Et
    suriyede olanların sorumlusu kimmm.......
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • yavuz 9 yıl önce Şikayet Et
    senin gibi düşünen chp yönetimidir
  • Ersin Kalay 9 yıl önce Şikayet Et
    Serkan bey Doğu Türkistan'ı gündeme getirdiğiniz için teşekkürler.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • kasım ocak 9 yıl önce Şikayet Et
    allah (c.c.) razı olsun hükümeti tebrik ederim
    Cevapla Toplam 4 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat