Yakup Köse ölmeli yoksa düzeni değiştirecek

Yakup Köse: 28 Şubat'ın çocuk, genç, Kocaman ADAM'ı...

  • GİRİŞ18.12.2014 12:53
  • GÜNCELLEME22.12.2014 13:14

Mickey Mouse tişörtüyle Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın tamamını; bir kısmını tağyir, tedbil veya ilgaya cebren teşebbüs suçunu işlediğinden ötürü hakkında idam kararı verildi. 14 yaşında olduğu sonradan anlaşıldığında idam cezası 18 yıla düşürüldü!

Antalya İmam - Hatip Lisesi'nde okurken Refah Partisi'nin düzenlediği bir miting sonrası gözaltına alındı Yakup. Evinde bulunan bir dergi ve su borusuyla anayasal düzeni değiştirmek suçundan bir gece derdest edildi. Evet su borusu dosyaya delil olarak geçti. 14 yaşında bir çocuk Türkiye Cumhuriyeti'ni Mickey Mouse, bir dergi ve yalın kılıç su borusuyla ortadan kaldıracaktı.

Gözaltında başlayan işkence süreci 9 yıl boyunca devam etti. Düşünün cezaevinin uyduruk fotoğrafçısı bile çekim esnasında 'Cuhmuriyet'i size yıktırmayız yobazlar' diyerek Yakup'a bir tekme sallayacaktı.

O dönemde çocuk cezaevi olmadığı için yetişkinler koğuşunda kalan Köse burada da sistematik olarak işkenceye tabi tutuldu.

Bir çocuğun çocukluğu elinden alınırken belli bir kesim hariç herkes bu hukuk garabeti karşısında sustu.

Adını bile ilk defa duyduğ İBDA-C ile bağlantısı olduğu öne sürülerek uyduruk bir dosya hazırlandı. Bu da yetmedi Noel Baba operasyonunda devlete yine karşı gelmekten bir kez daha ceza aldı. Bu cezada bağımsız Yargıtay!!! tarafından onandı.

Zamanlama da o kadar manidar ki, tam da HSYK tarafından Yargıtay'a atanan 144 yeni üyenin iş başı yapacakları gün.

Ahlakınız da anlayşınız da batsın be melunlar!

Şair çok sevdiğimiz abimiz İsmail Kılıçarslan Yakup Köse'yle ilgili çok önemli bir bilgi notu paylaştı sosyal medya üzerinden. Zaman gazetesi Yakup Köse'ye Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında eleştirel sözler söylemesi ve hükümeti suçlayıcı bir söyleşi teklifinde bulunuyor. Köse de teklifi çok sert bir şekilde redderek 'Elinizden geleni ardınıza koymayın, bana işkence edenlerden korkmadım. Sizden de korkmam' diyerek telefonu kapatıyor.

Şimdi Yakup Köse'ye sahip çıkmayacak her yürek tarihin kara dehlizinde yok olmaya mahkumdur.

Gençliğini çaldıklarında ellerinden bir şey gelmeyenler, susanlar, şimdi çocukluğu çalınan koca ADAM'ın çocuklarının çocukluğu çalınıyor. Haydi susma ses ver! Bir kez daha kaybedersek, yenilirsek her ferdimize teker teker yazıklar olsun.


Serkan Üstüner - Haber7
serkan.ustuner@haber7.com
@sustuner

Yorumlar3

  • HAK ile BATIL 9 yıl önce Şikayet Et
    Paralel temizlenmedikçe 28 Şubat bitmeyecek.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • HAK ile BATIL 9 yıl önce Şikayet Et
    Büyük Doğu -İbda ile paralel mücadelesi hak ile batıl mücadelesidir.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • çelik 9 yıl önce Şikayet Et
    yorumunuz için teşekkürler
    Cevapla Toplam 5 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat