Demirtaş ne zaman silah bırakacak?

  • GİRİŞ04.03.2015 10:35
  • GÜNCELLEME06.03.2015 07:47

Önce astsubay olmak için heveslenen sonrasında dağa çıkmayı düşünen bir gencin anatomisini anlatan Demirtaş siyaset arenasına girdiği andan itibaren şiddet dilini elinden düşürmedi.

AK Parti hep yok edilmesi gereken düşman, devlet hep suçlu. Bir tek; Obama önderliğindeki devrimci mücadele pür ü pak!

Türkiye geçtiğimiz hafta sonu büyük bir milat yaşarken kendisi heyeti mi kıskandı yoksa tasfiye oluyorum korkusu mu yaşadı bilinmez, silahların bırakılması emri geldikten 1 saat sonra " Bu hükümetle zerre barış gelmez" açıklaması yaparak Dolmabahçe'deki arkadaşlarını yalanladı.

Barış gelmez dediğiniz hükümetle müzakere yürütüldü. Yine aynı hükümet zamanında Kürt halkının tüm demokratik hakları verildi. Bunu biz aldık derseniz yanlış olur. Çünkü AK Parti’de geçmişte olduğu gibi bu talepleri görmezden gelir risk almadan elinde tuttuğu muhafazakar oyların yanına milliyetçi oyları da ekler kendisini her seçimde yine zirvede tutardı.

AK Parti en kritik dönemlerde taşın altına elini sokmuş ve çözüm sürecini ne olursa olsun tamamlamak için varını yoğunu ortaya koymuştur. Yani kazanım dediğiniz olay tek başına elde edilebilecek bir şey değil.

Düşünün hükümet ve HDP heyeti ortak bir açıklama yapıyor ama eş başkan buna karşı. Neden? Çünkü kendisi 6-7 Ekim olaylarının başkahramanı. Bu yüzden silahların susması siyasi manifestosuna ters.

Bölgedeki halk tarihi açıklamanın ardından sevinç zılgıtları çekerken sayın Demirtaş barışa karşı. Ülkeye barış geldiğinde ellerindeki argümanların hepsi bitecek. Kürt milliyetçiliği üzerinden silahların gölgesinde yapılan siyaset iflas edecek ve Demirtaş sıcak koltuğundan Kürt halkına sokağa çıkıp her yeri yakıp yıkın talimatı veremeyecek.

Dün de grup toplantısında yine hükümetin barıştan yana olmadığını söyledikten sonra Bingöl Üniversitesi rektörüne seslenerek " Öğrencilere kalkan eller kırılır" diyerek itidal çağrısı yaptı!

Sayın Demirtaş 21 Mart'a sayılı günler kaldı. Gelin siz de silahı bırakın. Diyelim yine bırakmadınız, baraj altında kaldıktan sonra raf ömrünüz dolacak sonrasında artık isteseniz de istemeseniz de silahı bırakmış olacaksınız.

serkan.ustuner@haber7.com

 

Yorumlar3

  • vatan ve hürriyet 9 yıl önce Şikayet Et
    Evet ne zaman bırakıyorsunuz?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • ishak 9 yıl önce Şikayet Et
    size sormalı sizler görüşüyrsunz
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • kafkasyalı 9 yıl önce Şikayet Et
    30 küsur yıldır sizin politikanız uygulanıyordu.ama iflas etti.Bırakında biraz da bunlar uğraşsın.Başarılı olacaklar diye kendi kendinizi yiyorsunuz.Bırakın bu ayakları artık kimse yemiyor.
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat