Başbakan Kılıçdaroğlu'ndan Derviş'e bakanlık!

  • GİRİŞ27.03.2015 11:15
  • GÜNCELLEME29.03.2015 09:58

Ama hiçbirisi Kılıçdaroğlu'nun CHP'si gibi bir örnek teşkil etmiyor. Kılıçdaroğlu adeta bir tarih yazıyor. Brezilya dizisi gibi uzun soluklu bir siyasi mizahı bize yaşattığı için kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır.

Son olarak sahneye noterden tasdik ettirdiği taahhütnameyle çıktı. 7 Haziran sonrası Başbakan olacağını ve emeklilere dini bayramlarda iki maaş ikramiye vereceğini söyledi. Kılıçdaroğlu bu işi yapmadığı takdirde Başbakanlıktan istifa edeceğini de üstüne basa basa da tekrarladı.

Bununla yetinmedi ardından bir zamanların ithal süper ekonomi bakanı Kemal Derviş'i önce partiye davet etti. Derviş'in kabul etmemesi üzerine dışarıdan bakanlık teklif etti. ANASOL-M hükümeti döneminde gayri safi milli hasılayı İsviçre seviyesine getiren ( ülke iflasın eşiğine gelmişti) Derviş de bu kadar yoğun ısrara dayanamayız bakanlık teklifini kabul etmiş.

Gerçekten Allah akıl fikir versin. Yüzde 35 hedefi olan ve iktidar partisiyle arasında yüzde 25 fark olan bir partinin genel başkanı önce kendini Başbakan yapıyor ardından dışarıdan bakan atıyor. Böyle parti her ülkeye nasip olmaz kıymetini bilelim.

Gelelim emekli ikramiye meselesine: Yıllık 25 milyar ek bütçeye denk gelen ikramiye işi nereden çıktı? Eğer bu iş Obama'yla çalışan ekibin işiyse CHP'yi fena halde işletmişler. Yok ünlü reklamcımızın işiyse yol yakınken iyice düşünmelerini tavsiye ediyorum kendilerine. Çünkü bu tür söylemler 90'ların Türkiye'sinde iş yapıyordu. Malum iki anahtarlı vaatlerin sıralanıyordu o dönemde. O anahtarların ne olduğu hepimizin malumu.

7 Haziran gecesi ortaya çıkacak tablo üç aşağı beş yukarı bellidir. Kılıçdaroğlu'nun o geceki konuşmasını şimdiden yazayım isteyenler o gece açar okurlar. Kılıçdaroğlu " Sayın basın mensupları ve ekranları başında bizi izleyen sevgili vatandaşlarım CHP oyunu yüzde 1 oranında arttırmıştır. Genel başkan olduğumdan beri oy oranımız artmaktadır. Şimdiden diğer seçime hazırlığımızı yapmalıyız."

- Efendim HDP barajı geçemediği için AK parti referandum yeter sayısını geçti. Başkanlık sistemi için halka giderse ne yapacaksınız? Istifa etmeyi düşünüyor musunuz?

Oyunu arttıran bir genel başkan neden istifa etsin. Başkanlık sistemini engelleyeceğiz.

2015 bitmeden gazete manşetleri: Türkiye'de yeni dönem. Başkanlık sistemi geldi. Muhtar değil başkan Erdoğan...

serkan.ustuner@haber7.com

Yorumlar3

  • kemal 9 yıl önce Şikayet Et
    güzel yazı
    Cevapla
  • Gizli Star 9 yıl önce Şikayet Et
    Serkan abi yine fena dalganı geçmişsin. Helal olsun
    Cevapla
  • ata 9 yıl önce Şikayet Et
    tarafsız gazeteci serkan üstüner.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat