Diasporanın Türkiye şubesi: HDP

Ermeni diasporasının Türkiye aleyhine söylediği tüm söylemlere HDP sahip çıkıyor.

  • GİRİŞ20.04.2015 09:55
  • GÜNCELLEME21.04.2015 08:29

Papa’nın sözde Ermeni soykırımıyla söylediği laf salatasının ardından memleketin Meclis'te bulunan dört partiden üçü bu yalana topyekun karşı çıkıp tepki gösterirken sağ olsun! HDP her zamanki gibi kendinden beklenen performansı gösterip soykırım yalanına tam destek verirken eş başkan sıfatına haiz Demirtaş mikrofonu eline alıp "Ermeni soykırımı vardır. İktidara geldiğimiz de ilk yapacağımız iş Ermeni soykırımını tanımak olacaktır"

Baraj mücadelesi veren bir partinin iktidar hayali görmesi bir yana bol keseden atması başka bir yana. Bu memleketin hiçbir zaman yanında yer almayan bir siyasi oluşum düşünün ki, sürekli içeride ve dışarıda bu devletin karşısında. Dünyada eşi benzeri olmayan nadide bir parti!

Yalnız Demirtaş’ın Ermeni meselesiyle ilgili söylediği sözlerin bu kez gerçeklik payı var. 1. Dünya savaşı şartlarında devleti arkadan hançerleyen, 523 bin Müslüman Türk’ü öldüren  eli kanlı, zehirli ermeni çetelerinin yaptığı mezalimden sonra devletin zorunlu tehciri sırasında evet ölümler olmuştur. Bunların bir kısmı hastalıktan, bir kısmı da Kürt aşiretlerin göç yolu esnasında Ermenilere saldırması neticesinde gerçekleşmiştir.

Devlet gerekli güvenlik önlemlerini almasına rağmen Kürt aşiretleri mal yağmalamak için askerle çatışmış ve göç eden Ermenileri öldürmüştür. Bu noktadan hareketle Demirtaş’ın Kürt aşiretler adına özür dilemesi normal karşılanabilir.

Kaynak isteyenler Türk Tarih Kurumu'nun Ermeni Meselesiyle ilgili kaynaklarına bakabilirler.

Her yıl temcit pilavı gibi işitilip önümüze getirilen bu olayla ilgili devletin tavrı cok nettir. Ne diyor devlet "Arşivlerimizi açıyoruz. Hatta buna Genelkurmay’ın arşivleri dahil. Buyrun gelin. Bunlar yetmezse Rus kaynaklarını da açın. Kendi arşivlerinizi ortaya koyun." Karşı taraftan bir ses var mi? Yok. Ermenistan hala vilayet-i sittede gördüğü hayalle mi yatıp kalkıyor yoksa çadır devleti olmanın verdiği psikolojiyle mi böyle davranıyor kararı siz verin?

Su da bir gerçek ki, bütün dünya 'Ermeni soykırımı vardır' dese bu isten hiçbir şey çıkmaz. Yani yok hükmündedir. Ancak Demirtaş iktidara gelirse soykırım diye bir şey zırvalanır. ( Noktadan sonra sesli gülebilirsiniz)

Bu milletin tarihinde kara leke yoktur. Tarihi kapkaranlık olan Amerika ve Avrupa önce kendi kanlı tarihleriyle yüzleşsinler de gerekirse biz onlara şanlı tarihimizden birkaç demet sunarız.

serkan.ustuner@haber7.com

Yorumlar3

  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    dün<a alem biliyor 1,5cuk milyon ermeni katlediniz siz hala uyuyosunuz. ermeniler öldü giti ama her 15 nisanda tir tir titriyorsunuz.
    Cevapla
  • ayşin 8 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun serkan bey
    Cevapla
  • hamdi 8 yıl önce Şikayet Et
    HDP nin başkanı olmamış bir soykırım yalanını tanıyacaksa oturduğu toprakları da ermenilere tazminat olarak vermeye hazır olmalıdır.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat