Bütçeye gerek yok! Benim adım: Kemal

Kemal Kılıçdaroğlu CHP'nin secim beyannamesini açıkladı.

  • GİRİŞ21.04.2015 09:51
  • GÜNCELLEME22.04.2015 08:24

Noel Baba stili her önüne gelene heybesinden verdikçe vermiş. 1990'lardan kalma siyasi söylemlerim dışında elde avuçta hiçbir şey yok. Emekliye çift ikramiye, asgari ücret 1500 lira, ev hanımlarına maaş, askere gidene maaş, yağmurda ıslanan vatandaşa şemsiye alması için kış aylarında 1000 lira yardım. Yaz aylarında herkes şu pahalı cenaze gözlüklerinden taksin diye ek ödenek, her mahalleye bir spa merkezi...

Zamanında Morrison Süleyman’ın ‘Ne diyorlarsa 5 kati’ cinsinden kötü bir pazarlama taktiğinden ibaret olan bu secim kampanyasında önemli hamleler de yok değil. Misal Cumhurbaşkanını yeniden Meclis'in seçmesi gibi. Eski statükoyu yeniden hortlatmak için bazı maddeler çok iyi düşünülmüş.

En can alıcı maddelerden biri de rejim düşmanı, içinden Cumhurbaşkanı, milletvekili, bakanların yetiştiği imam-hatiplerin orta okul kısmı hemen kapatılacak. Böylelikle özlenen laik eğitim sistemine geri dönülecek.

En dikkatimi çeken tezat açıklamalardan biri de taşeron isçiliğini kaldırmak diye bir madde var. CHP'li Beşiktaş ve Bakırköy belediyelerinde islerinden çıkartılan taşeron isçiler hala eylemde ve islerine geri dönemiyorlar.

Kredi kartlarının yüzde 80 borcunun silinmesi nasıl bir mantık? Onu hiç çözemedim. Bu konuda uzman bir arkadaşımı aradım. Doktorasını yeni bitirdi. Sordum. Nasıl olacak? Sence mümkün mü diye? ‘Çay içmeye geleceksen gel. Dalga geçeceksen telefonu kapat’ dedi.

Mazotun 1.5 lira olma meselesi var. Ali Taran Cem Uzan’a aynı sloganı 1 lira diye söyletmişti. 13 yılda değişen tek şey: Mazota 50 kuruş zam yapmak olmuş.

Bir de Ortadoğu’ya barış meselesi var: Suriyeli kardeşlerimizin vagonlara bindirerek Esed'e teslim edildikten sonra, ivedilikle Mısır’da Sisi ziyaret edilecek ve İhvan üyeleri zaten terörizmle anıldığı için Mısır’da da laik ve askeri düzen tesis edilecek, akabinde ve detayında İsrail'e Mavi Marmara’nın hata olduğu söylenecek ki dun bir TV programında bunu söyledi kendisi. Al sana Ortadoğu’da barış.

İşin ekonomik yönü birkaç gündür Kılıçdaroğlu’na soruluyor. Bu bütçe nereden? Diye. Bütçe yok. Benim adım Kemal – Sözüm söz.’

Yukarıdan aşağıya sıralandığı şekilde CHP’nin vaatleri gerçekleşince ‘Yaşanacak Bir Türkiye' olacakmış. Kimin için? Şu çok açık ki, bu milletin evlatları için değil.

serkan.ustuner@haber7.com

 

Yorumlar1

  • ali niyazi 8 yıl önce Şikayet Et
    haha çok güldüm ya. Tebrikler
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat