HDP kendi ofisini nasıl bombaladı?

HDP'nin Adana ve Mersin secim ofislerine gecen hafta bombalı bir saldırı düzenlendi.

  • GİRİŞ25.05.2015 11:55
  • GÜNCELLEME26.05.2015 08:30

Bu saldırı karşısında tüm partiler hemen bu olayı kınayarak HDP'ye geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Başbakan Ahmet Davutoğlu bu işi yapan teröristleri en kısa zamanda yakalayacaklarını söyledi ve zanlı kısa süre içerisinde yakalandı.

Saldırı sonrası MHP yapacağı konseri iptal etti. Bakanlar Cevdet Yılmaz ve Fikri Işık bakan düzeyinde ziyarette bulundular.

Sonra HDP kanadı kendine yarasan bir açıklama yaparak en iyi yaptığı işi icra etti: Provokasyon ve nefret.

"Bu saldırıyı hükümet yapmıştır." diyerek kendi tabanına bir mesaj vermek istedi.

Birkaç gün içinde zanlının kimliği deşifre edildi. DHKPC üyesi olduğu ortaya çıkan şahıs daha önce de bu eli kanlı örgüt faaliyetinden ceza almış.

HDP utanmadan, sıkılmadan tüm ar perdelerini yıkarak bu kez şahsın DAİŞ mensubu olduğunu söyledi. “DHKP-C böyle bir şey yapmaz. Çünkü bizi destekliyor.”

İki terör örgütünün birbirini dönem dönem desteklemesin de bir beis yok. Sonuçta ikisi de kanlı eylemlerini bir donem beraber gerçekleştirmiş iki hastalıklı yapı.

Aslında işin özeti şu: Biz kendi ofisimizi bombalayacak kadar gözü dönmüş bir hareketiz. Daha önce de binlerce mensubumuzu zaten infaz etmiş bir hareket olarak birkaç yaralı bizim için çıtır çerez.

Böyle bir bombalama olayıyla kendimizi daha da mağdur göstererek barajı asmak en büyük hedefimizdi. Ama elimize yüzümüze bulaştırdık. Son açıklamamızla daha da rezil olduk lakin yapacak bir şey yok.

AK Parti'nin 60'tan fazla bürosu ve seçim arabası saldırıya uğradı. Van'da tehdit öyle bir boyuta geldi ki, araçlara tel orgu takıldı. Her gidilen yerde taşlı saldırı gerçekleştirildi.

Siirt'te iki günde bir saldırı haberi geliyor. Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bir AK Parti aracı geçmeye görsün hemen taciz, saldırı, taşlama… Son olarak AK Parti adayı Ramazan Demir bıçaklı saldırıya uğradı.

Bu kadar saldırı sonrası HDP kanadından küçük bir kınama dahi var mi? Yok! Çünkü en demokratik parti olmanın gereği bunu gerektirir.

Tüm bunlar yaşanırken hala iki zehirli medya grubunun cicili bicili yakıştırmaları resmen ibretlik. Kendi plazalarından nasıl bir Türkiye hayal ediyorlar bilmem ama gerek Doğu ve Güneydoğu’da gerekse tüm Türkiye’de 7 Haziran son vesayet kalıntılarının tarihin çöplüğüne süpürüleceği bir gün olacak.

serkan.ustuner@haber7.com

Yorumlar1

  • suleyman agil 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar katlettiği ve korku salarak her turlu hak ve hizmetten geri bıraktığı kurt kardeşlerimizin hakkinimi savunuyor
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat