40 yıl, üçgen, elips derken olay nereye geldi

  • GİRİŞ28.08.2015 09:54
  • GÜNCELLEME29.08.2015 09:41

Koalisyon görüşmeleri başladığından beri MHP'yi izliyorum; daha doğrusu Bahçeli’yi gözlemliyorum yaptığı siyasi hamlelere anlamlar yüklemeye çalışıyorum ama bir türlü ne yaptığını kestirmiş değilim.

Görüşmeler devam ederken sürekli Cumhurbaşkanı’na yönelik ithamlar, koalisyona 'Hayır' azınlık hükümetine 'Hayır' tüm önerilere 'Hayır.'

Hayır, sayın Bahçeli 40 yıl hesabı tutmadı, üçgenin iç acılarını toplayıp beşe çarpıp sekize böldünüz bir şey çıkmadı. Elips çizdiniz boşa çıktı. Demek ki bu yaptığınız işte bir hayır yok.

Arada bir kızdığı HDP'ye bakanlık yolunu açan da kendisidir. Arada bir diyorum, çünkü seçim donemi dahil HDP'yi eleştirdiği nadir görülmüştür.

Son olarak secim hükümetine de ‘Hayır’ diyerek ‘İstemezukculukta’ zirveye yerleşmiştir.

1999 seçimlerinde sağ partilerin vekil sayısı 410 kadardı. Ama kendisi önce Ecevit'i Başbakan yaptı ardından Rahşan hanımın hakaretlerine ses çıkarmadı. Neticesinde 2002 erken seçimlerinde baraj altında kalarak meclis dışında kaldı.

Şu anda yaşadığımız da buna benzer bir tablo. AK Parti'yle koalisyona kapıları kapatıp HDP'nin siyaseten kısa süreli de olsa önünü açıyor. Çok merak ediyorum seçim meydanlarında sayın Bahçeli ne anlatacak? HDP'den 3 bakan çıkardım daha ne yapmalıyım mı? Diyecek!

Ya MHP'li Tanrıkulu? Onu nereye koyacağız? Başbakan tarafından bakanlık teklif edildi diye kendi partisinin genel başkan yardımcılığından istifa etti. Dünya siyasi tarihinde böyle bir vaka yok. Bana nasıl bakanlık teklif edilir diye istifa etmek nasıl bir ruh halinin tezahürüdür diye çok düşündüm. Sadece dakikalarca güldüm. Hala da gülüyorum. İyi ki başbakan yardımcılığı daveti yapılmadı. Herhalde hızını alamayıp Bahçeli’yi bile istifaya davet ederdi.

Tuğrul Türkeş’i yazmadan olmaz. Devletin geleceği için kendi siyasi hayatını yerle bir ederek milletin yanında yer alan Türkeş yakın siyasi tarihimize altın harflerle geçmiştir.

Tüm bunlar olurken  Bahçeli tüm bu yaşananların sorumlusunu ilan etmişti bile. Her şeyin sorumlusu Erdoğan’dır.

Evet Sayın Bahçeli, 13 yıldır Türkiye’nin büyük bir güç olmasının tüm sorumlusu Erdoğan’dır

serkan.ustuner@haber7.com

Yorumlar1

  • lokman 8 yıl önce Şikayet Et
    Gülümsetip düşündüren bir yazı.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat