HDP seçim bildirgesiyle terörün önünü açacak

  • GİRİŞ05.10.2015 10:05
  • GÜNCELLEME06.10.2015 07:59

Tüm partiler seçim bildirgelerini açıkladı. 7 Haziran öncesinden çok farkı yok. Biraz daha makyajlanmış halleri. İktidara gelmeden mazota zam yapan Kılıçdaroğlu yeni bir seçim vaadinde bulunmadı.

Devlet Bahçeli’nin vaatlerine baktığımızda emeklilere ikramiye ve üniversite sınavının kaldırılması ön plana çıktı. HDP haricindeki partilerle bu kez koalisyon yapacağını söylemesi zannedersem düşen oylarla ilgili bir çıkış.

HDP kanadındaysa terör haricinde her şeye çözüm bulunmuş! Marx ve Lenin’in ruhuna uygun olarak  Diyanet İşleri ve din dersinin kaldırılması, koruculuk sisteminin kaldırılması ( Kaleşnikofla taranıp taranmayacakları bilinmiyor)

Asgari ücret konusunda zirveyi zorlayan HDP asgari ücreti 2 bin TL olarak belirliyor. Sözde özyönetim ilan ettikleri yerde asgari ücretin hala aynı olduğu ve taşeron sisteminin devam ettiğinin söylemeliyim.

20 yıldır yönettikleri belediyelerin durumu içler acısı. Hakkari’de hala musluklardan su akmıyor, Diyarbakır gibi bir şehir çöp yığınlarından geçilmezken, Mardin gibi antik bir kent resmen bitme noktasına geldi. İşte bunlar hep devrim ve halk hareketi!

PKK’nın kuruluşunu gerçekleştiren Ermeniler’i de unutmayan HDP sözde soykırımı tanıyacaklarını söyledi ve en büyük dostlarının Ermenistan olacağını ısrarla üzerini vurguladı.

Tüm bunları bir kenara koyuyorum terör için bir çözümünüz var mı? Var tabi ki! Terörle mücadele yasasını kaldırmak böylelikle ülkeyi tamamıyla terörizme teslim etmek gibi bir hayalleri var.

Bundan sonra HDP’li belediyelerin yola döşedikleri mayınları, açtıkları hendekleri ceza olmaktan çıkartmayı hedefleyen Demirtaş ve eş başkanı terörü ve teröristi destekleme büyük ödülünü almak için bir beyanname hazırlamış.

Yani bölge insanın hayatını kabusa çeviren terör için düşündükleri çözüm daha çok terör ve halkın yaşama hakkını sıfıra indirmek.

Kürtlerin temsilcisi olduğunu söyleyen partinin seçim beyannamesindeki en büyük hedefi Kürtler’e yaşam hakkı tanımamak.

Bu kadar absürtlük ve toplumun hiçbir yarasına merhem olmayacak, sadece PKK’nın popülist yaklaşımlarının bir tezahürü olan beyannamenin kime hizmet etmek istediği ortadadır.

Gelelim AK Parti’nin seçim bildirgesine. Benim en çok dikkatimi çeken üç başlık vardı. Başbakan daha çok ekonomik vaatlerin olduğu bir beyannameyle halkın karşısına çıktı. Gençlere verilecek 50 bin TL hibe ve 100 bin TL’lik faizsiz kredi işsiz ve yeni mezun gençler için büyük bir nimet. Gençlerin psikoloji için de çok önemli bir dayanak.

Emeklilere verilecek 1200 TL zam ve asgari ücretin 1300 lira olması toplumun büyük kesimini oluşturan unsurlar için çok önemli bir adım.

1 Kasım’da Türk milleti bir karar verecek. Muhakkak vaatler kararsız seçmen üzerinde etkili.

En azından kararsızlar da arasında en tutarlı olana bakıyor, yoksa işkembe-i kübradan atmanın toplum nazarında da bir değeri yok.

serkan.ustuner@haber7.com

Twitter: sustuner

Yorumlar1

  • can atakan 8 yıl önce Şikayet Et
    kaleminize sağlık aynen belirttiğiniz gibi kan ve gözyaşından başka vaadleri yok
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat