Rusya'ya one minute ve müstemleke basın

  • GİRİŞ25.11.2015 10:02
  • GÜNCELLEME26.11.2015 08:05

100 yıl önce 1. Balkan Savaşı sonrası tek bir kurşun atmadan 400 yıllık vatan toprakları elden çıktıktan sonra Enver Paşa bir dizi reformlarla orduyu modernize eder, ardından ikinci Balkan Savaşı’nda Edirne'yi geri alır ve Osmanlı’nın başkentini ve Selimiye'yi geri alır yalnız daha da ileri gidemez.

İşte o dönemde memleketin içindeki İrlandalılar 'Enver gireceğine Bulgar girsin' sloganını amentüleri yapmışlardı.

100 yıl sonra da bu topraklarda o zihniyetin tohumları hala sürüp gitmekte.
Gökyüzünün şahinleri Moskof uçağını angajman kuralları gereği Türkmendağı'na gönderdi ya müstemleke medyasında bir Rus sevdası peyda oldu ki evlere şenlik.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin açıklamasına burun kıvırıp “Ama bakın Rusya sınır ihlali yapmadık” diyor tarzında haberler yapan Mizan’da kırmızı pasaport dağıtan zehirli zihniyetin gazetesinden tutun da teröristlere cici çocuk muamelesi yapan manipülasyon gazetesi dün de Kremlin'in basın bülteni olarak karşımıza çıktı.

Sen 3500 km'den geleceksin ve kendi çıkarların doğrultusunda “IŞİD’i bombalayacağım” diye kendine oluşturmak istediğin küçük mezhepçi devlet için Türkmendağı’nı Türkiye sınırını geçerek bombalayacaksın ve buna da Türk devletinin ses çıkarmamasını bekleyeceksin.

Rusya’nın burasının ne Gürcistan ne de Ukrayna olmadığını gayet iyi bildiğini zannediyorum.

Putin'in yeniden büyük Rusya hayali ve kendini Çar 1. Petro'ya benzetmesi kendi topraklarında bir karşılığı olabilir ama imparatorluk topraklarında bunun işlemediği kanıtlanmıştır.

Erdoğan’ın İsrail’e “one minute” çekmesinden sonra 'Aman bittik, olduk. Şimdi ülke batacak' diyen ithal besleme tosuncukların sözleri daha dün gibi hatırımızda. O kritik eşikten sonra Türkiye daha da büyüdü ve tüm psikolojik sınırları aştı. Şimdi de Rusya'ya bir ayar verildi ve tüm dünya kamuoyunda Türkiye’nin merkez gücü ortaya çıktı.

Soydaşlarımızın bu bağımsız mücadelesinde Türkiye yapması gerekeni yaptı. Şimdi Rusya bizi doğalgazla tehdit edecek korkusuyla bir şey inşa etmeye çalışıyorlar.

Böyle bir şey şimdilik mümkün değil. Ha diyelim o sınıra geldik. Kömür sobalarımızı gömdük ama yerlerini unutmadık.

Son sözü Ebubekir Kurban'a bırakalım. Dün sosyal medya üzerinden günün cümlesini yazdı. "Moskof uçağı düşürmüşüz. Şehit Enver Paşa’ya doğum günü hediyesi olsun." olsun hem Enver Paşa'ya hem de Türkmenler'e hediye olsun.

serkan.ustuner@haber7.com

@sustuner

Yorumlar2

  • napsitli 8 yıl önce Şikayet Et
    O Zaman gazetesini de okuyanlarinida .......
    Cevapla
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne şehidi, o olsa olsa Sarıkamışta yatan binlerce gencimizin katili olan Enverdir...
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat