Ermenilerin yaptığı soykırımı unutmayacağız

Ermeni çetecilerin Van'da yaptığı soykırımı unutmayacağız.

  • GİRİŞ25.04.2016 07:32
  • GÜNCELLEME25.04.2016 10:00

Her yıl temcit pilavı gibi ısıtılıp önümüze getirilmeye çalışılan sözde Ermeni soykırımı tasarısı bu yıl da Avrupa’da ve ABD’de istenilen ölçüde yer bulmadı.

İçerideki ithal tohumlar da Türk devletini suçlu ilan ederek vatanlarına bağlılıklarını bir kez daha gösterdiler!

Sahi 24 Nisan’da ne olmuştu? Bugün 24 Nisan’ı tehcirin yıldönümü olarak ananların aslında birer tarih cahili oldukları neye nasıl bir refleks oluşturmaları gerektiğini bilemediklerini görüyoruz.

Tehcir 27 Mayıs’ta başlamıştır. 24 Nisan’da ise Talat Paşa’nın genelgesiyle başta İstanbul’da olmak üzere toplam 556 komite mensubu olduğu düşünülen Ermeni’nin topluca tutuklandığı tarihi ifade eder. 

Devlete ihanet içinde olan bu Ermeni çetecilerinin tutuklanması ve ardından Rusya’nın burada 5. Kol faaliyetini yapan kim varsa onların tehcire gönderilmesi için düğmeye basıldı.

Tüm yaygaraları bundan ibaret. Bir topluluk kendi yaşadığı devlete ihanet ediyor, onun yerli halkını öldürüyor devlet de bunun için tedbir alıyor.

Baştan aşağı palavradan ibaret olan soykırım meselesi için söylenecek çok söz var ama en özet haliyle meseleyi özetleyelim:

Tehcir zorunlu bir haldi. Tehcire gönderilemeyen 330 bin Ermeni bu topraklarda kaldı. Tehcir sırasında hastalıktan, yolun şartlarından ve Kürt aşiretlerinin saldırılarından ölümler oldu. Ama bu yüzbinleri aşan sayıda değildi. Ermenilerin dediği gibi 1.5 milyon Ermeni’yi öldürmek gibi bir durum söz konusu bile değildi. Çünkü Ermeni nüfusu 1.5 milyon değildi.

Ama Ermeni çetecileri 170 bin nüfuslu Van’a girdiklerinde 80 bin Müslüman nüfustan sadece 3 bin kişi geriye bıraktılar. Koca bir şehri yakıp yıkarken tüm Müslümanları öldürdüler.

Eğer bir soykırım yaşandıysa bu kendi topraklarımızda bize karşı yaşanmıştır.

Tehcir olmazsa olmaz bir durumdu. 1. Dünya Savaşı’nda kaç cephede savaşan bir devletin bir de içeriden hançerlenmesini devlet oturup izleyemezdi.

İhanet içerisinde olanlar Suriye’ye gönderilmiş devlet de içerideki ihanet çemberinden kurtulmuştur.

Ermeni devleti ve barbar Avrupa’nın ne dediğinin hiçbir önemi yoktur. Bundan sonra 24 Nisan’ın da hiçbir kıymet-i harbiyesi bulunmamaktadır.

Ermenistan’ın kendi çalıp kendi oynadığı 2 perdelik kötü bir senaryodan ibaret bu yalanların da artık dünyada da prim yapmadığını görüyoruz.

Son bir not: Devletimizin ne kadar merhametli ve adaletli olduğunu anlamak için şu anekdot herkese yeter herhalde.

Belgelere göre, 1915 ve 1916’da 1.673 kişi Ermenilere karşı suç işledikleri için tutuklanmış ve Osmanlı askerî mahkemeleri tarafından yargılanmıştır. Bunlardan 67’si idam edilmiş, 524’ü de çeşitli suçlardan dolayı hapse atılmıştır. Ayrıca 68 kişi ağır işlerde çalışmaya mahkûm edilmiştir. Bu yargılamalar ve verilen cezalar Osmanlı devletinin Ermenileri gidecekleri yere varana kadar koruma isteğinin bir kanıtı olarak görülmeli ve devletin nasıl adalet üzerine olduğunu göstermektedir. 

serkan.ustuner@haber7.com

twitter: sustuner

Yorumlar1

  • baykara 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ina gurban reis yine yazmissin.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat