Halep bizim neyimiz olur?

.

  • GİRİŞ24.11.2016 07:23
  • GÜNCELLEME25.11.2016 07:12

Halep: Devlet-i Ali Osman’ın en önemli şehirlerinden biriydi. 

Türkçe deyimlere ve Türk edebiyatına yerleşmiştir. "Halep oradaysa arşın burada" deyimi, Aşık Ömer'in "İşte geldim gidiyorum şen olasın Halep şehri" beyiti, Aşık Emrah'ın sevdiğini Halep'te araması, Kerem'in Aslı'nın ateşine Halep'te yanıp kül olması Halep’in nasıl bize ait olduğunun bir göstergesi değil midir?

Halep vilayetinin nahiyesi olan Gaziantep şehri her yönüyle Halep’i kendine örnek alıp inşa edilmemiş midir? Bundan çok 60 -70 yıl önce Gaziantep’teki birine nerelisin diye sorsaydınız Halepliyim cevabını alırdınız.

İngiltere’nin çizdiği suni sınırların neticesinde topraklarımız dışında kalmasının ardından Halep hep boynu bükük kaldı. Şimdi ise bombalar altında yok ediliyor. Hem de tarihin gördüğü en büyük katliama maruz bırakılıyor. Dünyada bu insanlık dışı vahşet için sesini yükselten tek ülke Türkiye.

Rusya’nın katil Esed’e verdiği uçakları, İran adlı ırkçı ve mezhepçi devletin gözü dönmüş şebbihaları, çoluk çocuk, genç yaşlı demeden herkesi öldürüyor. Ne de olsa sahte mollaların ‘Ne kadar Sünni öldürürseniz cenneti o kadar kolay kazanırsınız’ diyerek verdikleri şeytani fetvanın etkisi büyük!

Halep’te 6 günde 300’den fazla sivil hayatını kaybetti ve binlerce kardeşimiz de yaralandı.  Hümanist (!) Avrupa’dan ve demokrasi sevdalısı Amerika’dan yine çok cılız seslerin dışında bir şey duymadık.

Bu noktada dünyadaki mazlumların tek hamisi Türkiye ve Türk milleti yine devreye girdi. STK’larla, devlet bünyesindeki kuruluşlarıyla, oradaki varlığıyla kol kanat gerdi karındaşlarımıza. Kimimiz un çuvalı verdi tükenmekte olan fırına. Kimimiz cebindeki son parayı uzattı kardeşine. Kimimiz Halep’e kadar koştu.

Ama bu arada nice Umran bebek uçmağa vardı. Melek olarak süzüldü gökyüzüne. Vahşet görüntülerini izlerken gözyaşı döktük, içimiz yandı, kan ağladık. Hele öyle bir sahne vardı ki, yeri göğü ağlatan cinstendi.

Bir baba cennete varan evladının başında ‘Merak etme. Bizim intikamımızı Allah alacak.’ diyordu.

Suriye bir karanlık dehliz. Bu karanlığı tutan şer odaklarının karşısında ise bir tek Türk devleti var. Halep meselesi bizim iç işlerimizdir. Suni haritaları yırtıp atma vaktidir. Hatay gibi anayurda bağlanması gereken toprağımızdır Halep. Yeni dünya düzeninde yerleşik düzenin oligarkları mikro devletler isteye dursun biz vilayetimizi ve kardeşlerimizi himaye edip sınırlarımıza katalım. Tıpkı Hatay meselesinde olduğu gibi.

Halep’te acı, İstanbul’da sevinç gözyaşı

Halep’te bu acılar yaşanırken, mahallemize Halep’ten bir ailenin geldiğini öğrendik. Bir aydır mahalledeymişler. Sokağın köşesindeki dükkanı kiralamışlar. Dün kıymetli bir arkadaşım bana “Suriyeli bir kardeşimiz mahalleye taşınmış. 4 tane birbirinden güzel çocukları var. Akşam bir ziyaret edelim” dedi. Akşam olunca çocukların görünce sevineceğini düşündüğümüz küçük bir poşet hazırladık. Kapıyı vurunca içeriden küçük bir çocuk sesi “İki adam gelmiş” dedi. ( Çok şükür Arapçamız mevcut) Baban evde mi? deyince ‘Yok’ dedi. Bizde kapıdan poşeti kendisine takdim edip biraz sevip içeri yolladık. Kapı kapanır kapanmaz öyle bir çığlık yükseldi ki o çığlık hala kulaklarımda. Çocukların hep birden sevinçten bağırmalarını galiba ömrüm boyunca unutamam. Aklıma Halep’te bombaların arasında sıkışan çocuklar geldi. Sustum ve sonrasında mırıldanmaya başladım: Yarabbi bu çocukların sevinçlerini daim kıl. Halep’i ve tüm Müslüman yurtlarında çocukların acı değil, sevinç çığlıkları olsun.

Amin.

serkan.ustuner@haber7.com

Twitter: sustuner

 

Yorumlar8

  • emin 7 yıl önce Şikayet Et
    Bumin efendi cumleyi nereden anliyorsun? Serkan bey onu mu kasetmis. Allah cocuklari sevindirenlerden razi olsun.
    Cevapla
  • ebu yasir 7 yıl önce Şikayet Et
    Irkçılık yaptığımız sürece müslümanlara yardım edemeyiz.Anladınmı bumin efendi
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Bumin 7 yıl önce Şikayet Et
    cok sukur benim arapcam yok , Turkcem yeter !
    Cevapla
  • mucahit 7 yıl önce Şikayet Et
    once okudugunu anla. Orada anlastiklari icin boyle bir cumle kurmus. Ne bicim adamsiniz siz!
    Toplam 1 beğeni
  • kem 7 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun reis...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Ali Haktanır 7 yıl önce Şikayet Et
    Irkçılığı bırakıp insanlığa sarılalım
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat