Neden Mustafa Kemal ve Kafkasya Marşı?

  • GİRİŞ16.02.2017 07:28
  • GÜNCELLEME17.02.2017 07:44

Muhalefetin kaç zamandır referandum için ortaya koyduğu en güçlü argüman İzmir Marşı olarak bilinen Kafkasya Marşı ve Mustafa Kemal!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısına koyacakları bir figür yok. Kılıçdaroğlu’yla çıksalar şanslarının sıfır olduğunu biliyorlar. Zaten sürekli kaybetmiş siyasi argümanlarının yanına bir de genel başkanlarını eklemek istemiyorlar.

Bu yüzden de sistematik olarak referandum öncesi böyle bir taktik izleme yoluna gittiler. Bu etki alanını her alana yaymak istiyorlar.

Maçlarda tezahürat şeklinde tezahür eden ‘Kafkasya Marşı’ ‘Hayır’ cephesinin en güçlü materyali haline gelmiş durumda.

Sarıkamış ve Kafkas muharebelerinde okunmuş ama bestekârı bilinmeyen bu eser aynı zamanda Enver Paşa’ya ithafen yazılmış bir Osmanlı Marşı’dır.

İşin en ironik yanı da bu ya. Sen saltanat ve Osmanlı düşmanı olacaksın, referandum için bir Osmanlı Marşı’yla referanduma hazırlanacaksın…

 Bu da CHP zihniyetinin düştüğü en komik durumlarda ilk 3’e girecek cinsten bir vaka.

Bu cephenin bir lideri yok. Bu yüzden de kararsız seçmen üzerinde oluşan havayı kendi taraflarına çekmek için Mustafa Kemal’i kullanıyorlar. Yani her zamanki gibi en iyi yaptıkları işi yapıyorlar.

Hazır marştan açılmışken konu: ‘Hayır’cı kesimine bir tüyo verelim. Hani yarın öbür gün başka bir Mustafa Kemal Marşı’yla çıkmak isterseniz o da ‘Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa’ falan derseniz o zaman da fena halde çuvallayacaksınız.

Herkesin Mustafa Kemal için bestelendiğini zannettiği ‘Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa’ da yine Enver Paşa için bestelenmiştir.

Hoş gelişler ola, kahraman Enver Paşa

Bir emir ver orduna, Kafkas Dağı'nı aşa

Askerin, milletin, bayrağınla çok yaşa

Arş arş arş ileri ileri, dönmez geri, Türk'ün askeri

Sağdan sola, soldan sağa Al da Bayrağın düşman üstüne

Cephede mitralyöz, ayna gibi parlıyor

Türkistan Türkleri bayrak açmış bekliyor

Arş arş arş ileri ileri, dönmez geri, Türk'ün askeri

Sağdan sola, soldan sağa Al da Bayrağın düşman üstüne

 

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat