Kılıçdaroğlu da 'Evet' diyor!

  • GİRİŞ07.03.2017 07:59
  • GÜNCELLEME08.03.2017 07:17

Kuruluşundan bu yana toplumun kahır ekseriyetine mesafeli duran, Batı’nın değerleriyle millete bir şeyler anlatmaya (anlatamadı ve millet yanına dahi yaklaştırmadı) çalışan Cumhuriyet Halk Fırkası (siz fıkra olarakta okuyabilirsiniz. Kesinlikle hiçbir mahsuru yok. ) Bu kez de bir milletin yeniden ayağa kalkmasına karşı çıkmak için referanduma ‘Hayır’ diyor.

Aslında neden ‘Hayır’ dediklerini ne kendi liderleri ne de CHP tabanı biliyor. Klasik ezberletilmiş üç cümleyle yola revan olan bu grup her seferinde de milleti güldürmesini çok iyi biliyor.

Geçen hafta sonunda CHP’nin en yüksek oy aldığı ilçelerin başında gelen aynı zamanda eğitim seviyesi de  en yüksek semtlerinden biri olan Beşiktaş’ta ‘Neden hayır diyoruz’ adlı bir parodi yazılmış.

Kamera önüne geçen Harvard mezunu (!) bir CHP seçmeni neden ‘Hayır’ diyeceğini anlatıyor bir taraftan da kamera önüne cep telefonu koyan diğer bir parti mensubu ona ne söylemesi gerektiğini gösteriyordu. Böylesi acınası bir durumun ardından sorsanız ‘Aman bu evet diyenler var ya… Hepsi makarna kömür bla bla…’

Tüm argüman bu! Ha bir de şu çoban oy v.s de var. Bu arada aklıma gelmişken 2011 seçimlerinde Kadıköylü 10 bin seçmenin oyunu hem bağımsız aday Tuncay Özkan’a hem de CHP’ye vermesinin kesinlikle CHP elitliğiyle bir bağlantısı var!

Siyasette mizah zor iştir ama sağ olsun Kılıçdaroğlu doğaçlama tekniğiyle hepimizi güldürmesini çok iyi biliyor. Dün katıldığı bir radyo programında referandumu ve değişecek yönetim sistemini anlatıyor.

Programda, "Cumhurbaşkanlığı Sistemi" üzerine konuşan Kılıçdaroğlu, bu sistemde başbakanlığın kaldırılacağını unutarak; Cumhurbaşkanı ve Başbakanın iki ayrı partiden çıkması durumunda güçler ayrılığının yaşanacağına ve kavga çıkacağına dikkat çekerek "neden millete anlatılmıyor" sözleri ile sitemde bulundu.

Ne diyelim kendi bilmediği bir sisteme karşı geliyor o da yetmiyor bir de buna itiraz ediyor.

Kılıçdaroğlu’na bizi her daim güldürdüğü için teşekkür ediyoruz ve ‘Evet’ kampanyasına desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Kendisinin dediği gibi Cumhurbaşkanı ve Başbakan ayrı partiden olup hilaf çıkmasın ve devlette devamlılık esas olsun diye Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiyoruz.

KILIÇDAROĞLU MİLLETTEN NEDEN KORKUYOR?

CHP kendi seçmeniyle bile buluşmaktan çekiniyor. Bu yüzden il mitingleri yerine toplantılar tertip ederek kendi seçmeninden bile steril olmayı tercih etti. Kim bilir belki de yenilen pehlivan bu kez güreşe doymuştur. Lideri referandum sonrası Başbakan’ın olacağını zannediyor, partisi milletle olmaktan korkuyor.

Böyle bir atmosferde AK Parti ve MHP seçmeni köylü, CHP seçmeni elit oluyor.  

Yorumlar6

  • H.mermer 7 yıl önce Şikayet Et
    Komik olana herkez güler. Bu anlattığınız da güleçek bir sey gözükmüyor. Madem Başkanlığı çok seviyordum uz ve değişim şarttır şimdiye kadar neredeydiniz. Elinizi kaldırın indirin sırt birileri istiyor diye
    Cevapla
  • sustum 7 yıl önce Şikayet Et
    Guzel yazi... Tebrikler
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Sultan Öksüz 7 yıl önce Şikayet Et
    Cok guzel yorumlamişsin iz kaleminize saglik
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • efe 7 yıl önce Şikayet Et
    Dünyaya hükmetmiş ve medeniyet getirmiş şu güzel atalarımızın torunları olarak doğru bilgilenmeliyiz ve evlatlarımızı da dinimize, kültürümüze ve geleneklerimize uygun yetiştirmeliyiz. Artık bu millet her şeyin farkında hainlere ve sahtekar sarhoşlara mama yok. Hele Ermenilere hiç yok.
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • Yaren 7 yıl önce Şikayet Et
    Eline sağlık üstad nede güzel açıklamışsınız,kaleminize sağlık...
    Cevapla Toplam 4 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat