Türk'le gavurun savaşı yani Haç'la Hilâl'in

  • GİRİŞ14.03.2017 07:28
  • GÜNCELLEME14.03.2017 07:33

Son dönemlerde özellikle de Avrupa’da yeniden yükselişe geçen ırkçılık tarihsel bağlamda hep karıştırıldığı milliyetçilikten de önce en azından pratikte mevcuttu. Öyle ki milliyetçilik akımı Fransız Devrimi’nin bir sonucuyken ırkçılıkla ilişkilendirebileceğimiz olaylar Eski Yunan’da, Ortaçağ Avrupası’nda hatta daha sonraları bile yaşanmaktaydı.

Kavramsal düzeyde Fransız Devrimi sonrasında ortaya çıkmış olan ırkçılık Afrikalı köle ticareti, Yahudi ve Çingene düşmanlığı şeklinde yüzyıllardır Avrupa topraklarında var olmuştur.

Almanya'da Hitler'in, İtalya'da Mussoli'nin ve Sovyet Rusya'da Stalin'in güttüğü ırkçılık bitmiş gibi gözükse de hep varlığını korumuştur.

İkinci dünya savaşının ardından harabeye dönen Avrupa'da yeniden inşa dönemiyle beraber göçmen işçi alımına başlamıştır.

Günümüzde Avrupa'da artan ırkçılık özellikle inşaat sektörü ve fabrikalarda istihdam edilen bu yabancı işçilerin geldikleri ülkelerde kalıcı olmaya başlamaları ile birlikte bir entegrasyon sorunu ortaya çıktı. Entegrasyon konusunda yaşanan sorunlar özellikle 90’lı yıllarda uyanışa geçen ve aşırı sağ uçlarda toplanmaya başlayan ırkçıların kendilerine yeni bir hedef seçmelerine neden oldu.

Nüfusa oranlandığında Avrupa’nın en yoğun göçmen topluluklarına sahip olan Fransa, Almanya, İngiltere, İsviçre, Avusturya, Hollanda, Belçika, İsveç ve Danimarka gibi ülkelerde bu dönemlerde değişik isimler altında ırkçı eğilimli gruplar partileşme süreçlerine girdiler. Hedefleri gelen azınlıklardı. Fransa’daki Cezayirli asıllılar, İngiltere’deki Asya ve Karayip kökenliler ırkçı saldırıların ana hedefi oldular Almanya’da Türkler, Belçika’da Türk ve Faslılar sürekli faşist saldırılara maruz kaldılar.

Şu anda da Avrupa'da ortaya çıktığı söylenen ırkçı yaklaşım aslında hep var olan ama zaman zaman uykuya çekilen ve gerektiğinde uyandırılan bir damar

Hollanda’da yaşananlar herkesin malumu. Tüm diplomatik teamülleri bir kenara bırakarak kabile devleti olmanın gereğini yapan İngiliz ve Amerikan sömürgesi ‘Lale’ devletinin bir anda böyle aslan kesilmesinin altında yatan yegane sebep: Türk düşmanlığıdır.

Aslında Hollanda da ‘Gavur’ olmanın gereklerini yerine getiriyor. Aldığı emre itaat ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da sürekli söylediği ‘Nazi ruhu’ yeniden peyda olmuş durumda. Hitler tarafından işgal edilmiş bir devletçiğin bugün geldiği nokta kimseyi şaşırtmamalı.

Çünkü Avrupa’nın fikri içtimai yapısı tamamen ırkçılık üzerine bina edilmiştir. Şu anda sadece makyajı döküldüğü için gerçek çirkin yüzleri ortaya çıktı.

Bu yaşadıklarımız Haçlı Seferleri’yle başlayan Türk’le Gavur’un savaşının aslında hiç bitmediğinin bir göstergesi.

Ne diyordu irfan dünyamızın ışığı Cemil Meriç:

Kıyasıya bir savaştı bu,

Haç'la Hilâl'in, Batı'yla Doğu'nun,

İman'la inkâr'ın savaşı...

serkan.ustuner@haber7.com

twitter: sustuner

   

Yorumlar2

  • huseyin 7 yıl önce Şikayet Et
    son cumleler harika aslinda herseyi acikliyor.
    Cevapla
  • son kale 7 yıl önce Şikayet Et
    harika bir yazı tebrikler üstadım
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat