Ermeniler yaptığı soykırımın hesabını verecek

  • GİRİŞ27.04.2017 07:27
  • GÜNCELLEME28.04.2017 07:07

Sözde Ermeni soykırımı iddialarının gündeme geldiği bugünlerde başlatılan kara propagandanın bir yalandan ibaret olduğu gerçektir. Ama Ermeni çetelerinin bölge halkına yaptığı soykırımsa belgelerle ortaya konmuştur. Dünyada kendi topraklarda soykırıma uğrayan başka da bir millet yoktur. Ermeni çeteleri Doğu Anadolu’da 523 bin Müslüman Türk’ü acımasızca katletmişlerdir.

Yani asıl soykırıma, katliama uğrayanın Müslüman Türkler olduğu aşikardır. Bilhassa Birinci Dünya Savaşı'nda Rusların Bolşevik ihtilaliyle bu bölgeden çekilip ülkelerine dönmeleri neticesinde bu bölgede Ermeni çeteleri, gönüllü Ermeni birlikleri başta Erzincan olmak üzere, Erzurum, Van, Iğdır, Ardahan ve Kars'ta Müslüman ahaliye yönelik yoğun katliamlar yaptılar.

523 BİN MÜSLÜMAN TÜRK ÖLDÜRÜLDÜ

Erzurum'da 50 bin, Van'da 45 bin, Kars'ta 17 bin, Iğdır'da 15 bin, Erzincan'da 13 bin, Diyarbakır'da 12 bin, Muş'ta 10 bin olmak üzere birçok yerde toplam 523 bin sivil ahali Ermeni çeteleri tarafından katledilmiş."

Erzurum Rus İkinci Topçu Alayı Komutanı Yarbay Twerdo Khlebov, hatıratında ve çektiği telgraflarda, "bölgede Ermeni çetelerinin Müslüman ahaliye yönelik katliamları" bir belge niteliğindedir.

Khlebov'un kendi hatıralarına kulak kabartalım:

"Hatta '27 Şubat gecesi Ermeniler bana geldiler, Karskapı bölgesinde 3 bin Müslüman Türkü öldürdüklerini iftiharla beyan ettikleri zaman, masum, savunmasız insanların öldürülmesinin bir vahşet olduğunu' söylediğimde, bana 'Siz Russunuz, Ermeni milletinin ideallerinden anlayamazsınız' diye cevap verdiklerini eserinde üzülerek ifade etmiştir. Khlebov, aynen 'Bizi Erzurum'daki görevimizden alınız. Ermeni eşkıyasının masum Türkleri öldürmesine seyirci kalmamız mümkün değil' diye telgraf gönderiyor.

Bunun gibi onlarca hatıratta Ermenilerin yaptıkları vahşet anlatılır. Zaten bu katliamların belgeleri de devlet arşivlerinde kayıtlıdır.

Gelelim Ermeni Tehcirine: Tehcir olmazsa olmaz bir durumdu.

Sahi 24 Nisan’da ne olmuştu? Bugün 24 Nisan’ı tehcirin yıldönümü olarak ananların aslında birer tarih cahili oldukları neye nasıl bir refleks oluşturmaları gerektiğini bilemediklerini görüyoruz.

Tehcir 27 Mayıs’ta başlamıştır. 24 Nisan’da ise Talat Paşa’nın genelgesiyle başta İstanbul’da olmak üzere toplam 556 komite mensubu olduğu düşünülen Ermeni’nin topluca tutuklandığı tarihi ifade eder.

Devlete ihanet içinde olan bu Ermeni çetecilerinin tutuklanması ve ardından Rusya’nın burada 5. Kol faaliyetini yapan kim varsa onların tehcire gönderilmesi için düğmeye basıldı.

Bütün yaygaraları bundan ibaret. Bir topluluk kendi yaşadığı devlete ihanet ediyor, onun yerli halkını öldürüyor devlet de bunun için tedbir alıyor. Tehcirin tüm özeti bu.

Türk devleti olarak Ermenilerin yaptıkları soykırım için uluslar arası arenada kamuoyu oluşturmalı ve Ermeni katillerin işledikleri cinayetler afişe edilmeli. ‘Türkler soykırım yaptı’ yalanına karşı Ermeni işgalcilerin yaptıkları vahşeti anlatmalıyız. Yalan propagandaya karşı gerçekler konuşmalı.

serkan.ustuner@haber7.com

twitter: sustuner

 

Yorumlar3

  • hilal 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah razi olsun serkan abi.
    Cevapla
  • Adnan 6 yıl önce Şikayet Et
    tebrik ediyorum..bu gercekler belgeleriyle uluslararası arenada dile getirilmeli kimin katliam yaptiği deşifre olmali
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Mütefekkir38 6 yıl önce Şikayet Et
    1992 Hocalı'da soysuz ermeni ve soysuz ruslarca sırf Türk olduğu için katledilen binlerce masum insanın hesabı sorulmalı!!!
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat