Terörist cenazesine gitmek suç değilmiş!

.

  • GİRİŞ22.06.2017 07:26
  • GÜNCELLEME23.06.2017 07:22

İki gün önce Yargıtay HDP’lileri sevindiren bir karar imza attı. Terör örgütünün siyasi uzantısı olan parti için şunu dedi: Terörist cenazesine gitmek, terör propagandası yapmak ve bunlara hizmet etmek suç değil.

Alınan karar uzun özet olarak şöyle geçiyor: Bir kısım il ve ilçelerde belediye başkanı ve BDP yöneticisi olan sanıkların siyasi parti faaliyeti olarak değerlendirilebilecek basın açıklamaları, anayasa referandumunu boykot amacıyla miting düzenleme, BDP tarafından organize edilen iki dilli yaşam yürüyüşü ve basın açıklaması, Nevruz bayramı kutlamaları, Kürt dil bayramı, dünya kadınlar günü mitingi, BDP aday tanıtım mitingi, dünya barış günü vesilesiyle miting, terör örgütü propagandasına dönüştürülmeyen insani mülahazalarla gerçekleştirilen taziye ziyaretleri…” suç teşkil etmiyormuş.

Son iki yılda vatan toprağında 1000’in üzerinde şehit verdik. Askerimizi, polisimizi ve öğretmenimizi şehit eden bir teröristin cenazesine katılmak hangi insani duyguları barındırır? Bunun neresi insanidir?

Yapılan tüm protesto amaçlı yürüyüş ve gösteriler tamamen terör örgütü PKK’nın propagandasına dönüşmektedir. Sonrasında ise hiçbir şey olmuyorsa kamu malına verilen zarar ortadadır.

Şüheda yurdunda böylesine zor bir zamanda alınan bu karar şehitlerin ahını alır. Hukuk açısından da ele alındığında ne kadar doğru olduğunu artık Adalet Bakanlığı inceleyecek ve incelemeli.

Düşünün ki Necmettin Yılmaz 23 yaşında bir öğretmendi. PKK tarafından kaçırılıp, işkence edilerek öldürüldü! Aybüke kızımız yine teröristbaşı Karayılan’ın emriyle öldürüldü.

Şimdi bu iki evladımızı şehit eden teröristin cenazesine gidilecek ve her türlü haince propaganda yapılacak ve bu suç olmayacak. Böylesine yürekleri dağlayan bir karar var ve henüz bir tepki gelmiş değil.

Bu karar sonrası ne mi oldu? Kandil’in avukatları anında başvurularını yaptılar ve geçmişte terör propagandası yaptıkları için ceza alan HDP’lilerin salınmasını istediler.

İş oraya vardı ki, KCK’nın partinin siyaset akademisi olduğunu söyleyerek KCK’lıların hiçbir suç işlemediklerini, yapılan tüm terör faaliyetlerinin siyaset çerçevesi içinde kaldığını savunarak davaların düşürülmesi gerektiğini söylediler.

Bakalım bu karar ve başvurulardan sonra şehitlerin ruhunu incitecek kararlar alınacak mı? Türkiye’de kaç zamandır bazı şeyler rayında gitmiyor. O rayında gitmeyen işlerden biri de Yargıtay’ın aldığı bu karardır.

Milletle devletin birbirine en yakın olduğu dönemde vicdanları kanatan bu kararlar arayı da açar bozar da, kavga da çıkartır.

Bu devlet şehit kanlarıyla kuruldu. Yaşamaya şehit kanlarıyla devam edecek. Karahanlılar’dan bu yana devlet felsefemiz de budur.  

Bu yüzden her daim ettiğimiz duayı edip kenara çekilelim: Allah şehitlerimizin izinden ayırmasın amin.

serkan.ustuner@haber7.com

twitter: sustuner

Yorumlar9

  • Musa 6 yıl önce Şikayet Et
    Yargıtay , bu kararı şehit anne / baba ve akınlarına nasıl izah edebilir ? Bilen varsa söylesin .Böyle hukuk mu olur ?
    Cevapla
  • Vys 6 yıl önce Şikayet Et
    Daha bir kaç gün önce, Kemal Kılıçdaroğlu erdoğan yargıya müdahale ediyor, talimat gönderiyor diyordu,hani müdahale, bunudamı erdoğan yaptı chp, nerde müdahale. Bu müdahale konusunu ıspat edecektin hani bekliyoruz ıspatını,Bilinmelidirki bu topraklar biz türklerin,ama üzülerek söylüyorumki,zihinlerimiz,yaşantımız kontrol altında,uyan ve silkelen türk milleti.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • RAIF 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu kararları verenlerin evlerine ateşler düşürsün ki verdikleri karar ne kadar doğru o zaman düşünsünler.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Rami 6 yıl önce Şikayet Et
    Eğer bu gerçek ve bu doğru ise, asıl adalet yürüyüşü şimdi başlamalı. Ankara'dan İstanbul'a değil edirneden Şırnak'ta , İzmir'den Kars'a yurunmeli.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • cihan 6 yıl önce Şikayet Et
    bu kabul edilebilir birsey degil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat