CHP’nin yürüyüşüne Kandil’den destek

  • GİRİŞ29.06.2017 07:32
  • GÜNCELLEME30.06.2017 07:25

CHP milletvekili ve eski Hürriyet gazetesi genel yayın yönetmeni Enis Berberoğlu,  “Devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal ve askeri casusluk maksadıyla açıklamak” suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Dünyanın neresinde olursa olsun devletin mahremine el uzatanlara madalya takılmaz ve gereken cezai işlem uygulanır.

Türkiye’de 90 yıldır bu ülkenin kaymağını yiyen tabakaya göreyse misal öğretim görevlisi terör örgütüne militan yetiştirebilir ama bu suç olamaz. Sette normalde figüran olup sonrasında kendini yönetmen zanneden terör yanlısı bir ayrık tohumunun suçu sabittir ama yine ‘Aydın’ların ifade özgürlüğü elinden alınıyor' mavrasıyla bu suçlar örtülmeye çalışılır.

Keza gazeteciler için de aynı şey geçerli. Bir kişi gazeteciyse suç işleyemez mi? Bugün Türkiye’ye kumpas kuranların önünde ‘Gazeteci’ yazmıyor muydu? Suçun sanki mesleki bir durumu varmış gibi yapılan algı tamamen bu devletin ve milletin aleyhine yapılan kötü bir propagandadır.

Şimdi Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşüne kimler destek veriyor onu da hatırlayalım?

Terör örgütünün siyasi uzantısı olan partinin cezaevindeki eş başkanı, sol terör örgütleri, Kandil’in tasmalı kuklaları, FETÖ’cü teröristler ve aileleri, Alman ajan vekiller ve Türkiye aleyhine çalışan medya grupları.

Bu nasıl legal bir yürüyüş ki,  tüm terör örgütleri hem destek veriyor hem de yürüyüşe fiili olarak katılıyor.

Birkaç gün önce FETÖ’cü bir kadının itiraflarını ve hezeyanlarını gördük. Ne diyordu o kadın “ 1500- 2000 aileyiz. Sizi şehrin girişinde karşılayacağız.”

Nasıl bir tevafuk ki, aynı sözleri sol terör örgütleri de söylüyor.

Bir de Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan yola çıktığının 9. Gününde ‘Adalet’ isimli bir kitap basıldı ve yayına verildi. Bu da her şeyin aslında daha önceden belirlendiğinin bir kanıtı olarak tarihe geçti.

Aybüke kızımız şehit olduğunda parti olarak hiçbir şey yapmayan, şehitlerimizin ardından bile ‘Biz idama karşıyız. İnsanlık yaşamalı” diyen genel başkana ömür boyu mutluluklar dilerim.

Bu ülkede savcımız şehit olurken teröre lanet yürüyüşü yapmayanları tarih hangi tarafa yazacağını biliyor. Bu yürüyüş ne legaldir ne de masum. Hala FETÖ’nün siyasi ayağını araştıralım diyenlere: Vatan hainliğinden işten atılmış 1500 kişinin Kılıçdaroğlu’nu karşılayacağını söyleyin yeter.

GÜZEL ŞEYLER…

Böylesine büyük ihanet zincirini bir kenara koyalım birkaç dakikalığına. Yeni çıkan kitapların güzelliğinden bahsedelim:

 Raşit Ulaş kardeşimin ‘Kavga Başlıyor’ isimli şiir kitabı bir işaret fişeği özelliği taşıyor. 

Sevgili Ali Emre ağabeyin 20 yıllık birikiminin ürünü olan ve alanında ilk olma özelliği taşıyan 'Nureddin Zengi' romanı mutlaka okunması gereken bir eser olarak sizleri bekliyor.

Güven Adıgüzel’in 'Yaralar ve Diğer Sebeplerden' isimli denemesi göz kamaştırıyor.

Son olarak Ercan Yıldırım ağabeyin ki, son dönemde yetişmiş nadir fikir adamlarından bir tanesidir. Yıldırım’ın son kitabı 'Cendere' ise Gezi’den bu yana yaşanan süreci ve çözümleri anlatan enfes bir çalışma.

Not: Zaman zaman burada artık kitap tavsiyesi yapma kararı aldım. Dostoyevski ‘Dünyayı güzellik kurtaracak’ derken galiba kitaba işaret etmişti.    

Selam ve dua ile...

serkan.ustuner@haber7.com

twitter: sustuner

Yorumlar3

  • Ali Baran 6 yıl önce Şikayet Et
    Kalemin dert gormesin reis. Kitap tavsiyesi de iyi olmus.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Yaren 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH razı olsun sizden kaleminize sağlık...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • tabure 6 yıl önce Şikayet Et
    adam gibi adamsın abi.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat