Kudüs birgün mutlaka

.

  • GİRİŞ20.07.2017 08:40
  • GÜNCELLEME21.07.2017 07:25

Kudüs: Gözümüzün nuru, Efendimiz (s.a.v) miraca yükseldiği mübarek şehir, ilk kıblemiz. Hz. Ömer’in  (r.a) büyük fethi, Selahaddin’in Haçlıları söküp atarak İslam alemine yeniden bir ruh kazandırdığı kutlu belde. Yavuz Sultan Selim Han’ın fetih aşkıyla koştuğu mübarek toprak. 2. Abdülhamid Han’ın ‘Orasını dedelerim kanla suladı. Ancak kanla verilir’ diyerek siyonistlere okkalı bir Osmanlı tokadı attığı can pahasına korunası gaza yurdu. 

Biz oralardan gittiğimizden beridir Kudüs’ün boynu bükük. Kudüs’ün gözü yaşlı. Filistinli’nin gözü hep bizde.

Evet şimdi 50 yıllık şeytani planın son safhalarına gelmiş bulunmaktayız. Siyonist ve de katil İsrail devleti Kudüs’ü tamamen ele geçirmek üzere son hamlelerini de yapmaya başladı.

İsrail yönetimi mayıs ayında Doğu Kudüs'te 15 bin yeni konut inşa etme kararı aldı. Bunun sonrasında İsrail, peyder pey Müslümanlara yönelik baskısını arttırdı.

Hafta başında 3 Müslüman’ı öldüren katil İsrail askeri sonrasında sadece protestoda bulunan Filistinlilere saldırdı.

Bu vahşice saldırıların ardından 800 yıldır kapatılmayan Mescid-i Aksa ibadete kapatıldı ve Müslümanlara yönelik kısıtlamalar getirildi.

Doğu Kudüs Filistin toprağıdır ve işgalci İsrail’in burada tek bir karış bile toprak hakkı yoktur.

İsrail, Aksa'yı Ürdün'e bağlı Vakıflar İdaresi'nin kontrolü altından çıkarmak istiyor. Vakıflar İdaresi'nin tüm yetkilerini kaldırarak, Mescid-i Aksa’yı güvenlik gerekçesini bahane ederek İsrail din işlerine bağlamak istiyor. Böylelikle İsrail Mescid – i Aksa’yı yıkarak arz - ı mev’uda giden yoldaki en büyük engelini de ortadan kaldırmış olacak.

Şu anda bu planlarına hız vermiş durumdalar. Müslüman ülkelerin durumu zaten ortadadır. İsrail’e tek söz söyleyecek ülkenin Türkiye olması ve bu konuda yalnız kalması İsrail’i daha da cesaretlendirmektedir. 

Yeni işgal planı döneminde de en büyük desteği Trump’tan alması da ayrı bir yazının konusudur.

Arz - ı mev’ud için bu süreçte darbeci Sisi’nin de getirildiği atlanmamalı. Mısır’ın Kızıldeniz’de Tiran Boğazı’nda bulunan Tiran ve Sanafir adalarını Suudi Arabistan’a yani İsrail’e bıraktı. Bu da İsrail’in planları için diğer büyük hamleydi.

Ne diyordu Sezai Karakoç:

Ve Kudüs şehri. Gökte yapılıp yere indirilen şehir.

Tanrı şehri ve bütün insanlığın şehri.

Altında bir krater saklayan şehir.

Kalbime bir ağırlık gibi çöküyor şimdi.

Ne diyor ne diyor Kudüs bana şimdi

Hani Şam’dan bir şamdan getirecektin

Dikecektin Süleyman Peygamberin kabrine

Ruhları aydınlatan bir lamba

İfriti döndürecek insana:

Söndürecek canavarın gözlerini

İfriti döndürecek insana

Gaybı Allah bilir ama elbet elbet bir gün Hz. Ömer’in (r.a) öfkesiyle, Selahaddin’in vakurluğuyla, Yavuz Sultan Selim’in fetih aşkıyla Kudüs’e geleceğiz.

serkan.ustuner@haber7.com

twitter: sustuner

Yorumlar2

  • Ali Baran 6 yıl önce Şikayet Et
    insallah reis insallah. Kalemin dert gormesin.
    Cevapla
  • tesbit 6 yıl önce Şikayet Et
    İnşa'Allah
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat