Bir Türk evladı: Naim Süleymanoğlu

.

  • GİRİŞ21.11.2017 07:08
  • GÜNCELLEME22.11.2017 07:07

Bu dünyadan bir Naim Süleymanoğlu geçti. Rekorları alt üst etmesiyle, saçlarının kâkülünü üflemesiyle, ama en çok Türk’ün sancağını göndere çekmesiyle, hatırlanacak küçük dev adam.

Çocukluk yıllarıma ait kahramanların başında geliyordu Naim Süleymanoğlu. Futboldan başka bir sporun olduğunu ve bunu Türk milletine sevdiren adamdır Süleymanoğlu.

Yaşadıkları, yaptıkları, kırdığı rekorlar hala hiç kimsenin başaramayacağı cinsten.

Şu meşhur kaçış hikayesi var ya, işte o andan bile koskoca bir film çıkar. Sahi neydi, nasıl olmuştu?

Naim’in kaçışının hikayesi apayrıdır. Bu kaçış, bir yıl öncesinden planlanıyor ve şifreli olarak yazışmalar yapılıyor. Naim, Melbourne’deki Dünya Şampiyonası’nı kazandıktan sonra bir anlık boşlukta kafileden ayrılıyor. Bir kafede oturuyor, onu arkadaki tuvaletten kaçırıyorlar, Datsun marka sarı bir otomobile bindirip bir kahvehaneye götürüyorlar. Sonra Naim, başka bir grupla bir caminin yolunu tutuyor.

ÖZAL 'DERHAL GELECEK' DİYOR

Geldiğinde camideki Türk topluluğu namazda, o da namaza giriyor, sonra çıkıyorlar, bir eve yerleşiyor, büyükelçiliğe haber veriliyor. Büyükelçilik durumu hemen Turgut Özal’a iletiyor, Özal 'Derhal gelecek' diyor ve Naim önce Londra’ya, ardından özel uçakla İstanbul’a ve son olarak Ankara’ya getiriliyor."

Hikayenin uzun ayrıntılı kısmını internette bulabilirsiniz. Böylesine büyük bir sporcunun adına yazılmış maalesef hala yayınlanmış bir kitap yok. İnşallah bundan sonra en azından birileri çıkar da yazar.

Amerikan şeytanı Fetulla’nın ‘Ben Naim’i sevmem’ demesi bile Süleymanoğlu için ne güzel bir referans.

Kendisi Türk çocuklarına milli bir kimlik şuuru verdiği gibi, Bulgar zulmü altında inleyen soydaşlarımıza da umut olmuştur. 

Evet bu dünyadan bir Naim Süleymanoğlu geçti.Türk milletinin gönlünde en büyük tahtlardan birini koydu ve gerçek evine doğru bu dünyadan göç etti. 

Allah mekanını cennet eylesin. 

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat