Kudüs kararından sonra saldıracaklar

.

  • GİRİŞ14.12.2017 07:24
  • GÜNCELLEME16.12.2017 09:13

Evet Kudüs, İslam’ın, Filistin’in, başkentidir. Bir asır önce Kudüs’ten ayrıldığımızdan beridir dinmeyen gözyaşı dün itibariyle sükun bulmuştur.

İslam İşbirliği Teşkilatı ilk kez kurulduğundan bu yana ‘Müslüman’ bir tavır takındı ve zorbalığı, işgali, dayatmayı reddetti. Peki Müslüman ülkelere geceden sabaha mı bir cesaret ya da şecaat geldi de bu kararı aldılar?

Bu kararın alınmasındaki en büyük ikna gücü Türkiye’dir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın girişimleri ve çağrısıyla toplanan teşkilat Kudüs’ü Filistin’in başkenti olarak tanıdı.

Bu tarihi karar hiç şüphe yok ki, artık İslam beldelerinin gerçek kimliğine dönüşü için de bir adım olur. Müslüman’ın dünyada yaşarken nasıl bir tutum içerisinde olması gerektiğine dair en somut örnek Kudüs meselesidir.

Olayı eğip bükmeden, dolandırmadan, mır mır etmeden konuşan bir Cumhurbaşkanımız var. Dünyada hiçbir devlet başkanının yapamadığını yaptı ve bunu tüm dünyaya deklare etti.

“İsrail, terör devletidir. İsrail işgalci bir devlettir.” diyerek bu Siyonist devlete anladığı dilden yanıt verdi.

Amerika’nın tutumuna dair yine en sert tepkiyi Cumhurbaşkanı nezdinden Türkiye verdi. Evet Kudüs’ü yeniden ayakta tutan ve yere düşmesine izin vermeyen Türkler oldu.

Bin yıldır İslam’ın sancaktarı olan bu aziz millet ve onun evlatları bir kez daha dünyaya kutsalın, kudsiyetin ve sancağın kimin elinde olduğunu göstermiştir.

Şimdi bu tarihe geçen sözler sonrası yine Türkiye’ye başka bir cephe açacaklar mı? Evet. Yeniden en şeytani planlarla üzerimize gelecekler mi? Evet.

2013 gezi terörizminden bu yana saldırıyorlar. Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında olanın millet olduğunu göremiyorlar. Erdoğan hep millete döndü ve her seferinde Türkiye her şerden bir hayır çıkardı.

Şimdi Müslümanlar dünyada yeniden bir güç olmak istiyorlarsa bu birlik anlayışını her olayda göstermek zorundalar. Ama buna inanmak güç. En azından kısa bir zaman sonra bu cephenin her zamanki gibi tek savunucusu olacak o da Türkiye ve Türkler.

Tarih bize bazı şeyleri çabuk öğretti. Şimdi içeride millet olarak yek vücut olmak zorundayız. Çünkü bir zaman geldiğinde, karşımıza dikildiklerinde sadece biz kalacağız. 

serkan.ustuner@haber7.com

Yorumlar2

  • turkuvazi 6 yıl önce Şikayet Et
    davası için en ön saflarda olan erbakan hoca, muhsin reis, gibi durmak yok erdoğanla devam diyeceğiz hak yolunda inşeallah.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • hikmet horoz 6 yıl önce Şikayet Et
    evet doğru bizim karşımıza dikilecekler ve inşaallah arkamızda kim var diye bakmayacağız sadece yüce Allaha ,imanımıza ve kendimize güveneceğiz
    Cevapla Toplam 12 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat