Dünya beşten, Türkiye hepinizden büyük

  • GİRİŞ19.12.2017 07:21
  • GÜNCELLEME21.12.2017 07:24

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünya siyaset sözlüğüne kazandırdığı ve tarihe geçen sözü artık herkesin malumu.

‘Dünya beşten büyüktür’ düz bir mantıkla bakıldığında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözünün ardından diğer devletlerin de harekete geçmesi ve bu sözü tasdik eder fiili bir durumda olmaları gerekmektedir. Ama maalesef siyasi arenada ‘delikanlılık’ nostaljik bir sözcük olarak tarihteki yerini almış.

Son on beş yılda güçlülerin psikolojik ebedi galipliğini yıkan tek ülke Türkiye. Mazlumdan yana hangi konu olursa olsun Türkiye kendi inandığı değerlerden bir adım dahi geri atmadı.

Suriye meselesini BM’ye taşıdığı zaman Rusya ve Çin vetosuyla karşılaşan Türkiye dün de ABD’nin aldığı Kudüs kararı sonrası Amerika’nın vetosuyla karşı karşıya kaldı. Düşünün ki, Kudüs kararı Birleşmiş Milletler kararlarına aykırı, yani; hukuken geçersiz ve on beş ülkenin 14’ü lehte oy kullanıyor ama ABD veto ettiği için yapılan tüm girişimler geçersiz kalıyor.

Bunun adı: Resmen beş ülkenin daimi iktidarından başka bir şey değil. Sadece Müslüman ülkelerin değil, diğer tüm ülkelerin artık birlik olup bu hukuksuz yapılanmaya bir ‘Dur’ demeleri gerekiyor.

Yoksa zaten vahşi düzende süregelen tüm adaletsizliklere dair hiçbir müdahalede bulunulamayacak. Bugün ‘Bana dokunmayan bin yaşasın’ mantığıyla tavır gösterenler için yarın aynı akıbete uğrayacaklar.

Peki şimdi ne olacak? Türkiye Güvenlik Kurulu’nda ABD tarafından veto edilen kararı Genel Kurula götürecek. Üçte iki çoğunluk kabul ettiği takdirde ABD’nin kararı boşa çıkacak.

BM’de 377 no’lu kararda: “Genel Kurul milletlerarası barış ve güvenliği muhafaza etmek veya eski haline iade etmek için, barışın ihlali veya saldırı fiilinin mevcudiyeti durumunda, gerekirse, silahlı kuvvetlerin kullanılması da dahil, üye devletlere kolektif tedbirlerin alınması için uygun tavsiyeleri yapmak amacıyla derhal konuyu ele alacağını kararlaştırır.” diyor.

BM Genel Kurulu’nda ABD’nin aldığı Kudüs kararı geçersiz sayılacak. Tabii o zamana kadar çeşitli lobi faaliyetleri neticesinde bazı devletler ilk aldıkları karardan vazgeçmezlerse!

Evet, o halde aşk ile bir kez daha haykıralım: Dünya beşten büyüktür ama Türkiye tüm dünyadan büyüktür.

serkan.ustuner@haber7.com

twitter: sustuner

Yorumlar4

  • Sizi kutlarım.. 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye hem birden hem beşten nüyük...
    Cevapla
  • cebeci 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah razi olsun reis.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Vanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Yaradılış gereğine aykırı hareket etmek eşyanın tabiatına aykırıdır. Herkesin kendi hakkını savunması ve hayatını idame ettirmesi fıtratı gereğidir. Eşhasın hakkından fazlasını istemesi zulüm. Kendi hakkından nispeti oranında vazgeçmesi hoşgörüyü oluşturur. Bu yüzden kimse ben büyüğüm her şeyi ben idare ederim etmeliyim deme hakkına sahip değildir. Her taş yerinde ağırdır ve kainatta bir kütlesi ve hacmi vardır. Hiçbir şey füzul yaratılmadığı gibi, Yaratılan şey, her şeye de malik olamaz. Bunda ısrar ederse dünyanın başına bela olur. Diğer her şey onun bir an önce zir ü zeber olması için elinden geleni yapar.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Z´.Uzun 6 yıl önce Şikayet Et
    Süper ! aynen katiliyorum
    Cevapla Toplam 5 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat