Biraz KHK ve CHP’li hadsiz vekil

  • GİRİŞ28.12.2017 07:34
  • GÜNCELLEME29.12.2017 08:27

696 sayılı KHK ile Olağanüstü hal uygulamalarının uygulanmasına ilişkin 8 Kasım 2016'da çıkarılan yasanın 37. Maddesine yapılan ek günledir Türkiye gündeminin bir numarasında. Bir tarafta eski AK Partili birkaç isim, CHP ve terör örgütünün siyasi uzantısı HDP. Diğer tarafta AK Parti ve MHP. Maddenin nasıl iç savaş çıkartacağına dair altından girdim üstünden çıktım ama bir türlü Türkiye’yi bölemedim. Sahi neydi o madde:

 “Resmi bir sıfat taşıyıp taşımadıklarına veya resmi bir görevi yerine getirip getirmediklerine bakılmaksızın 15/7/2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden kişiler hakkında da birinci fıkra hükümleri uygulanır."

Bu düzenleme 15-7-2016'da gerçekleştirilen darbe teşebbüsü, yani sadece o gece ve 16 Temmuz sabahı ile ilgili. 15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz gününü ifade ediyor. Burada yer alan terör eylemleri ibaresi de darbe teşebbüsünün terör eylemi olması hesabıyla yazılan bir unsur. Bu ifade daha sonra gerçekleşen terör eylemlerini hiçbir şekilde kapsamıyor.

Peki darbe teşebbüsü başarılı olsaydı neler olacaktı? Darbe gecesi vatan evlatları şehit ve gazi olurken Bakırköy Belediye Başkanı’nın evinde kahvesini yudumlayan Kılıçdaroğlu darbe sabahı ne yapacaktı? Türkiye’yi işgal planını sulandırmak isteyen Kılıçdaroğlu ve CHP’si askere selam çakıp, demokrasiye geçişte esas duruşta mı duracaklardı?

Bir de şimdi bu milletin ne yapmasını temenni ediyorsunuz gerçekten merak ediyorum. Ailecek çeteleşip karşı komşusunu kesmesini bekliyorsunuz? Böylesine saçma hezeyanlarla dolu bir zihniyet için diyecek bir şey yok.

Bir de terör örgütünün siyasi uzantısı partinin açıklamaları var ki, delirmemek elde değil. Ülkenin bölünmesinden, iç savaştan korkuyorlarmış. Bunu diyenler terör örgütünün emrindeki bir oluşumun üyeleri. 35 yıldır ülkede terör unsuru sanki kendi elebaşları değilmiş, çukurları kazıp sözde özerk bölge ilan eden bunlar değilmiş gibi şimdi çıkıp ağızlarını yayarak konuşuyorlar.

Evet tıpkı kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi düşman 15 Temmuz’da asker üniforması giymiş teröristlerse onlara hak ettikleriyle muamele edilecek. Yarın başka bir kılıkta bu milletin toprağına kim göz dikerse akıbetleri bellidir. Bu milletin gidecek ya da verecek bir karış toprağı yok. O yüzden Nene hatun, Sütçü İmam nasıl direndiyse bugün de yarın da aynı ruhla direneceğiz. Bunun için maddeye de aslında ihtiyaç yok ama kanunla belirtilmesi de iyi oldu.

Böylesine yaygara koparan CHP’nin Muğla illetvekili zat şöyle kusuyor: "Bu düzenleme, benim bir sürü itim var, bunları salarım sokağa ve onlara af bile getirebilirim mantığını toplumda yayma anlayışıdır."

Bu vatan ve devlet için şehit olmuş aslan yüreklilere ve gözünü kırpmadan kutsal değerler için canını verecek milyonlarca vatan evladına küfür edebiliyor. Çünkü bu zatın Genel Başkanı da aynı habis ruhlu fikirden besleniyor.

Bu şahsın derhal milletvekilliği düşmeli ve diğerlerine örnek olmalı. Şirazeden çıkmış bu şahıs için ağzımı dolduruyorum ama geri tükürüyorum. Şimdi savcılık soruşturma başlattı. Artık Meclis’teki vekiller de gereğini yaparlar ve en azından şehitlerin kemikleri sızlamamış olur.

serkan.ustuner@haber7.com

Twitter: sustuner

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat