Devlet Bahçeli ne yapmak istiyor?

  • GİRİŞ11.01.2018 07:17
  • GÜNCELLEME12.01.2018 07:15

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin hafta başında yaptığı basın toplantısında söylediği sözler tarihe geçmiştir. MHP’nin 2019 Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olarak Erdoğan’ı destekleyeceklerini söylemesi aslında sadece içeride karşı bir hamle yapmak isteyenleri değil küresel manada yapılmak istenen birçok planı da suya düşürmüştür.

YENİDEN MİLLİ CEPHE HÜKÜMETİ

Türkiye’nin 2013 yılından beri uluslar arası güç odaklarının saldırısına maruz kaldığı artık ayyuka çıkmış, bilinen bir gerçektir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir ara sürekli olarak her platformda söylediği ‘İkinci Kurtuluş Savaşı’ sözü kendi tabanına söylediği öylesine alelade bir söz değildir.

Evet, Türk devletini ve milletini parçalamak istediler. En son olarak 15 Temmuz’da Türkiye’yi işgal planını devreye soktular. Devlet Bahçeli işte tam olarak büyük oyunu gördü ve tarihe altın harflerle geçecek siyasi hamlelerini peşi sıra uyguladı.

FETÖ tehlikesine ilk dikkat çeken MHP lideri Devlet Bahçeli’ydi. Gezi terörizminde Kılıçdaroğlu ön safta koşup, terör eylemlerini organize edenleri genel merkezinde ağırlarken, Bahçeli bunun terör eylemleri olduğunu üstüne basa basa söylüyordu.    

Türk devletine karşı uygulanmak istenen kirli planların tümünde Türkmen bey’i sürekli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında olduğundan ve onu bu mücadelede asla yalnız bırakmayacaklarını her platformda açık açık söyledi.

İlk olarak 16 Nisan’daki referandumda milli cephe bir araya gelip tıkanan sistemin önünü açtılar.

Şimdi Türk demokrasi tarihinin en kritik seçimine giderken Devlet Bahçeli tarihi bir hamle yaptı. CHP’nin şimdi MHP’ye saldırmasının tek nedeni var: Bütün planları alt üst olmuş durumda.

Bahçeli bir kez aday çıkartmayarak Yeni Kapı ruhunun devam ettiğini gösterdi. CHP’nin MHP’yi suçladığı ‘Aday gösteremediler. AK Parti’nin ardına takıldılar’ sözü saçma sapandır. MHP kendi adayını gösterse ikinci tura kalacak seçimlerde yüzde 10’un üzerinde oy potansiyeli olan MHP seçmeni asla ve asla CHP, HDP ve Saadet’in adayına oy vermezler. MHP’nin birinci turdaki oylarının yüzde 90’ı ikinci turda zaten Erdoğan’a gidecekti. Yani burada Bahçeli’nin yaptığı olay tam da Türkmen bey’ine yakışan bir harekettir.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU MESELESİ

Şimdi büyük siyasi dahiler, yani Türk’e düşman olan bazı tipler bu ittifak Doğu ve Güneydoğu’da nasıl oy alacak kabilinden algıya başladılar.

Herkesin bildiği bir gerçek var ki, orada AK Parti’ye oy verenlerin hepsi zaten devlet ve millet sevdalısı.

Bu yüzden AK Parti’nin Doğu ve Güneydoğu’daki oy oranı değişmez hatta artar. Karşı taraf içinse söyleyecek bir lafımız yok. Hepsinin durumu ortada. Kimisi ülkesini dışarıya  kötüler ve şikayet eder, kimisi FETÖ’nün umudu olur, kimisi katiline aşık olur, kimisi de terör faaliyetlerinin tam ortasında durur.

Evet 2018 çok sıcak geçecek. 2019’da milli cephenin karşısına çıkaracakları aday da hemen hemen belli gibi. Ne diyeyim? Allah milli ve bu toprağa ait olmaktan ayırmasın. 

Yorumlar4

  • yusuf hakterrrrr 6 yıl önce Şikayet Et
    serkanım yine döktürmüşsün
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Çankaya 6 yıl önce Şikayet Et
    Kalemin dert görmesin reis.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Sema 6 yıl önce Şikayet Et
    Kalbimizden geçenleri yazdınız... Doğru söze ne denir...
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • neslihan 6 yıl önce Şikayet Et
    amin
    Cevapla Toplam 4 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat