CHP – HDP ittifakı ve yeni il başkanı

.

  • GİRİŞ16.01.2018 07:35
  • GÜNCELLEME17.01.2018 07:11

Türkiye’de bundan sonra iki kutuplu siyasetin olacağı artık bilinen bir gerçek. Bir tarafta milletçi – muhafazakar olarak tanımlanan partiler. Bir yanda seküler, kemalist, pkk yandaşı ve kendini ‘Sol’ olarak tanımlayan partiler.

2019 seçimlerine doğru AK Parti ve MHP ittifakı yasal bir zeminde kendine yer açmak için çalışmalara başlarken diğer kanat ise hala stratejilerini belirleyememiş durumda. Lakin ortada görünen ve bilinen gayri resmi bir bloğun olduğu aşikâr.

Demirtaş’a güzelleme yapan CHP vekillerinden tutun da Hürriyet’de Demirtaş’ın kötü hikayeciliğinin övülüp, zirveye çıkarılması ve 2016 yılının hikaye kitabı seçilmesine değin bir çok desteğe rastlamak mümkün.

Şimdi alttan alta 2019 için planlar yapılırken CHP’nin İstanbul il başkanlığına gelen isim bize aslında büyük bir ipucu veriyor.

Malum, hafta sonu seçimi kazandıktan sonra her yerde attığı iğrenç tweetler haber oldu. Kendisi özel bir hastanede doktormuş. Bilmiyorum bu kadar devlet düşmanlığı yaptıktan sonra mesleğine fırsat bulabiliyor mu?

İlginç bir şahıs kendisi. Gezi terörizmini desteklemesini normal karşılayarak devam edelim. Sözde Ermeni soykırımında Türk devletine katil diyerek kimden taraf olduğunu ortaya koymuş. Güneydoğu’daki çukur terörizmini desteklemiş. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a alenen hakaret etmiş, 15 Temmuz işgal planını yerle yeksan eden Türk milletini aşağılamış, eşinin domuz yemesi bizi ilgilendirmez ama küçük kızının yunan bayrağına selam durduran bir baba profili olduğunu da bir kenara yazalım.

Açık açık anarşizmi ve terörü destekleyen bir il başkanı seçtiren Kılıçdaroğlu ve genel merkez ne planlamaktadır? Bunu ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Yoksa İstanbul’u alma hayali kuran CHP’nin bu profille başarı kazanamayacağı aşikardır. Başarı derken İstanbul’u kazanmak değil aldığı oydan yüzde 1 daha fazla almaktan bahsediyorum.

Sokak hareketlerini bir nevi mevzi alanı olarak belirlemek isteyenlerin bilinçli bir tercihi olmasın bu yeni il başkanı.

GÜZEL ŞEYLER

Çoktandır bu köşede güzel şeylere yer açamadık. Bu yazıda yeniden güzel işlerden bahsedelim:

Şair Ahmet Murat ağabeyle bambaşka bir surete bürünen Nihayet dergi güzel şeylerden.

Şehrin dervişi şair Mustafa Akar ağabeyin genel yayın yönetmenliği koltuğuna geçmesiyle ilk sayısında farkını hissettiren Lacivert dergi de bu ayki güzel şeylerden.

Bir de görürseniz Kasım Sakaları'na bakın, onlar da en güzel şeylerdendir.

serkan.ustuner@haber7.com

 

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat